GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Derbi na Maksimiru

Dinamo jači za Majera, jedna od najvećih zvijezda Modrih: ‘Ne znam što možemo očekivati od Hajduka...‘

U početnu postavu trebao bi se vratiti Majer, pretpostavljamo jednog veznog više nauštrb napadaa
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 27. siječanj 2021. 13:17

Siječanj je doba kad nam na društvenim mrežama iskaču „uspomene” iz Turske, nekad je Dinamo u ovo doba godine još igrao prijateljske utakmice, a danas je u Maksimiru (17.05) zaostali derbi 13. kola!

Dinamo i Hajduk su se trebali sučeliti 29. studenog, između dvaju europskih gostovanja Zagrepčana, u Klagenfurtu i Rotterdamu; pomogla je odgoda „modrima”, dohvatili su nokaut fazu Europske lige, no ponovno će igrati s „bijelima” između dva eurodvoboja, ona s Krasnodarom krajem veljače. Imat će i Splićani dotad ritam od po dva nadmetanja tjedno jer imaju zaostale utakmice iz prvenstva te osmine finala Kupa (Zagreb)...

Ljetno čišćenje

Srijeda će dati odgovor kakav je trenutni odnos snaga dva najtrofejnija hrvatska kluba, jer jedno je ljestvica i renome igračkog kadra, a drugo ono što su sposobni u datom trenutku prezentirati na travnjaku. Dinamo je dužnik u prva dva kola nastavka natjecanja, jer je unatoč 34 udarca na vrata, od čega 19 unutar okvira, zabio samo četiri gola i na jedvite jade pobijedio u Velikoj Gorici, dok je od 12 udaraca suparnika na Livakovićeva vrata njih pet završilo u mreži, dva Rijekina i tri Goričina.

Vrijeme je, dakle, da momčad Zorana Mamića nekog i pobijedi, no nitko u Maksimiru ne očekuje rutinski posao protiv „squadre” koju je nedavno preuzeo talijanski trener Paolo Tramezzani. Nakon sedmomjesečne epopeje Edoarda Reje iz 2009. Hajduk je ponovno „Spalato”, kako je krajem osamdesetih skandirala Torcida. Nažalost, neće biti gledatelja na tribinama, epidemiološke mjere su još na snazi, no bit će zanimljivo preko ekrana pratiti taktičko nadmudrivanje „indigo” formacija, 4-4-1-1 na 4-1-4-1, bude li doista kako se najavljuje...

- Ritam je strašan, zgusnut, no to smo znali i moramo se adaptirati. Dinamove utakmice s Hajdukom su najveći hrvatski derbiji bez obzira na stanje na tablici, ostali su nam dužnici od ljetos kad su nas pobijedili u Maksimiru i napravit ćemo sve da speremo gorak okus poraza koji nam je ostao otad - kazao je Mamić.

"Polukriza rezultata"

Za trenera "modrih" je tih 2-3 bio povratnički debi, a ishod je bio okidač za čišćenje svlačionice u kojoj od tadašnjih startera više nema Dilavera, Moubandjea, More, Kadziora, Gojaka i Kulenovića. Suparnik, pak, ima novog trenera, kao što ga je imala i Gorica u subotu...

- Sigurno se radi o kvalitetnom stručnjaku, prati ga imidž tvrdog trenera, koji možda više polaže na defenzivu, no na Šubićevcu je postavom bio prilično ofenzivan. No, mi se moramo koncentrirati na svoju igru, bolje realizirati šanse koje stvaramo, imali smo ih jako puno u prva dva kola, a u fazi obrane biti bolji, jer nije tipično za nas da primimo pet golova. Budući da smo jednu utakmicu izgubili, a u drugoj je bilo neizvjesno do kraja, može se govoriti o polukrizi rezultata, ali kad se analizira igra, poglavito ofenziva, organizacija igre, možemo biti zadovoljni jer dominiramo. Moramo biti kompaktni, cijela momčad i napada i brani se - poručio je Mamić.

U početnu postavu trebao bi se vratiti Lovro Majer, pretpostavljamo jednog veznog više nauštrb napadača, a očekujemo i Lauritsena u obrani, ostalih devet kao u Velikoj Gorici.

- Ne znam što možemo očekivati od Hajduka pod novim trenerom, stoga mi moramo biti pravi ako želimo pobijediti - poručio je strijelac za pobjedu u rujnu na Poljudu, Mislav Oršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:37