GORAN MEHKEK Cropix
SVE BLIŽE POVRATKU

Dinamo objavom o Rogu ‘zapalio‘ navijače: Jedna riječ bila je dovoljna

Na njegov povratnički nastup se još čeka jer se nekadašnji reprezentativac oporavlja od ozljede koljena
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 09:28

Marko Rog se u veljači ove godine nakon osam godina vratio u zagrebački Dinamo. No, na njegov povratnički nastup se još čeka jer se nekadašnji reprezentativac oporavlja od ozljede koljena.

U posljednje vrijeme priče o njegovom povratku su sve glasnije, a Dinamo ih je dodatno potvrdio svojom posljednjom objavom na društvenim mrežama. Uz četiri fotografije Roga stavljen je opis "Uskoro" što bi trebalo značiti da će najskuplji igrač u povijesti HNL-a uskoro zaigrati.

Dinamo bi tako dobio ogromno pojačanje za posljednji krug prvenstva u kojem će se odlučivati o naslovu prvaka. Za tjedan dana je na rasporedu veliki derbi na Poljudu i ne bi bilo iznenađenje da Rog upravo tada upiše svoj povratnički nastup u plavom dresu.

Podsjetimo, Rog je u Dinamo stigao 2015. godine iz RNK Splita za rekordnih pet milijuna eura što je i danas najveći transfer u povijesti HNL-a. Samo godinu dana nakon toga otišao je u Napoli koji ga je najprije posudio, a onda i otkupio od Modrih za 13.5 milijuna eura.

U Napoliju se nije naigrao pa je otišao u Sevillu odakle je 2019. prešao u Cagliari, najprije na posudbu, pa onda i trajno. Krenuo je dobro, a onda su popustili ligamenti. Tri puta je bio na operaciji. Prvi put se ozlijedio 2021. godine i bio out do početka lipnja da bi se na kraju šestog mjeseca 2021. godine ozljeda obnovila.

Vratio se na teren, a onda je u srpnju 2023. godine na pripremama opet ozlijedio ligamente i još se oporavlja od te ozljede. S treninzima bi trebao početi u ožujku ove godine. Dinamo ga je od Cagliarija posudio do ljeta 2025. godine, a kasnije su sve opcije otvorene. Rog je u prvom boravku na Maksimiru odigrao 62 utakmice i zabio 11 golova, te upisao šest asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. ožujak 2024 09:35