Privatna arhiva
KAKO JE DOBRO...

Veliki okršaj u Savskoj: Dvojac Sportskih novosti s pojačanjima nadigrao Dinamove zvijezde i ugledno društvo

Na kraju je novinarska momčad koja se zvala Teberio&Rasmussen fan club odnijela pobjedu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2023. 14:36

Kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena.... Ti i još mnogi drugi refreni orili su se u Bikers Beer Factoryju u Savskoj. Osjećali smo se kao na tribini, u navijačkom grotlu. Ruke u zraku, navijanje, skakanje s stolica... Bio je to pravi Dinamov dan, a radilo se zapravo o - kvizu. Dinamovom pub kvizu u zajedničkoj organizaciji kluba iz Maksimira i "Urbane kviz priče". Vidjeli smo mnoga poznata lica koja su vezana uz zagrebački klub, od navijača mlađe i starije generacije, do ljudi iz maksimirskog kluba, kroničara Miroslava Tomaševića, glasnogovornika Marka Bošnira, vlasnika poznatog Dinamovog muzeja Krešimira Barića, Dražena Miličevića...

Bilo je jako veselo u Savskoj, sve u plavoj boji. Za kviz je bilo prijavljeno čak 75 ekipa. Među njima i jedna - Dinamova. Za jednim stolom smjestila se modra družina u sastavu Dario Špikić, Sandro Kulenović, Antonio Marin, Tibor Halilović i Luka Stojković.

- Marin je veliki znalac, sve zna o Dinamu - kazivali su nam neki iz plavog kluba.

- Htjeli smo pozvati i Brunu Petkovića i Danijela Zagorca, oni su prava enciklopedija. Zagi zna i tko je igrao lijevog beka prije četrdeset godina... ali ipak smo se odlučili za mladu gardu.

Naravno da je stol za kojim su sjedili Dinamovci bio najviše posjećen, društvo koje se pojavilo na kvizu željelo se fotkati s svojim ljubimcima. Dečki su podijelili hrpe autograma, možda ih je i to malo zasmetalo u odgovorima, pa su na koncu uzeli deveto mjesto. Bilo je zanimljivih rubrika s pitanjima, jedna se zvala ‘Dinamovi krvnici‘. Ali računali su se samo ‘krvnici‘ u europskim natjecanjima. Na velikom ekranu pokazivali se se igrači koje svi oni koji vole Dinamo pamte po zlu i koje mogu gledati samo na kvizu. Kao recimo Temuri Ketsbaia.

Gruzijac je svojevremeno nosio dres Newcastlea kada je engleski klub izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Bilo je lakših i težih pitanja poput recimo tko je igrao lijevog beka u sudaru s Tottenhamom. Čisto da znate - Bartol Franjić. Na tom pitanju mnogi su zapeli. Ne i novinarska ekipa koju je bila sastavljena od novinara Sportskih novosti Predraga Jurišića i Davorina Olivarija, te od dvojca iz Germanijaka Tome Ničote i Alena Lesičkog, uz pojačanje, Ivana Oroza, dečka koji je veliki navijač Modrih s povelikim znanjem.

Na kraju je novinarska momčad koja se zvala Teberio&Rasmussen fan club odnijela pobjedu. Ako netko ne zna radi se dvojici Dinamovih igrača s kraja prošlog stoljeća koja nisu ostavila ama baš nikakav trag u Maksimiru. Ali priča je otišla u pripetavanje u kojem su se obračunali "Zujini mladići" i "Teberio&Rasmussen fan club". Obje ekipe bile su bodovno poravnate pa je dodatno pitanje glasilo koliko je Dinamo zabio golova u tekućoj sezoni. To je presudilo... Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je ekipa BBB Pag.

Bilo je super, jedva čekamo novi Dinamov pub kviz.

Linker
18. svibanj 2024 20:59