VLADO KOS/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Video: Nenad Bjelica uoči najvažnije utakmice prvenstva: ‘Igramo protiv najbolje hrvatske momčadi‘

‘Period u Dinamo bio je lijep, korektan, s puno poštovanja, lijepe i uspješne dvije godine‘
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 20. travanj 2021. 14:36

Staloženo i fokusirano, onako kako priprema i momčad, Nenad Bjelica najavio je najveću utakmicu dosadašnjeg dijela HNL sezone, derbi s Dinamom. Nije se pri tome dao uvući ni u emotivnu zamku, a zbog već opjevanog ružnog rastanka s Maksimirom.

- Period u Dinamo bio je lijep, korektan, s puno poštovanja, lijepe i uspješne dvije godine. Rastanak nije bilo sjajan i slavan, neke izjave prema meni nisu bile korektne, no ja sam uvijek motiviran svakoga pobijediti. U bodovnom smislu utakmica nije obična, ali emotivno mi nije važnija od primjerice utakmice s Hajdukom – rekao je Bjelica, ustvrdivši da su mu igrači psihološki u odličnom stanju.

- Ne opterećujemo ih ni sa čime posebno i samo želimo da budu maksimalno fokusirani na zadatke. Igramo protiv najbolje hrvatske momčadi, koja je ostvarila povijesni europski rezultat u zadnjih 50 godina kluba, ali u tri utakmice ove sezone pokazali smo da im možemo biti ravnopravni. Očekujemo tešku i tvrdu utakmicu sa sretnim krajem po nas i vjerujem da možemo biti bolji. Osijek je moćan, pun samopouzdanja, u sjajnoj seriji i ne vidim nijedan razlog da i sada ne pokažemo pravo lice, poput onoga u Splitu – veli Bjelica, poručivši da neće kalkulirati vezano uz međusobni omjer, jer, podsjetimo, Osijeku bi pobjeda 2-0 donijela prednost u tom segmentu.

- Jedina taktika je pobijediti utakmicu i smanjiti bodovnu razliku, jer nakon toga i jedne i druge čeka još šest teških utakmica – poručio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:20