Mario Kovačević

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NAVIJAČI MOGU BITI ZADOVOLJNI

Trener Varaždina: ‘Razveselila me utakmica s Dinamom. Mislim da je najbolje da se o prvaku odluči na Rujevici‘

Mario Kovačević je s tribine gledao okršaj svojeg Varaždina s gostima iz Zagreba
Piše: M. DjakObjavljeno: 29. travanj 2024. 13:58

Sjajnu i napetu utakmicu između Varaždina i Dinama nije propustio niti Mario Kovačević, varaždinski trener koji se uspješno oporavlja od zloćudne bolesti i koji broji dane do povratka na posao. Kovačević smatra da su navijači mogli uživati u utakmici s puno šansi, ali da je na kraju krajeva Dinamo ipak imao bolje prilike i zasluženo pobijedio.

- Baš me razveselila ta utakmica, spektakl za sve nas na tribinama! Možda je još koji gol nedostajao da za navijače bude i ljepše. Za Dinamo se vidi da se bore za prvo mjesto, ali i navijači Varaždina mogu biti zadovoljni. Trener Šafarić je to dobro posložio, prva ideja je bila da ekipa bude čvrsta, a tako je i bilo. I imao sam osjećaj, posebno prvo poluvrijeme, da imamo snage za bodove. Posebno mi je žao one Drožđekove šanse kad si je prsima primio loptu, on to zna zabiti... - uvodno je rekao Kovačević.

Varaždin je posebno u prvom poluvremenu pokazao zube i stvarao šanse pred protivničkim golom, međutim, drugo poluvrijeme za njih nije moglo gore početi.

- Veseli me što je Varaždin pokazao da sa svakim može igrati, imali su želju i volju da ugroze Dinamo. U drugom poluvremenu je, nažalost, Dinamo odmah zabio taj gol nakon minute igre. Imali su kasnije i situacija da ranije riješe utakmicu, a na kraju ste vidjeli što je nogomet - lijepo podvaljena lopta Poldrugača i onda šansa Dabre. Moglo je na kraju biti izjednačeno, sigurno da je htio najbolje. Međutim, za taj jedan gol je Dinamo ipak zaslužio pobjedu - smatra Kovačević.

Iako je Dinamo bio izraziti favorit, Kovačević je pohvalio trenera Šafarića i njegovu ideju da promijeni formaciju.

- Kolega Šafarić postavio je trojicu braniča i po meni je to bila jako dobra ideja. Čvrst iza, a dobar u tranziciji. Svi su govorili da će doći Dinamo i pobijediti tri-četiri razlike, ali ipak smo se postavili dobro i čvrsto. Imali smo i snage i volje i želje napadati, posebno prvo poluvrijeme - objasnio je.

Zatim se osvrnuo i na taktičku analizu Dinama, koji je ponovno igrao u 3-4-1-2 formaciji.

- Dinamo ovaj sustav igra već duži niz utakmica i trener Jakirović je pokazao zašto je jedan od boljih trenera u Hrvatskoj - kada nije išlo, on je imao i hrabrosti i ideju da promijeni taj sustav, nakon čega je Dinamo počeo bolje igrati. Dosta su dobri, dolaze u šanse, a jedini im je problem što premalo golova daju iz tih šansi te na taj način dovode utakmicu u neizvjesnost - dao je svoje viđenje Kovačević.

Dao je i svoj sud šampionske utrke.

- Mislim da je najpoštenije da utakmica u Rijeci odluči o prvaku. Makar, može tamo biti i neriješeno, pa će do zadnje sekunde biti napeto... Dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj se bore za prvo mjesto i, evo, ne mogu reći tko je favorit - zaključio je Kovačević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 13:59