ROBERT MATIC/Hajduk.hr
Bivši hajdukovac za SN

‘Tramezzani je u Hajduku? Samo radi, slušaj i neće biti problema! Ja? Najradije bih se vratio na Poljud‘

S novim trenerom Hajduka, za kojeg ima same lijepe riječi, bio je prvak na Cipru
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 20. siječanj 2021. 15:30

Na Poljudu su u ponedjeljak predstavili Tramezzanija. Za najveći broj ljubitelja nogometa u Hrvatskoj lik i djelo ovog pedesetogodišnjeg Talijana prilična su nepoznanica. Ali, ne i za Antonija Jakoliša, Šibenčanina kojeg je novi trener Hajduka vodio 2018./19. u ciparskom Apoelu.

- Mogu reći da me za Tramezzanija vežu isključivo lijepe uspomene. Bio mi je trener u Apoelu kada smo osvojili titulu prvaka Cipra. Za Tramezzanija mogu reći da je odličan stručnjak, koji zna s igračima, s momčadi. Neki ga percipiraju kao defenzivnog stručnjaka i mogu reći da to nije daleko od istine, ali njegove momčadi imaju glavu i rep. Tipičan je predstavnik talijanskog nogometa, igra čvrsto, taktički posloženo, disciplinirano. Njegove momčadi igraju uglavnom u rasporedu 3-5-2 ili 3-4-3, ali u svakom slučaju s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Traži od igrača puno, maksimalno, odgovornost, ponajviše taktičku. Pravedan je, ali i strog - nahvalio je novog kormilara Splićana šibenski napadač.

image



VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX All

Komunikacija s igračima?

- Pristupačan je, zanimljiv. Zna s igračima, ima pristup, igrači su ga slijedili. Zaista mislim da se radi o kvalitetnom treneru. E, sad, hoće li se on uspjeti brzo prilagoditi na novu zemlju, specifične pritiske, to je druga stvar. Mislim da hoće jer je i na Cipru s Apoelom osvojio naslov već u prvoj sezoni svoga mandata, a također je bilo i pritisaka, sumnji. No, Tramezzani je pokazao da ga to ne smeta.

Talijana će u Hajdukovoj svlačionici sada dočekati još jedan Jakoliš - mlađi brat Marin. Sigurno je savjetovao brata na što treba pripaziti?

- Ha, čuli smo se odmah po informaciji da Tramezzani preuzima Hajduk. Rekao sam mu da samo radi, sluša i da neće biti problema. Nadam se da će Tramezzani uspjeti napraviti nešto s Hajdukom.

Priupitali smo Jakoliša starijeg i kako mu ide u Panetolikosu, grčkom prvoligašu u koji je stigao baš iz Apoela i koji se bori za ostanak u grčkoj ligi.

- A, što da vam kažem. Promijenili smo već tri trenera ove sezone, borba… Kad već pitate, najradije bih se vratio u Hajduk ha-ha. Znam trenera odlično, tamo mi je brat, blizu kuće…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 18:57