Jerko Leko u utakmici veterana
 
 RANKO SUVAR/CROPIX
TALENTIRAN STRUČNJAK

Iznenađujući angažman bivšeg Vatrenog! ‘Sve smo definirali, želimo natrag u prvoligaško društvo!‘

Bivši igrač Dinama, Monaca, Bucaspora polako gradi svoju trenersku karijeru
Piše: Tomo Ničota, Slavko KonopljakObjavljeno: 21. prosinac 2020. 23:03

Hrvatski dragovoljac u 2021. godnu ući će s prvog mjesta drugoligaške ljestvice i s novim trenerom.

Borisa Perkovića, dosadašnjeg stratega Sigećana, na klupi će zamijeniti Jerko Leko. Bivši igrač Dinama, kijevskog Dynama, Monaca, Bucaspora i Lokomotive, hrvatski reprezentativac, s klupe juniora Lokomotive “prijeći će cestu”, s Kajzerice doći u Siget i zakoračiti u seniorske, trenerske vode. Naravno, sad kad je Hrvatski dragovoljac vodeći u Drugoj HNL, cilj je na tom mjestu ostati do kraja sezone i izboriti Prvu ligu, što je za Leku veliki izazov na početku seniorske karijere.

Inače, Leko već dugo slovi kao talentiran, mladi stručnjajk, kojega i u Lokomotivi u budućnosti vide kao trenera prve momčadi, s te strane je ovaj odlazak s Kajzerice pomalo iznenađujući, no, kako saznajemo, Leko je i otišao u Hrvatski dragovoljac u dogovoru s Lokomotivom, on je na svojevrsnom kaljenju, te bi taj “transfer”, zapravo, trebao biti u interesu svih.

Leko će prikupljati iskustvo u radu s prvom momčadi pa bi tako, možda, jednom lakše preuzeo i Lokomotivu, a u Dragovoljcu vjeruju da bi s njim i njegovim igračkim autoritetom i reprezentativnim pedigreom mogli još lakše napraviti iskorak prema povratku u elitno društvo hrvatskog nogometa.

Informaciju o Lekovom dolasku u Siget, koja je jučer “eksplodirala” poput bombe, potvrdio je i predsjednik kluba Marinko Perić.

image
Leko na presici povom prošlogodišnje Kutije šibica
GORAN MEHKEK/CROPIX

- Vijest je točna, ali još nije sve službeno. Možemo samo istaknuti da je Jerko Leko pred vratima Sigeta. Zašto? Zato što još nije potpisao ugovor s našim klubom. Istina, sve smo definirali, ali čeka se samo njegov potpis - istaknuo je predsjednik Perić.

Hrvatski dragovoljac je pod trenerskom palicom Borisa Perkovića bio hit jeseni i osvojio je jesensku krunu. Zbog čega ste se odlučili na promjenu trenera?

- Odgovor je jednostavan - jer nam je želja povratak u prvoligaško društvo! Želimo u Siget ponovo vratiti prvoligaške utakmice. Sa sada već bivšim trenerom Borisom Perkovićem, kojeg sam ja i postavio na tu dužnost prije sezonu i pol, rastali smo se u miru. Jednostavno sam mu objasnio da sam ja čovjek s vizijom i vučem dva poteza unaprijed. Želim da novi trener u svlačionicu donese jednu novu dimenziju.

Hoće li biti i novih igračkih pojačanja?

- Jasno, jer je klub u dobrim odnosima sa svim prvoligaškim klubovima, a najviši stupanj dobrih odnosa postigli smo s Hajdukom, Osijekom i mostarskim Zrinjskim, od kojih očekujemo nekoliko igrača na posudbi - podvukao je predsjednik Marinko Perić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 16:33