MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SuperSportske HNL fantasy

Ludnica u trećem kolu! Borba zagrebačkih kvartova, dalmatinski derbi i sudar Dinama i Rijeke na Maksimiru

Složi svoju fantasy momčad i nadmaši sve svoje prijatelje jer ikonski je pratiti i voljeti HNL
Piše: PROMOObjavljeno: 30. srpanj 2021. 16:00

Ispred nas je treće kolo HNL-a koje nam nudi borbu zagrebačkih kvartova, dalmatinski derbi te derbi Dinama i Rijeke na Maksimiru. Naš elitni rang nogometa startao je u prva dva kola s praskom i ponudio nam je vrhunske utakmice, iznenađenja, mnoštvo golova i vrhunskih poteza. U 20 sati starta i treće kolo našeg SuperSportske HNL fantasy natjecanja, pa ćemo najaviti svih 5 susreta.

Prvu utakmicu kola igraju Lokosi s Kajzerice protiv Dragovoljca iz Sigeta na stadionu u Kranjčevićevoj na Trešnjevci. Lokosi se nadaju nastavku pozitivnog niza predvođeni Enisom Cokajem koji igra u vrhunskoj formi, dok ‘Crni’ traže prve bodove u HNL-u. Ono što je još važnije, trener Kuljanac traži startnih 11 igrača imajući na umu velike promjene u rosteru koje su se dogodile na startu ove sezone.

U subotu na Drosini, Puležani dočekuju Goricu koja je protiv Šibenika upisala prvu pobjedu ove sezone. Gorica želi kontinuitet dobrih rezultata i dobar start u sezoni u kojoj svi očekuju slabiju Goricu nego prošle dvije sezone. S druge strane Istra traži iskorak i ne želi istu dramu kao i zadnjih nekoliko sezona. U posljednja 4 prošlosezonska susreta Gorica je upisala 2 pobjede dok su dva susreta završila remijem.

image
HNL Fantasy
SN

U nedjelju, nogometni dan starta na Poljudu jer je Šibenik s Hajdukom zamijenio domaćinstvo zbog radova na novom travnjaku stadiona na Šubićevcu. Splićani žele prvu pobjedu u HNL-u ove sezone, dok ‘narančasti’ traže prve bodove. Također, veliko je pitanje kako će se ‘bili’ nositi s pritiskom nakon šokantnog ispadanja u Kazahstanu. Podsjetimo, u prvom susretu na Poljudu prošle sezone, Šibenik je iznenadio pogotkom Sahitija koji se ove sezone vratio u matični klub. Od četiri prošlosezonska susreta u tri je puni plijen odnio Hajduk, a u svim utakmicama pobjednička momčad je uspjela sačuvati čistu mrežu.

Najjača utakmica trećeg kola zasigurno je dvoboj Dinama i Rijeke. Hrvatski prvak je nakon poraza od Slavena u prvom kolu odradio vrhunski europske i domaće utakmice, baš kao i Rijeka koja dosad nije primila pogodak ove sezone. Iz Dinamovog kuta jako je teško procijeniti prvih 11 igrača koji će nastupiti ovom dvoboju. Krznar ima jako širok roster, dok je Rijeka u usporedbi s prošlom sezonom promijenila ideju igre te je postala ponovno jedna čvrsta tranzicijska momčad. Ono što je kod Rijeke sigurno je da će ponovno na vratima biti vrhunski Labrović, blok ispred njega će vjerojatno činiti Vukčević, Smolčić, Escoval, Galović i Tomečak, dok će naprijed vrebati Prince Ampem i Drmić. Ostale pozicije su otvorene i Tomić će sigurno na teren poslati one najspremnije. U prošloj sezoni u dva susreta je slavio Dinamo, jedan je završio neodlučeno, dok je jednom tri boda osvojila Rijeka.

Za kraj ostaje nam dvoboj Osijeka i Slaven Belupa u Gradskom vrtu. Možda najbitnija točka tog dvoboja je isčekivani 111. gol Ivana Krstanovića s kojim bi se Popo izjednačio s Popovićem na trećem mjestu vječne ljestvice najboljih strijelaca HNL-a. Osijek je otpočetka sezone pokazao da i kad igra loše i trpi udarce može pobijediti. To je odlika iznimno kvalitetnih momčadi i svakako su bijelo-plavi ove sezone još ozbiljniji pretendent za naslov prvaka, iako je o tome još rano pričati. U prošlosezonskim dvobojima 2 puta je slavio Osijek, dok su 2 susreta završila bez pobjednika.

Svakako je imajući na umu i europske susrete naših momčadi teško za predvidjeti kako će izgledati sastavi HNL klubova ovo kolo, a samim time bit će još teže sastaviti svoju fantasy momčad. No na muci se poznaju junaci, a pravim fantasystima će upravo ovo kolo biti pravi izazov. Složi svoju fantasy momčad do 20 sati i nadmaši sve svoje prijatelje jer ikonski je pratiti i voljeti HNL!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 05:16