Danijel Soldo / CROPIX
PRESUDA U DARUVARU

Bruno Marić pobijedio Uefu, hrvatski sudac će u džep pospremiti 750.000 kuna!

Piše: ArhivaObjavljeno: 27. svibanj 2014. 13:38

Općinski sud u Daruvaru donio je presudu da je Europska nogometna organizacija (UEFA) dužna hrvatskom sucu Bruni Mariću isplatiti 750.000 kuna odštete, javlja RTL. Marić je tražio milijun eura, pa će se na kraju i žaliti na tu odluku. Ipak, Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj istaknuo je kako je zadovoljan pobjedom.

- Ovo je pobjeda malog čovjeka nad Uefom! Njega ne zanima novac, koliku odštetu je dobio, taj dio nije ni slušao, važno mu je bilo samo da Uefu proglase krivom, koja je do sada mislila da je nedodirljiva - rekao je Gredelj.

Podjetimo, daruvarski sudac tužio je Uefu zbog toga što ga je u amaterskoj istrazi, sa do danas neobjašnjivim glavnim likom, navodnim istražiteljem Robinom Bokšićem, nepopravljivo obeščastila te mu ugrozila egzistenciju, neutemeljeno ga prokazavši kao jednog od sudionika u namještanju kup utakmice 2009. između Dinama i Hajduka (3-0).

Presudu je pročitala sutkinja Maja Sikora, a u sudnici nije bilo nikoga iz Uefe. Platinijeva organizacija novac mora isplatiti u roku od 15 dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 10:52