NIKŠA STIPANICEV/Cropix
‘NETKO NAS ZAJ....A‘

Bijesni Carević: ‘Kad budemo prvaci, zvat ću CNN, BBC i sve ispričati. Znate zašto smo imali devet penala?‘

Ne želim da ovo zvuči kao kuknjava. Ovo nije kuknjava, nas to samo jača
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 22:10

Na press konferenciji poslije pobjede Šibenika nad Vukovarom (2:1) nogomet je bio u drugom planu. Šteta, jer utakmica je bila zanimljiva, puna preokreta, lijepih poteza i atraktivnih golova, piše Slobodna Dalmacija.

Ali, kako to u hrvatskom nogometu prečesto biva, u prvi plan su iskočili suci. Umjesto da se priča o nogometašima i njihovim potezima, govori se o ljudima u crnom koji bi trebali biti samo servis.

Ne čudi što su u taboru Narančastih ogorčeni suđenjem, jer već drugo kolo za redom se krivim odlukama evidentno ide na ruku na Zrinskom, šibenskom takmacu za prvoligašku promociju.

Podsjetimo, u prošlom kolu Zrinski je pobijedio Jarun pogotkom iz čistog zaleđa. Sada je na Šubićevcu sudac Toni Dadić previdio suditi čisti kazneni udarac za Šibenik pri vodstvu Vukovara (1:0).

"Ne želimo nikakav popust"

Na sreću Šibenčana, koji su uspjeli u nastavku postići dva gola i u konačnici slaviti ta greška suca Dadića neće utjecati na konačni ishod prvenstva.

Premda trener Šibenika Mario Carević nije izrijekom nikoga spomenuo iz njegovog istupa jasno je tko je bio subjekt priče:

- Mi treneri ne smijemo pričati ništa, a odgovorni smo za sve. Po tko zna koji put ću ponoviti da Šibenik kao klub zaslužuje puno više poštovanja od strane nekih ljudi, posebno ako se u obzir uzme tradicija kluba. Ja sada ne smijem komentirati da je bio čisti penal, da nismo dobili niti jedan faul koji je bio ‘li la‘...Mi ne zaslužujemo takav odnos, ali smo drugo poluvrijeme pokazali kako smo jači od svega. Ja vam garantiram da će to na kraju biti dobro. Neću sada govoriti neke velike riječi, ali u konačnici će biti dobro s ovakvim pristupom, angažmanom i kvalitetom. Mi ne želimo nikakav popust, tražimo samo da nam se sudi 50:50. Umjesto toga, nas netko stalno zaj...ava. Oprostite na izrazu, ali moram to tako kazati. Ovi momci krvavo rade cijelu sezone, bore se za goli život, udaljeni su stotinama kilometara od svojih obitelji mjesecima i onda nas netko zaj...ava - otvorio se trener Šibenika.

"Ovo nije kuknjava"

Govorio je i pritisku na suce iz suparničkog tabora, aludirajući na izjavu čelnika Zrinskog Ivana Komaka koji je kazao kako je Šibenik imao devet penala:

- Znate li zašto smo imali devet penala? Zato što svaku utakmicu imamo u prosjeku 25 udaraca, jer opteretimo apsolutno svakog protivnika, zato što imamo po 550 napada. Ali kada to netko servira u javnosti onda nekima uđe u podsvijest i ne dobiješ penal koji je čist kao suza.

Sretan sam zbog pobjede, ali sam istovremeno jako ljut. Mogao bih satima pričati o kriteriju suđenja... Ali reći ću samo jedno- ako budemo prvaci, a bit ćemo prvaci zvat ću CNN, BBC, sve vas novinare i ispričati što smo sve prolazili i protiv čega smo se sve borili cijelu sezonu. Ne želim da ovo zvuči kao kuknjava. Ovo nije kuknjava, nas to samo jača. Ali reći ću vam sve detalje koje smo proživljavali - zaključio je zanimljivo izlaganje Mario Carević.

Linker
19. svibanj 2024 22:17