ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
STRIJELAC DVA GOLA

Varaždinov junak s Poljuda nekad je bio na probi u Hajduku, a bio je i član Borussije Dortmund!

Smatrali su ga golemim talentom, ali tek je sada proradio: ‘Nismo ni svjesni koliko smo dobri!‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 17. lipanj 2020. 08:03

Domagoj Drožđek proradio je kad su rijetki očekivali da hoće, ali to je priča na koju nas je naviknuo nekad veliki talent. Danas sa 24 na leđima više nije u toj skupini igrača, danas se od njega očekuju velike stvari. Na Poljudu ih je i napravio.

Momak koji je poniknuo u u Varteksovoj školi u rodnom mu Varaždinu, u tinejdžerskim danima pohađao je i akademije Dinama i Borussije Dortmund. U Njemačkoj je igrao za drugu momčad Crno-žutih, ali ništa više od toga i 2016. se vratio u Varaždin. Izborio se s njima za 2. ligu 2017., došao na korak do prve 2018. (Istra 1961 bolja u kvalifikacijama) pa prešao u Lokomotivu u kojoj je u 23 svoje premijerne prvoligaške utakmice zabio dva pogotka.

Drožđekov prvi gol na Poljudu:

I prošle jeseni bio je na Kajzerici, na posudbi je u Varaždinu od početka 2020. U prvih sedam nije zabio nijedan gol, postio je na posljednjih 16 ligaških utakmica. Uzevši u obzir sva natjecanja, zadnji put prije Poljuda poentirao 24. rujna 2019. Prije 266 dana zabio je čak tri pogotka, na gostovanju kod Oriolika u Kupu.

Prije 291 dana posljednji u prvenstvu protiv Slavena Belupa. Ukupno je do Poljuda odigrao 45 prvoligaških utakmica i zabio tek četiri pogotka. Na Poljudu je Drožđek prvi put u karijeri zabio dva gola na jednoj prvoligaškoj utakmici i ako ovako nastavi, Varaždin će dobiti ogromno pojačanje u borbi za ostanak u ligi. Poljud je velika prilika za Drožđekov odlazak na veliku scenu, bila je to utakmica koju jednostavno mora iskoristiti kao trampolin za vraćanje samopouzdanja i hvatanje konstante kvalitetnih igara. Vrijeme mu je, 24 su tu. Talent nikad nije bio upitan.

Domagoj Drožđek nekad je bio na probi u Hajduku, a ovaj put je Bijelima zabio dva gola. Nakon utakmice je rekao: - Imamo veliku kvalitetu u ekipi koje ni sami nismo svjesni. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga, pa i protiv Hajduka, kao što smo pokazali protiv Dinama i Rijeke. Znam da je Hajduku nedostajala publika, ali svima se dogodi takva utakmica, i Realu i Barceloni.

Drožđekov drugi gol na Poljudu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:25