Mario Ćurić
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ZVUČI IDEALNO

Njegov plan za subotu navečer: Rastužiti Bjelicu pa na svadbu! ‘Ne bi bilo dobro da odem tužan, ha, ha‘

Šibenik u zadnjih pet utakmica s Osijekom ima pet poraza, i to bez postignutog pogotka.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 25. rujan 2021. 12:35

Pobjeda u Kupu u tjednu između dva HNL-domaćinstva dobro je sjela Šibenčanima. Povezali su prvi puta ove sezone dva trijumfa (Lokomotiva + Međimurje), nisu primili gol također prvi put, zadržali su dobru atmosferu prije dolaska Osijeka, a pritom su uspjeli odmoriti neke prvotimce.

- Ma, sve smo uspjeli napraviti kako smo željeli i planirali. Pobijedili smo, odigrali dobru utakmicu i, kako kažete, zadržali pobjednički duh i dobru vibru u svlačionici. Neke igrače je trener odmorio, te spremni i željni dočekujemo Osijek na Šubićevcu - poručuje Mario Ćurić.

Nema nimalo umora

Kapetan Šibenika odigrao je poluvrijeme u Čakovcu i nije se odveć umorio za subotnji dvoboj.

- Ma, kada igrate s takvim ekipama, nema umora nikada ha, ha…

Šibenik je za sada stopostotan na svom terenu (HD, Istra 1961, Lokomotiva), ali Osijek je, čast svima, najizazovniji suparnik?

- Ne gledamo tko nam stoji ispred nas, premda iznimno cijenimo Osječane. Želimo nastaviti taj pobjednički niz i sve ćemo napraviti da tako ostane. U dobrom smo ritmu i trebamo to iskoristiti.

Šibenik protiv Osijeka nikako u zadnje vrijeme ne može doći do bodova, u zadnjih pet utakmica ima isto toliko poraza, bez postignutog gola?

- Ne leže nam očigledno, tvrdi su, jaki fizički, izuzetno nezgodni u prekidima, koje sjajno koriste. Više od polovice golova su nam zabili iz prekida i na to trebamo pripaziti. Vježbamo te prekide na treninzima, obranu u prekidima, znamo da imaju visoke napadače i spretne strijelce.

Lani vas je mučio Mierez, zabio vam je Argentinac i u prvom ovosezonskom dvoboju?

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Nije samo Mierez opasan u Osijeku, evo, sada je Daku zabio dva gola Gorici, pa Topčagić.

Svima njima lopte servira Pero Bočkaj?

- Strašno ubacuje te lopte, i tu moramo paziti, sprečavati njegove ubačaje. Ako mislite parirati Osijeku, trebate biti maksimalno koncentrirani 90 minuta, inače će vas kazniti.

Morat će i Bijelo-plavi paziti na Marina & Marina?

- Svakako, od njih posebno, ali i od drugih.

Kako zaustaviti Bjelicu i napokon ga rastužiti?

- Kako? Našom pobjedom, ha-ha… Kažem, trebamo odigrati najbolju utakmicu, oni malo lošiju, i uz malo sreće sve je moguće. Osijek je do Gorice bio u nekoj rezultatskoj krizi, još se nisu zagrijali valjda, a mi smo u naletu i možda je tu naša šansa.

Šubićevac je postao neosvojiva utvrda?

- Zašto? Vjerojatno zato jer nam navijači daju potporu, što lani nije bio slučaj zbog korone. Bit će ih i protiv Osijeka, vjerujem najviše ove sezone i to nam je velika prednost.

Kapetan Šibenika nakon utakmice ide za Split na jedno vjenčanje, a doći u svatove tužan ne bi bilo dobro?

- Ha-ha… Ne bi bilo baš preporučljivo. Zato bi bilo najbolje da pobijedimo Osijek i da u dobrom raspoloženju dođem na pir - u vedrom tonu nam je kazao Mario Ćurić.

Još čekaju gol

Inače, u povratničkoj HNL-sezoni Šibenik je lani poražen u sva četiri ogleda s osječkim Bijelo-plavima i to bez postignutog gola!?

U prvom susretu ove sezone Osijek je u Gradskom vrtu opet slavio (3:0), pa osim prvih bodova Narančasti traže i prvi gol protiv slavonskog prvoligaša nakon gotovo deset godina! Zadnji puta zabili su Osječanima u svibnju 2012. u remiju 1:1. Posljednja pobjeda Šibenika nad Osijekom datira iz sezone 2010./11. iz 22. kola u ožujku 2011. godine. Šibenčani su slavili 2:1 na svom Šubićevcu. Zanimljivo, iduće sezone Osijek u dva susreta nije pobijedio Šibenik, ali je te sezone momčad sa Šubićevca ispala u Drugu HNL i trebalo je osam godina da se opet vrate u elitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 10:22