CROPIX
POBJEDA DOMAĆINA

FOTO: Početak utakmice iz noćne more, navijači umalo ozlijedili vratara Gorice! Istra do slavlja u završnici

U prvoj utakmici 16. kola HNL-a Istra 1961 je na svom terenu svladala Goricu sa 1-0 (0-0)
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. studeni 2022. 20:02

ISTRA 1961 - GORICA 1:0 (Bakrar 90+1‘)

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Galilea, Marin, Petrusenko, Mlinar, Caceres, Kadušić (od 84‘ Bakrar), Erceg (od 90‘+2‘ Antonovski), Boultam (od 70‘ Lauš). Trener: Gonzalo Garcia.

GORICA: Banić - Steenvoorden (od 80‘ Jovičić), Korca, Krizmanić, Raspopović, (od 89‘ Bague) Suk, Pršir (od 89.Julardžija), Francois, Keita, Vujnović (od 59 Jurić), Kapulica (od 59‘ Mitrović). Trener: Igor Angelovski.


Golom Bakrara u 90.minuti Istra je upisala super važnu pobjedu i praktično osigurala ostanak u ligi. Sa druge strane Gorica je pokazala veliku borbenost, ali to nije bilo dovoljno da se ostanu neporaženi. Cijelu utakmicu uglavnom se braniti je rizičan pristup i to se večeras najbolje vidjelo.

Počelo je na najgori mogući način. Neki neodgovoran pojedinac sa sjeverne tribine, gdje su Demoni, bacio je petardu u blizini gostujućeg vratara Banića koji je odmah pao na pod.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Više od tri minute trajao je prekid da se omogući ošamućenom Baniću da dođe k sebi, nakon čega je sasvim normalno branio svoju mrežu. Istini za volju nije da je imao previše posla, iako je Istra u 3-4 navrata bila opasna pred njegovim golom. Kadušić je u 21.minuti sa desetak metara sam šutirao ali je pogodio suigrača Boultama.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Sedam minuta kasnije upravo je Boultam imao izvrsnu priliku, malo iskosa unutar kaznenog prostora, ali iz povoljne situacije pucao je centralno i Banić je uspješno odbio loptu. Igra je tako proticala uglavnom u pokušajima Zeleno Žutih da pronađu rupe u gustom defenzivnom bloku Goričana. Trener Angelovskih je optirao za formaciju 352 koja je većim dijelom utakmice bila zatvorena u 541 te je prilično solidno blokirala ofenzivno kombinatoriku Puljana. Sa druge strane bili su daleko od Majkićevog gola, zbog čega je vratar Puljana do 44.minute praktično bio gledatelj.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Tada je, nakon kornera, visoko skočio Korca, ali njegov udarac glavom neutralizirao je bez većih problema Majkić. Prije toga bila je i najbolja prilika Istre. Sa desne strane je Luka Hujber poslao odličnu rezantnu loptu pred gol Goričana, a u petercu je na nju uklizao Ante Erceg. No, nije imao sreće napadač Istre, jer je lijevicom pogodio prečku i lopta se odbila vani. Na odmor se tako otišlo bez golova, što je svakako više odgovaralo gostima. Istra je u prvom dijelu imala inicijativu i dominaciju posjeda (preko 60%), ali je djelovala prilično niskog ritma. To prioritetno zbog statičnosti ofenzivnih igrača, koji su premalo napadali prostor i nudili rješenje igraču koji ima loptu. Na postavljenu obranu najveći je limit igrati sporo i bez dovoljno agresivnosti na izgubljenu loptu.Uz to činilo se kao da su rezultatom više opterećeni domaći, nego Gorica, koja je na posljednjem mjestu...

image
GORAN SEBELIC Cropix

U drugom dijelu se odnosi nisu bitno promijenili. Istra je napadala, imala sporadične (polu)prilike, a gostujući trener je ubacivanjem Jurića i Mitrovića pokušao donijeti dubinu momčadi. Gosti se jesu u par navrata našli u dobrim situacijama, ali su najuvjerljiviju u 68.minuti promašili preko Pršira. Do kraja utakmice gledali smo prilično slab nogomet, u kojem su gosti vrlo često kidali živce publici i Istrinim igračima stalnim ležanjima i otezanjem vremena. No cilj opravdava svako sredstvo. Gorici su bod(ovi) pitanje ostanka. Nažalost po njihove ambicije pozitivnog rezultata, u 90.minuti im je koncentracija popustila i jednu dugu loptu Krizmanić je krivo procijenio, bolje rečeno Bakrar je sjajno ušao u liniju kretanja, smirio loptu i onda kvalitetno pogodio mrežu. Slavlje na Drosini nakon više od dva mjeseca, kada je Bakrar golom u 90.minuti također srušio Osijek, moglo je početi...


Prijenos uživo:

ISTRA 1961 - GORICA 1:0 (Bakrar 90+1‘)

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE Istra je došla do nova tri boda pogotkom Bakrara, Gorica nastavlja očajan niz.

90+4 - Francois je s distance opucao i pokušao vratiti neriješen rezultat, ali Majkić lagano hvata loptu.

90+1‘ GOOOOOOOOOOOOOL! Bakrak zabija u samoj završnici kao džoker s klupe! 1:0 ima Istra, Gorica je ponovno na koljenima! Gosti imaju pet minuta nadoknade da osvoje bod.

90‘ - I dalje nema uzbuđenja iako je egal na samom kraju. Pršir je izašao iz igre, Julardžija je unutra.

84‘ - Nova zamjena kod domaćina. Kadušić izlazi, ući će Bakrar, strijelac protiv Dinama i Osijeka.

81‘ - Steenvorden izlazi iz igre, Jovičić ulazi. Treća je to zamjena Angelovskog.

78‘ - Lauš opasno prijeti Turopoljcima šest minuta nakon ulaska u igru. S desne strane ljevicom je gađao drugi kut, ali promašio okvir gola, stoga ništa od prvijenca za igrača na posudbi iz Hajduka.

74‘ - Rastu tenzije na Drosini! Hujber i Keita našli su se u duelu, igrač Gorice završio je na tlu i uhvatio se za lice iako nije bilo tomu sličnog kontakta, što je naljutilo Hujbera koji mu je nešto dobacio. Igrači su naglo krenuli u nagurivanje, ali brzo su smirene strasti..

72‘ - Boultam izlazi iz sastava Istre, njegovo mjesto zauzet će Lauš. Boultam je imao jednu dobru šansu u prvom poluvremenu.

71‘ - DOBRA ŠANSA ZA GORICU! Jurić je pokušao s distance, ali udarac je pronašao Raspopovića u protivničkih 16, koji atraktivno petom ostavlja za Pršira, no bivši hajdukovac labavo je opucao. Mogla bi Gorica žaliti za ovom prilikom..

68‘ - Galilea radi prekršaj za žuti karton, ni njega neće biti protiv Lokomotive. Isto vrijedi za Caseresa i Mlinara

65‘ - Malo je reći da Gorica zasad nema nikakve ideje čak i kada dobije priliku za izgraditi akciju.

63‘ - Kadušić je ubacio iz kuta, Erceg na drugoj stativi vratio loptu u vatru, no Goričani čiste i tu prijetnju. Steenvoorden je ostao ležati dobre dvije minute, ponovo liječnički tim ulazi na travnjak.

61‘ - Oštar ubačaj Mlinara iz slobodnog udarca s desne strane čisti Steenvoorden u svom petercu. Početak drugog poluvremena uvelike liči na onaj iz prve dionice, malo šansi...

59‘ - Dvostruka zamijena kod gostiju.Vujnović izlazi iz igre, a na njegovo će mjesto Deni Jurić. Kapulica također izlazi, u igru će Josip Mitrović.

57 - I Francois je zaradio žuti karton zbog povlačenja Istrinog veznjaka Mlinara.

52‘ - Hujber ponovno pravi probleme Goričanima! Povukao je prema naprijed, našao Kadušića koji je ubacio po zemlji, a na loptu odbijenu od Francoisa naletio je Hujber i udarcem po zemlji u smjeru suprotnog kuta natjerao vratara Banića da se dobrano ispruži i pošalje loptu u korner.

48‘ - Caseres je zaradio žuti karton. Leđima okrenut od Pršira, pogodio ga je podlakticom u glavu. Nije to bio težak udarac, ali dovoljan za opomenu, procijenio je Čulina.

46‘ - Kreće drugo poluvrijeme na Aldo Drosini, nema promjena u sastavima, lopta pripada Goričanima. Nešto više od 1300 ljudi došlo je pogledati ovaj ogled.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Bez pogodaka na Aldo Drosini. Obje momčadi uspavano su ušle u ogled, tek posljednjih 10-ak minuta vidjeli smo kakva-takva uzbuđenja. Najbolja šansa ostaje Ercegov pokušaj na oštru prizemnu loptu Hujbera, najraspoloženijeg igrača na terenu. Greda je spasila goste, a prethodno i vratar Banić odličnom reakcijom na udarac Boultama. Gorica ne daje znakove života, ovakvom igrom teško da se može nadati plijenu većem od podijele bodova, dok Istra polako, ali sigurno u potpunosti preuzima inicijativu.

45+4 - Marin je pokušao s distance, ali samo u ruke Banića.

45+4‘ - Steenvoorden je zaradio žuti karton zbog prekršaja na sredini terena, požutio je i trener gostiju Igor Angelovski zbog dobačenih komentara glavnom sucu Čulini.

45+1‘ - Iznenađenje za Banića! Hujber je još jednom ubacio s desna, ali ubačaj se pretvorio u veliku opasnost za gol gostiju, no Banić se ispružio i sačuvao poletni rezultat.

45‘ - Igrat će se još 5 minuta sučevog dodatka

44‘ - I Gorica se napokon probudila! Ne ide iz igre, ali ide iz prekida. Nakon ubačaja iz kuta Korca je zapucao glavom i dobrano uposlio spremnog Majkića.

39‘ - VELIKA ŠANSA ZA ISTRU! Ante Erceg odlično je natrčao na loptu Hujbera s desna i klizeći zapucao prema vratima Banića, greda je spasila Turopoljce i spriječila sedmi ligaški pogotak Ercega.

38‘ - Pršir je pokušao oštrim ubačajem zaprijetiti domaćinima, ali i ova duga lopta završila je u rukama Majkića. Gorica i dalje nema udarac prema golu Puljana. Samo nekoliko trenutaka kasnije Pršir je ostao ležati nakon sudara s Marinom i ponovno je liječnički tim morao intervenirati, ali sve će biti u redu s veznjakom Gorice

34‘ - Mlinar je oštro startao na Raspopovića na sredini terena i prvi ušao u bilježnicu suca Čuline. Žuti karton za Istrinog veznjaka (treći u sezoni) koji će propustiti idući ogled protiv Lokomotive

32‘ - Boultam je sjajnim potezom oštro ubacio, ali nedovoljno dobro da pronađe nekog od svojih suigrača. Ostaje 0:0, uzbuđenje dolazi "na kapaljku".

28‘ - Evo prvog pravog pokušaja, pripao je Istri! Erceg je pronašao Boultama koji se našao u gol šansi na centralnom dijelu Goričinog šesnaesterca, ali Banić je sjajno reagirao i poslao loptu u korner, iz kojeg domaćini nisu uspjeli stvoriti novu izglednu šansu.

27‘ - Ne računajući Kadušićev pokušaj koji je završio u bloku, nijedna momčad nije uputila udarac prema protivničkim vratima.

22‘ - Istra visokim presingom pokušava nanijeti probleme Gorici na njihovoj polovici, ali braniči zasad sigurno kombiniraju i ne dozvoljavaju iznenadnu opasnost.

21‘ - Prva, doduše blaga prijetnja Istre. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Kadušić je zapucao, ali samo u gusti blok Turopoljaca.

19‘ - Prvi organiziran dolazak Gorice pred vrata domaćina završio je labavim ubačajem Raspopovića, loptu je Majkić uhvatio bez problema. Vratari su zasad poprilično nezaposleni...

16‘ - Cheick Keita ostao je ležati na travnjaku nakon duela s Hujberom. Dva braniča sudarila su se glavama, ali Keita je, čini se, dobro.

14‘ - Nismo vidjeli mnogo nogometa u početnom dijelu. Osim što su navijači Istre uzrokovali kratkotrajni prekid, u više navrata gledali smo blage prekršaje koji uvelike "cjepkaju" tempo utakmice

9‘ - Nepune četiri minute čekali smo na nastavak dvoboja, sve je u redu s vratarom Banićem

5‘ - Ružne scene u Puli na otvorenju 16. kola! Demoni su bacili pirotehničko sredstvo pred vrata gostiju, vratar Ivan Banić nakratko je ostao ležati pred svojim golom te je intervenirao i liječnički tim, no Banić moći će nastaviti s igrom

1‘ - Počeo je ogled na Aldo Drosini!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:36