DAMIR KRAJAC/CROPIX
NEOČEKIVANI SPEKTAKL

Kakva luda utakmica u drugoj ligi, čak devet golova! ‘E pa sad mogu komotno otići u trenersku mirovinu!‘

Za čudesnu golijadu nije trebalo skoknuti na Otok, već samo u Sesvete gdje su svi bili na dobitku
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 23. listopad 2020. 19:45

Druga HNL je čudo, čudo od kvalitete i spektakularne utakmice, kakva u deset drugoligaških sesvetskih sezona nije viđena na sesvetskom travnjaku. Ako ste možda pomislili da se sve što se tiče spektakularnih dvoboja i rijetko viđenih golijada može vidjeti samo u Engleskoj na utakmicama Liverpoola, Leedsa i Aston Ville, onda ste na krivom tragu, jer za čudesnu golijadu i predstavu na najvišoj nogometnoj romantičnoj razini, treba doći samo u Sesvete, a za ostalo će se, kao i u jučer, pobrinuti igrači Sesveta i Orijenta.

Sesvete i Orijent odigrali su ludu utakmicu i njome otvorili 11. kolo Druge HNL. Na zagrebačkom terenu palo je čak devet golova, a Sesvete su slavile 5:4.

Strijelci za Sesvete bili su dva puta Geljić te Hlevnjak, Topić i Mikulić dok su za momčad Orijenta zabijali Tadejević, Gerc, Smolčić i Maružin.

Treneri Dino Babić i Damir Milinović po završetku utakmice, apostrofirali su da bi “nakon ove utakmice obojica mogli ići u trenersku mirovinu”. No, za sve što su njihove momčadi pokazale na sesvetskom travnjaku, dvojici mladih stručnjaka, čiji sastave gaje izrazito napadački nogomet, vrijedi se nakloniti i skinuti kapu do poda. Sesvećani su nakon manje od pola sata golovima Topića, Geljića i Hlevnjaka imali, činilo se, nedostižnu prednost.

No, malo je riječi da momčad s Krimeje ima pobjednički karakter. Riječani su zaostatke od 0:3 i 2:4 preokretali i vračali se iz mrtvih. No, ipak, konačnu riječ spektakularne predstave na stadionu Svetog Josipa Radnika imao je najbolji napadač Sesveta Mihovil Geljić, koji se i opet dva puta upisao u listu strijelaca i potvrdio da se radi o napadaču prvoligaškog potencijala i kvalitete. Velika pobjeda Sesveta je time i veća, jer su domaćini nastupili bez najkreativnijeg igrača Lazara Vujanića. No, i bez njega izabranici trenera Dine Babića potvrdili su da ovoga trenutka imaju možda i najjači napadački potencijal u 2. HNL.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

​Dino Babić, trener Sesveta:

- Nakon ove utakmice komotno mogu otići u trenersku mirovinu. Bila je to sjajna utakmica za gledatelje, ali ni malo laka za vođenje s trenerske klupe. Pokazali smo pobjednički karakter i izniman napadački potencijal, iako u obrambenom dijelu plaćamo veliki danak izrazito mladoj zadnjoj liniji. Na derbi u Siget ne idemo s bijelom zastavom i nadam se da ćemo moći parirati i najboljoj momčadi u ligi Hrvatskom dragovoljcu.

​Mihovil Geljić, igrač utakmice:

- Luda utakmica, u kojoj smo, na sreću, ipak, u konačnici zasluženo osvojili tri boda. Drago mi je da sam postigao dva pogotka i pomogao momčadi da dođe do pobjede, dok u Siget odlazimo s dosta optimizma, bez obzira na snagu suparnika.

Damir Milinović, trener Orijenta 1919:

- Što reći nakon ovakve utakmice kakva se rijetko viđa. Ipak, bila je to istinska propaganda nogometa u kojoj su gledatelji mogli uživati. Nismo gubili glavu ni nakon što smo se sva puta našli u velikom rezultatskom zaostatku, i zbog toga mi je posebno krivo što nismo osvojili bod koji smo prema igri i zaslužili. Nije lako prihvatiti činjenicu da u gostima postignute četiri gola i na kraju ostanete praznih ruku, a s druge strane možemo biti zadovoljni s puno dobrih stvari koje smo prikazali u Sesvetama, usprkos nesretnom porazu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 13:18