JOSIP BANDIC Cropix
JOŠ SU U IGRI

Hrvatska hit-momčad opet se spasila u zadnjim minutama, nastavlja se velika borba za HNL

Po svim dosad viđenim snimkama, čvrst je dojam da je junak susreta donio pobjedu golom iz zaleđa
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. svibanj 2024. 20:06

Jarun - Zrinski Osječko 1:2 (Ibanez 29./Dogan 2., 90.+4)

Najavljivali su u Jarunu da bi mogli "podmetnuti nogu" nekom od lovaca na važne bodove, a zamalo su to i učinili nogometašima Zrinskog. No, slavonska momčad još jednom je pokazala da ima "sto života" i u samom foto finišu stigla do troboda na račun 2:1 pobjede. Među stotinu gledatelja na tribinama našao se i Mario Carević, trener Šibenika koji je na kraju 30. kola ipak samo dvije noći spavao kao vodeći.

Nije dugo trebalo čekati na prvi pogodak, Zrinski je poentirao već u prvoj akciji. Dominik Dogan dobio je loptu na rubu 16-erca, brzim okretom stvorio prostor za udarac i desnicom neobranjivo opalio u desni kut. Početak, ali ne i nastavak iz snova za goste iz Slavonije. Skuhali su još jednu opasnost Unušićevim ubačajem kojeg je otklonio Smoljo, a onda je Jarun zaredao nekoliko prijetnji.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Muhamed Alghoul u 9. minuti okušao je goste labavim udarcem, nedugo zatim Mađarić je s 15-ak metara potegnuo u blok, da bi ubrzo još jednom pokušao Alghoul, ali izvan okvira. Računao je Zrinski da će im kvalitetna organizacija i bez lopte pružiti sigurnost, no popustio je u 29. minuti. Grdenić je poslao dugo dodavanje gotovo pa s centra, lopta je bila previsoka za Bilobrka, no spustila se na nogu Ibaneza, koji ju je preusmjerio u mrežu za izjednačenje. U 37. Pejić je mogao vratiti prednost Zrinskog, ušao je u gol šansu nakon proigravanja Dogana, no Smoljo mu je u posljednji tren skinuo loptu s noge.

Jarun je otvorio drugo poluvrijeme sjajnom šansom za Alghoula, dobio je nisku loptu od Grdenića s desne strane i s 10-ak metara prebacio vrata. Uslijedio je pokušaj Patricka Stanića, koji je potegnuo s distance i ozbiljno ugrozio Sajka, ali golman Jaruna uspio je izbaciti loptu u korner. U znatno boljoj poziciji bio je Svržnjak u idućoj akciji, opucao je s 10-ak metara, no preslabo je to izgledalo i Sajko lako hvata u ruke.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Dva puta su potom zaprijetili gosti preko Dogana, a poslije i Jelavića, ali oba udarca lete preko gola. Otprilike će tada i Ibanez, koji je već bio na klupi, u 84. minuti zaraditi crveni karton zbog žestokih prigovora na sudačke kriterije. U završnici je Zrinski krenuo u maksimalni pritisak, sijevali su udarci Jelavića, koji je u 86. minuti uzdrmao gredu. A onda, nadoknada i - trenutak utakmice! Zrinski izvodi "dugi aut", a Dogan fantastično reagira na proslijeđenu loptu glavom da bi rasporio mrežu Sajka. Svi igrači s klupe utrčali su na travnjak, velika fešta Slavonaca mogla je početi. Ostat će samo pitanje je li Dogan u ključnom trenutku bio u nedozvoljenoj poziciji... Po dosad viđenim snimkama, potpuno je jasno da je Dogan bio u zaleđu, i to ne tako malenom.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 22:03