OGI, SCHIFO I PRANJA

'Moramo biti oprezni jer Turci se neće predati, oni će u Zagrebu igrati kao da je 0:0'

Piše: ArhivaObjavljeno: 13. studeni 2011. 17:59

ČATEŽ - Ognjen Vukojević, Gordon Schidlenfeld i Danijel Pranjić istrčali su pred novinare nakon ručka u Čatežu. Ogi i Pranja jer upadaju u sastav, a Šifo jer je dosad govorio samo na terenu.

- Znamo da ništa nije gotovo, da nas čeka teških 90 minuta. Spreman sam, svjež, čekam izbornikov znak i to je to kazao je Vukojević, najstandardniji igrač kijevskog Dinama, koji ove seone igra Europsku ligu, s promjenjivim uspjehom. Ogiju je sletjelo pitanje kako je "vidio Turke"?

- Vidio sam odličnu Hrvatsku, a Turska je bila apsoluno nemoćna. Iznenadili smo ih agresivnošću od prve minute, a otvrilo nam se da smo zabili brzi gol koji ih je presjekao. Kad bismo taj recept, rani gol i kontrolu ponovili u utorak bilo bi super.

Ogijev zadatak bit će kvarenje organizacije turskih napada:

- Turci dolaze igrati za svoju i za čast svoje zemlje, unatoč henndikepu četiri-pet igrača zbog kartona i ozljeda. No, novi koji upadnu još će više gristi, tako je to uvijek. Zato ćemo mi biti spremni odraditi muških 90 minuta i otići na EP.

Najopasnijim Turčinom u uzvratu Ogi označava 188 cm visokog centarfora Trabzonspora:

- Najopasniji, ali odsječen, bio im je Burak Yilmaz. Jak, brz, opasan, ali odsjekli smo ga od ostatka momčadi, nije imao podršku iz veznog reda, a Schifo i Joe su pokupili sve visoke lopte, u čemu je on najjači.

Ogi ne vjeruje da Turci i u Zagrebu mogu dominirati posjedom:

- Zato im je Burak i ostao osjećen, jer imali su više igrača u sredini, no možda smo im i mi prepustili inicijativu ranim golom. Turci jesu jaki na lopti, potkovani tehnički, i premda nije toliko bitan posjed koliko rezultat na kraju, trebamo ih svakako onemogućiti u posjedu poručio je naš 'raskopavač' Vukojević.

Prije Istanbula, Gordon Schildenfeld bio je u početnih 11 prošle jeseni protiv Izraela u Tel Avivu, te s Norveškom (prijateljska) i Maltom doma. No, tada kao igrač Sturma iz Graza. Danas mu prigovaraju da je 'drugoligaš', a zaboravlja se ono 'njemački'.

- Imam ove sezone u Eintrachtu punu minutažu i nije mi bio problem spremiti se za Turke, koji su ipak jači suparnik nego što su mi bili klupski započeo je 26-godišnji Šibenčanin kojem je Istanbul bio tek osmi nastup u reprezentaciji.

- Einracht se šeta 2. Bundesligom, klub ne pušta najbolje igrače u prvoligaške sredine jer se želi vratiti u društvo najboljih. Eintracht Frankfurt je veliki klub, vraćamo se u 1. Bundesligu sigurno, pa ću, eto, i ja ponovno biti prvoligaški igrač nasmješio se Šifo.

Turci i ne samo Turci su obranu označavali našom najslabijom karikom, a ispalo je da je zadnja linija odigrala skoro savršeno:

- Cijela momčad je igrala dobro, pa je i nama iza posao bio lakši. Nismo dali Bulutu da uđe u prostor, netko od nas dvojice stopera je uvijek bio na njemu, a netko iza, tako ćemo ga paziti i u Zagrebu. Puno ja i Joe imamo zajedničkih treninga, svatko zna svoj posao, nije bio problem uigrati se naglasio je Šifo.

Hiddink bi mogao postaviti dvije špice, pa bi svaka od njih vezala po jednog stopera, Šifo tvrdi da je Hrvatska i na to spremna:

- Ako će Turci igrati s dvije špice znat ćemo se snaći i sa time. Vjerojatno će Hiddink nešto promijeniti, jer Turci su ponosan narod, krenut će malo žešće, takav pristup im je u krvi i motivirani će sigurno biti.

Schildenfeld odbija mogućnost "lako ćemo" pristupa:

- Niti nakon pobjede niti danas nismo imali taj stav, iako je 3-0 velik rezultat opuštanja nema.

Šifo priznaje da mu je Istanbul najveća utakmica u karijeri:

- Vjerojatno jest, jer ipak je imala posebno značenje, radilo se o plasmanu Hrvatske na EP. Nisam imao tremu, nju sam možda osjećao na počecima u Dinamu, sad je više ne osjećam.

Šifo priznaje da u doigravanju s Turcima ima i poseban osobni motiv, zbog načina na koji je otpušten iz Besiktasa, čije je boje branio samo u proljeće 2008 (devet nastupa, problemi s očima), a potom bio posuđivan Duisburgu i Sturmu, kojem je 2010. prodan za samo 400.000 eura, no veliki Ivica Osim dao mu je najveći komoliment, kazavši da bi po kvaliteti koju posjeduje igrao u njegovom Sturmu s kraja devedesetih:

- Naravno, bio sam posebno motiviran Turcima dokazati da su sa mnom napravili krivi potez kad su me se odrekli.

Nakon nedjeljnog ručka posljednji se novinarima obratio Danijel Pranjić, povratnik na lijevi stražnji bok, koji je u Istanbulu 40. put nastupio za reprezentaciju.

- Spreman sam jer treniram dobro u Bayernu. Možda nisam bio sprman za punu minutažu u dvije ovako zahtjevne utakmice, ali za jednu neće biti problema. Ola je poakzao da je ponekad bolje ne igrati stalno u klubu pa doći odmorniji u reprzenatciju, nadam se da ću i ja skromno je kazao uskoro 30-godišnji ljevak iskoristiv za nekoliko uloga.

Pranjić je u nizozemskoj i njemačkoj ligi naučio da je napad najbolja obrana, pa predlaže takav pristup uzvratu:

- Ja sam zato da krenemo kao i u petak, kao da je 0-0 i da nam treba pobjeda. Trebamo ih ponovno napasti i riješiti meč što je prije moguće, ali moramo biti spremni i na svakakve mogućnosti. Ne smijemo srljati, dobiti crveni krton, napraviti neku glupost. Moramo ih opet napasti, ali mudro poručio je Pranja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:26