RONALD GORSIC/CROPIX
Samo dva bez šok-terapije

Ples trenera u Prvoj HNL: Četiri kluba su čak tri puta mijenjala ljude na klupama

Hajduk je prvi krenuo sa smjenom, neposredno prije početka prvenstva smijenjen je Siniša Oreščanin
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. srpanj 2020. 09:08

Klubovi u Prvoj HNL često su skloni promjeni trenera, od 10 klubova ove sezone samo Lokomotiva i Istra 1961 nisu posegnuli za šok-terapijom. Goran Tomić klupu kluba s Kajzerice preuzeo je krajem prosinca 2017. i radi odličan posao, ove sezone pogotovo. Plasirao se u finale Kupa, a trenutačno je njegova momčad druga na ljestvici. Ivan Prelec pak s Istrom vodi bitku za ostanak, premda rezultati nisu blistavi čelnici stoje iza 32-godišnjeg stručnjaka.

Za razliku od spomenuta dva kluba na ostalim klupama bilo je vrlo prometno. Hajduk je prvi krenuo sa smjenom, neposredno prije početka prvenstva smijenjen je Siniša Oreščanin, kojeg je koštalo ispadanje od Gzire United, umjesto njega stigao je Damir Burić, a nakon njega Igor Tudor.

Rijeka je krenula s Igorom Bišćanom, on se sam povukao jer više nije mogao izdržati pritisak s najžešće tribine, koja ga nikada nije prihvatila, a umjesto njega na klupu je sjeo Simon Rožman. Povratnik u Prvu HNL Varaždin u prvenstvo je startao s Borimirom Perkovićem, ubrzo ga je naslijedio Luka Bonačić, a tijekom stanke na klupu je sjeo Samir Toplak, koji je nakon pet i pol godina otišao s klupe Intera.

U zimskoj stanci na klupu je Zaprešićana sjeo Željko Petrović, a u korona stanci umjesto crnogorskog stručnjaka klupu fenjeraša preuzeo je Tomislav Ivković.

U Koprivnici je prvenstvo započeo Ivica Sertić, njega je pak u listopadu naslijedio Tomislav Stipić. Sergej Jakirović sada se bori za naslov u Sloveniji, a sezonu je započeo krenuo na klupi Gorice, naslijedio ga je prvi litavski trener u HNL-u, Valdas Dambrauskas. Slično kao Jakirović, i Dino Skender je pronašao sreću u Sloveniji, pod njime Olimpija korača prema naslovu, a umjesto njega klupu Osijeka preuzeo je Ivica Kulešević.

I, naposljetku, Dinamo je nakon korona stanke, dva puta mijenjao trenera. Igor Jovićević naslijedio je Bjelicu, a njega će netko do kraja sezone iz bivšeg mu stožera.

HAJDUK
Počeo Oreščanin, naslijedio ga Burić, a njega Tudor
RIJEKA
Počeo Bišćan, umjesto njega je došao Rožman
VARAŽDIN
Počeo Perković, naslijedio ga Bonačić, a njega Toplak
INTER
Počeo Toplak, naslijedio ga Petrović, a njega Ivković
SLAVEN BELUPO
Počeo Sertić, umjesto njega je došao Stipić
GORICA
Počeo Jakirović, umjesto njega je došao Dambrauskas
OSIJEK
Počeo Skender, umjesto njega je došao Kulešević
DINAMO
Počeo Bjelica, naslijedio ga Jovićević, a njega ?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 10:22