Nenad Bjelica
 Screenshot: Facebook
PRESICA UOČI HAJDUKA

Bjelica otkrio kako se misli nositi s Livajom i kako je Osijek odbio transfere teške 12 milijuna eura

‘Mi smo kao ekipa i individualno izvukli pouke i vjerujemo da ćemo to i pokazati protiv Hajduka‘
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2021. 13:30

Uoči derbija 29. kola Prve HNL između Hajduka i Osijeka press konferenciju je održao trener Osječana Nenad Bjelica.

Utakmica Hajduka i Osijeka igra se u petak u 20.30 na Poljudu, a za Osječane će to biti prvi od tri derbija zaredom (slijede Dinamo pa Rijeka).

"Mogu vas izvijestiti da je ekipa ovog tjedna jako dobro radila, bez obzira na malo lošiji rezultat u Koprivnici (2:2). Bila je jako fokusirana. Dva igrača koja neće biti na raspolaganju su Igor Silva koji ima kartone i Mario Jurčević koji ima lagano istegnuće lista. Ostalih 20 igrača je zdravo", rekao je Bjelica u uvodu.

"Najvažnije je da iz jedne takve loše utakmice izvučemo pouke. Mi smo kao ekipa i individualno izvukli neke pouke i vjerujemo da ćemo to i pokazati protiv Hajduka. Sastav? Imamo širok dijapazon igrača. U Koprivnici smo se odlučili na Miereza i Santinija koji su na kraju ostali bez kvalitetnih lopti. Protiv Hajduka će to biti drugačija utakmica i sasvim sigurno ćemo nešto promijeniti. Imamo pet dobrih napadača za dvije pozicije", objasnio je Osijekov trener.

"U Koprivnici nam energija nije bila na nivou, možda smo mi u pripremi utakmice pogriješili, ali eto analizirali smo i popravit ćemo neke stvari", dodao je.

Recept za Hajduk?

"Pokušat ćemo s našom igrom iako je protivnik i moćan i dobar. Stabilizirali su se i rezultatski i igrački. S tri pojačanja izgledaju potpuno drugačije, s Fossatijem, Kačaniklićem i Livajom. Imamo to u glavi, ali vjerujemo da ćemo u izazovu biti bolji od njih."

Kako ćete se nositi s Livajom?

"Livaja je izuzetno nepredvidiv i u izvanrednoj je formi. Poštujemo njega i sve u Hajduku i morat ćemo biti maksimalno fokusirani. Samo na taj način možemo do pobjede. Ja sam sa svojim igračima jako zadovoljan i sretan sam što ih treniram. Kako god završila ova sezona oni će za mene biti pukovnici. U ovom trenutku kao momčad imamo najbolje rezultate u prvenstvu otkako sam ja tu. Imamo najboljeg strijelca (Mierez), najboljeg asistenta (Bočkaj), vratara sa najvećim brojem čistih mreža. Statistički ti igrači ne mogu biti pokojnici. Ako hoćete nekog pokojnika, to mogu biti pod navodnicima ja", objasnio je Bjelica.

U najavi utakmice s Hajdukom Bjelica je otkrio i da je Osijek odbio prodati veznjaka Mihaela Žapera, vratara Ivicu Ivušića i napadača Ramona Miereza. Ukupno je Osijek na njima mogao zaraditi 12 milijuna eura.

"To su igrači koji nam daju drugu dimenziju. Nije to ostalo nezapaženo, odbijamo ponude za takve igrače. Za Žapera smo ovaj tjedan odbili ponudu iz Portugala od četiri milijuna, za vratara Ivušića od dva milijuna iz turske lige, za Miereza smo odbili šest milijuna iz Rusije", zaključio je Osijekov trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
29. travanj 2024 12:55