DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
STARTA U DERBIJU

Novi poredak u Dinamu: Ulazi Mario Gavranović, on sada ima ravnopravan tretman s Petkovićem!

Trener Damir Krznar najavio promjenu u vrhu napada za derbi s Rijekom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. srpanj 2021. 18:11

Nakon plasmana u 3. pretkolo Lige prvaka, gdje ih čeka poljska Legia, Modre u nedjelju (Maksimir, 31. srpnja, 21 sat) čeka derbi HNL-a protiv Rijeke. Trener Modrih Damir Krznar jučer je prvo čestitao Rijeci i Osijeku na nastavku natjecanja u pretkolu Konferencijske lige.

- To iznimno puno znači za hrvatski nogomet. Svi moramo napraviti sve da bi naš državni nogometni koeficijent bio što veći. U startu je krenulo dobro, nadam se da ćemo nastaviti tako u daljnjem natjecanju - kazao je Krznar.

A nakon čestitki društvu s Rujevice i Gradskog vrta, tema je, naravno, bila gostovanje Riječana na Maksimiru.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Za nas je okršaj s Rijekom iznimno zahtjevan. Uz sav respekt Valuru i Omoniji, ovo je za nas možda najteža utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Riječani su respektabilan suparnik. Najavljujem da ćemo na Rijeku s najjačim raspoloživim snagama! Bit će dvije-tri izmjene, ali kvaliteta naše izvedbe ne bi trebala patiti jer svi ti koji će ući su definitivno prvotimci. Bez obzira tko nastupio, zaslužuje biti starter. Na nama je da odigramo dobru utakmicu, da nakon nje u dobroj atmosferi dočekamo Legiju.

Intervencije u momčadi

Naravno da smo Krznara pitali tko bi mogli biti igrači koji će protiv Rijeke zamijeniti neke od onih koje držimo kao dio momčadi koju nazivamo “europski Dinamo”?

- Nikad o tome ne volim govoriti prije posljednjeg treninga pred utakmicu jer, znate, uvijek se nešto može dogoditi. Ali, sigurno jest da ćemo od prve minute priliku dati - Mariju Gavranoviću! Gavranović zaslužuje apsolutno ravnopravan tretman kao i Bruno Petković. Petko je počeo protiv Omonije, odradio je svih 90 minuta, mislim da je i s te strane opravdano da starta Gavro.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Bit će još nekih intervencija u momčadi...

- Bartol Franjić će vjerojatno startati na poziciji lijevog beka jer Štefulj zbog viroze nije u pravom ritmu. Planovi kako bi se utakmica s Rijekom trebala odvijati su jedno, a nešto je sasvim drugo kako će se realno odvijati. Ako bi se odvijala po našim planovima, onda bi Moharrami mogao dobiti nekih dvadesetak minuta već protiv Rijeke. Ali, to je samo plan...

Kapetan Arijan Ademi neće konkurirati, neće ga biti sljedećih tjedan ili dva.

- S njim ne računamo niti za prvu utakmicu s Legijom. U nekim najoptimističnijim prognozama, možda bi mogao biti u kadru za uzvrat s Legijom, ali nećemo mu stavljati nikakav presing. Bitno je da se on sto posto oporavi, nećemo riskirati.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Je li Rijeka u uzvratu s Gzirom pripremala nešto za Dinamo?

- Priznajem, nismo sigurni hoće li Rijeka igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Miksali su, sad su opet bila trojica... U tom dijelu ne znamo s kakvim će planom stići na Maksimir. No, pripremit ćemo se za obje opcije. Ako bi Rijeka igrala s trojicom iza, to bi nam pomoglo u smislu pripreme napadačkih varijanti za Legiju jer i oni igraju s trojicom iza.

Odgoda s Istrom

Zanimalo nas je koga Krznar smatra najopasnijim riječkim igračem?

- Ne volim isticati igrače, ali u napadačkom dijelu Rijeka je iznimno dobro posložena. Drmić je latentna opasnost u svakom trenutku. Iznimno dobro se snalazi u šesnaestercu, upada u prazan prostor, odlično napada centaršuteve. Zatim, Ampem je jako brz, ako će igrati zna se lucidnost Murića... U veznom redu Rijeka je stabilna, Pavičić je dečko koji zavređuje dres Dinama. Na kraju krajeva, bio je u Dinamu. Isto tako, defenzivno su dobri i stabilni. Definitivno, sav respekt Rijeci. Morat ćemo biti na našem maksimumu da bismo mogli računati na pobjedu - zaključio je Krznar.

Sukladno odluci Povjerenika za natjecanje Prve HNL, a na zahtjev Dinama sukladno članku 4. Propozicija natjecanja, zbog priprema za nastup u uzvratnoj utakmici 3. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka odgođena je utakmica 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige Istra 1961 - Dinamo, koja se za desetak dana trebala igrati u Puli na stadionu Aldo Drosina. Modri uzvratni ogled s Poljacima igraju 10. kolovoza u Varšavi. Novi termin odigravanja ove utakmice bit će dogovoren naknadno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:42