Sergej Jakirović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKI ADUT MODRIH

Detalj koji bi mogao donijeti naslov na Maksimir i fenomenalan potez Sergeja Jakirovića: ‘Odmah ga dovedite‘

Imate dojam da zabijaju skoro svi, što itekako potvrđuje rečenicu Jakirovića da je svaki igrač važan
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2024. 21:03

Pričalo se i nagađalo prošlog ljeta da bi u Dinamo mogao stići osječki napadač Ramon Mierez. Iako realno do tog transfera nije moglo doći, makar je bilo nekih pokušaja iz plavog doma. U jednom trenutku trener Sergej Jakirović je kazao...

- Treba odmah iz Lokomotive vratiti Sandra Kulenovića!

Želja mu je ispunjena, bio je to fenomenalan potez. Kulenović je postao jedan od igrača odluke. Jedan od junaka Dinamovog proljeća ljeta 2024. godine. U subotu je protiv Gorice postigao pogodak koji je prelomio utakmicu, iako je imao jedan nemoguć promašaj, zasluženo je proglašen igračem utakmice. Prije toga je riješio Hajduk u Splitu, njegov pogodak donio je Modrima finale Kupa. Zabio je i u četvrtfinalu borbe za Sunce kontra Gorice, u visokoj pobjedi protiv Slaven Belupa. A imao je i još dva postignuta gola koja su u ovoj modroj trci za naslovom prvaka itekako značajna, možda će na kraju biti i presudna. Zabio je Rudešu za maksimirsku pobjedu od 1:0, kad se činilo da Modri nikad neće zabiti. I onda, onaj pogodak u Opus Areni, duboko u sudačkoj nadoknadi protiv Osijeka, za Dinamov spas od poraza, završilo je 1:1. Kulenović se pretvorio u jednog od najbitnijih igrača Modrih u ovoj godini.

Ali, iako tako izgleda na prvi pogled, ovo nije samo priča o Sandru Kulenoviću. Ovo je priča o širini Dinamovog rostera, koji bi mogao biti presudan u neizvjesnoj trci za naslovom prvaka s Rijekom.

- Svaki igrač nam je važan.

To je isto rečenica Sergeja Jakirovića, koju je nekoliko puta ponovio. I koja se pokazala tako točnom. Jer, vratimo se Kulenoviću, on nije bio dio udarne momčadi, postao je to tek kad se Jakirović odlučio igrati s dva napadača. Kao i Fran Brodić... A Brodić je također postao itekako bitna karika. Zabio je iz jedanaesterca Rijeci za onu pobjedu od 1:0 u zadnjoj minuti sudačke nadoknade u Maksimiru, zabio je Rudešu, dva puta Istri 1961, Gorici u Kupu. Ove 2024. godine “rezervni napadači” Sandro Kulenović i Fran Brodić zabili su ukupno deset pogodaka, obojica po pet! Najbolji strijelac Modrih ove godine je Bruno Petković, koji je u svim natjecanjima zabio ukupno sedam pogodaka. Kad sve zbrojimo, Dinamove špice Petković, Kulenović i Brodić zabili su u 2024. godini ukupno 17 pogodaka, što je fini doseg, zar ne? Ali, zanimljivo, u cijeloj priči oko Dinamove širine rostera jest činjenica da zabijaju i mnogi drugi igrači, iz svih dijelova momčadi. Modra desetka Martin Baturina je ove godine zabio tri pogotka, isto toliko puta je pogodio Gabriel Vidović, dva puta mrežu je zatresao Špikić, po jednom Perković, Halilović, Živković, Sučić, Vrbančić, Bulat, Kaneko i Hoxha. Četrnaest igrača momčadi Sergeja Jakirovića se ove godine upisalo u listu strijelaca. Imate dojam da zabijaju skoro svi, što itekako potvrđuje rečenicu Jakirovića da je svaki igrač itekako važan. Takav roster, u kojem skoro svatko može biti presudan faktor u dramatičnom finišu sezone, može biti uteg na vagi koji će prevagnuti na Dinamovu stranu i koji će ga na kraju izbaciti na prvo mjesto za osvajanje još jedne titule prvaka.

ONI SU ZABIJALI U 2024.

U prvenstvu...

Istra 1961 - Dinamo 0:1 (Perković)

Dinamo - Gorica 2:0 (Baturina, Špikić)

Lokomotiva - Dinamo 2:2 (Petković 2)

Dinamo - Varaždin 1:0 (Petković)

Dinamo - Rijeka 1:0 (Brodić)

Osijek - Dinamo 1:1 (Kulenović)

Dinamo - S. Belupo 5:2 (Baturina 2, Halilović, Vidović, Kulenović)

Rudeš - Dinamo 0:3 (Živković, Brodić, Sučić)

Hajduk - Dinamo 0:1 (Petković)

Dinamo - Istra 1961 4:1 (Brodić 2, Vidović, Špikić)

Gorica - Dinamo 0:2 (Kulenović, Bulat)

U Kupu...

Dinamo - Gorica 4:0 (Vidović, Brodić, Kulenović, Vrbančić)

Hajduk - Dinamo 0:1 (Kulenović)

U Konferencijskoj ligi...

Betis - Dinamo 0:1 (Petković)

Dinamo - Betis 1:1 (Kaneko)

Dinamo - PAOK 2:0 (Petković 2)

PAOK - Dinamo 5:1 (Hoxha)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:35