Nikola Vilić/ CROPIX
VRHUNAC HNL PARODIJE

Hajduk kreće u rat protiv HNS-a: 'Do kada će se ti ljudi iživljavati na nama!?'

'Hajduk potroši 120.000 kuna za redare, vatrogasce i Hitnu pomoć na utakmici s Karlovcem i što bismo više trebali uraditi. Ovo postaje pravno iživljavanje nad Hajdukom'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. travanj 2012. 12:49

Zbog događaja na utakmici Hajduk - Karlovac splitski klub kažnjen je jednom utakmicom igranja pred praznim Poljudom. Time bi Hajduk 21. travnja protiv Lučkog igrao pred praznim tribinama. Kazna disciplinskog suca temelji se na činjenici da je Hajduk već sedam puta kažnjen za slabu organizaciju utakmica ove sezone (uglavnom pirotehnika) novčanim kaznama i zato je u osmom navratu uslijedila sankcija zabrane pristupa gledateljima.

- Istina je da smo kažnjeni sedam puta, ali nijedna od ranijih odluka nije postala konačna i čekamo rješenje Komisije za žalbe Udruge Prve HNL. Stalno se navodi da je Hajduk slabo organizirao utakmicu, ali ono što mi pišemo u žalbama je činjenica da Hajduk sukladno zahtjevu policije angažira broj redara i djelatnike policije. Ako je Hajduk postupio sukladno propisima gdje je tu odgovornost Hajduka? Za propuste službe koji na ulazima kontroliraju posjetitelje? Hajduk potroši 120.000 kuna za redare, vatrogasce i Hitnu pomoć na utakmici s Karlovcem i što bismo više trebali uraditi. Ovo postaje pravno iživljavanje na Hajduku i mi ćemo opet pisati žalbu i nadati se pozitivnom ishodu - kazao je odvjetnik Damir Primorac.

Inače, Bijeli su jučer tražili izuzeće i Disciplinske komisije HNS-a ...

- Podnijeli su zahtjev za izuzećem predsjednika i svih članova Komisije s tvrdnjom da smo pristrani. Hajduk prigovara da predsjednik ne može sam donositi odluke o suspenziji, dok za ostale članove navodi kako su vjerojatno pod njegovim utjecajem. Mislim da se samo radi o kupovanju vremena. Ne vidim ozbiljan razlog da zaista dođe do izuzeća. Ja bih prvi sam odstupio kad bi za to postojali valjani argumenti - informirao je i prokomentirao Tin Dolički.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 21:21