CROPIX Cropix
POBJEDA U RETRO DRESOVIMA

VIDEO: Rijeka preokretom do slavlja protiv Šibenika! Junaci domaćih su ‘džokeri‘ s klupe

Rijeka je preokretom (2:1) na domaćem terenu došla do pobjede nad Šibenikom u 6. kolu HNL-a
Piše: SN/Jurica RadićObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 23:00

RIJEKA - ŠIBENIK 2:1 (Drmić 64' p., Bušnja 78' / Delić 47')

Rijeka: Zlomislić - Escoval, Krešić, Galović - Braut (od 53. Drmić), Stanić (od 46. Pavičić), Čerin, Merkulov (od 76. Bušnja) - Vuk (od 46. Ampem), Obregon (od 65. Vučkić), Abass

Šibenik: Rogić - Batarelo, Perić (od 84. Grdić), Mina, Sahiti (od 52. Bačelić-Grgić) - Ćurić, Rak (od 84. Cvetković) - A. Jakoliš (od 78. Benić), Marin, M. Jakoliš - Delić (od 76. Bailone)

Rijeka - stadion Rujevica. Gledatelja: 2 281. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)


Rijeka je preokretom s dva zgoditka u 13 minuta sredinom drugog dijela uspjela pobijediti kvalitetni Šibenik. Narančasti sa Šubićevca odigrali su odličnu utakmicu na Rujevici, imali su vodstvo i prilike, ali nisu znali iskoristiti svoje šanse dok je Rijeka iz manje prigoda došla do važnih bodova i prve pobjede u zadnja tri prvenstvena susreta.

Rijeci su prevagu donijeli igrači s klupe u drugom dijelu, pogotovo Bušnja koji je u prvom dodiru s loptom zabio pobjednički pogodak.

Za susret sa Šibenikom očekivano je Tomić ispremiješao početni sastav. Ponešto zbog ozljede, a dijelom i radi odmora pojedinaca pred uzvratni dvoboj s PAOK-om. Prigodu za debitantski nastup na vratima Rijeke dobio je Martin Zlomislić koji je ovog ljeta stigao iz Širokog Brijega. Prskalo je ostao na klupi zbog lakše ozljede aduktora, a Labrović je još uvijek izvan konkurencije također zbog ozljede.

U obrani je Tomić ostao s provjerenim tercetom Escoval-Krešić-Galović, dok je na bočnim pozicijama šansu pružio Brautu i još jednom debitantu, Rusu Merkulovu koji je nedavno stigao iz Rubina.

U veznom su redu zaigrali Stanić i Čerin, dok su na krilnim pozicijama bili Vuk i Abass, a Kolumbijac Obregon u špici.

U odnosu na sastav koji je prošlog četvrtka istrčao u Solunu, nedostajala su šestorica igrača na početku dvoboja sa Šibenikom.

Ali, već na poluvremenu je Tomić u igru poslao dvojicu standardnih Ampema i Pavičića, a kasnije i ostale adute s klupe, jer Šibenik je radio puno problema domaćinima.

Bolje su Riječani otvorili utakmicu, Kolumbijac Obregon zatresao je mrežu Šibenčana nakon dodavanja Krešića u 18. minuti, ali je VAR provjerom zgoditak poništen zbog zaleđa.

Od tada je opasniji Šibenik, u 30. minuti vidjeli smo udarac Perića sa sedam metara i prvu obranu Zlomislića. Ponovno je vratar Rijeke u glavnoj ulozi u 34. minuti kada je uspio obraniti udarac Marina s 18 metara.

Mogao je sudac Pečarić u 34. minuti dodijeliti drugi, isključujući žuti karton za neopreznog Krešića koji je u skoku udarcem laktom pogodio Delića, ali prošao je stoper domaćih samo s verbalnom opomenom.

I kada se činilo da ćemo imati „miroljubivi” kraj s „nulom” na poluvremenu, zapucao je iskosa s lijeve strane Marin Jakoliš pogodivši spojnicu grede i vratnice za veliko upozorenje Riječanima.

Kao da to nije bilo dovoljno, pa je stoper Perić izašao sam na Zlomislića u 47. minuti, ali njegov udarac sa šest metara čuvar mreže „riječkih crnih” izbacio je u korner. Međutim, dva upozorenja su bila previše, treći ozbiljni pokušaj riječka obrana nije izdržala i Delić je zabio glavom za vodstvo Šibenčana na startu drugog dijela.

Tomić je promptno reagirao vađenjem Brauta, uvođenjem Drmića i prelaskom na formaciju s četiri igrača u zadnjoj liniji. Ali, nije se Rijeka tako brzo oporavila niti je napadački krenula agresivnije prema vratima Šibenika. Gosti su nastavili napadati, u 56. minuti spasila se Rijeka u gužvi uz puno sreće nakon udarca Stipe Bačelića Grgića u petercu domaćih.

Tri minute kasnije još jedna lijepa akcija Šibenčana koju je udarcem s desnog krila zaključio Marin Jakoliš. Gađao je prvi kut, Zlomislić je opet kvalitetno osujetio pokušaj. Gosti su dominirali, što je najbolje oslikao podatak udaraca upućenih prema vratima.

U prvih 60 minuta igre Šibenik je uputio čak 12, a Rijeka samo četiri udarca prema suparničkom vrataru. Ali, probudila se Rijeka nakon sat vremena igre. Prvo je Rogić skinuo udarac Abassa u 61. minuti, a onda je Drmić iz jedanaesterca vratio rezultatski egal u 64. minuti.

Rijeka se trgnula, uzela loptu, ali Marin Jakoliš bio je stalna prijetnja ambicijama domaćina. U 71. minuti je pobjegao obrani Rijeke, ali na kraju nije imao snage za udarac kojeg je lakoćom pokupio Zlomislić. Raspale su se sredine terena u završnici, igra se konstantno selila s jednog na drugi kazneni prostor dok Bušnja nije zapečatio sudbinu gostiju ostavivši sva tri boda na Rujevici.


KRAJ UTAKMICE!

90'+3 - I Marin Jakoliš je u završnici dobio žuti karton.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Kapetan Mario Ćurić je izgubio živce u duelu s Abassom te je i on ušao u sučevu knjižicu.

84' - Mijenja Rosas. Izašli su Perić i Rak, ulaze Grdić i Cvetković.

78' - GOOOL! Ampem je sjajno centrirao, a Denis Bušnja - samo minutu nakon ulaska - rutinski primiruje loptu prsima i zatim lijepo iz voleja probija Rogića... preokret Rijeke na Rujevici!

76' - Novi set zamjena. Bušnja mijenja Merkulova, a kod Šibenčana u igri su Bailone i Benić umjesto Ivana Delića i Antonija Jakoliša.

74' - Strašnu utakmicu igra Marin Jakoliš! Prodao je tunel Mihailu Merkulovu i zatim probao atraktivno petom pronaći suigrače, ali stiže to zatvoriti obrana Rijeke.

image
CROPIX Cropix

72' - Koliko prilika na ovom susretu... Prvo je Jakoliš zaprijetio desno iskosa i po tko zna koji put brani to Zlomislić, da bi odmah na suprotnoj strani Abass ušao u šesnaesterac, a u zadnji trenutak blokiraju to Riječani! Strašnu utakmicu gledamo na Rujevici...

69' - Izveo je to Antonio Marin, bilo je to blizu... prebacio je živi zid i prohuhao je taj udarac pored spojnice!

68' - Abass ruši Bačelić-Grgića u zoni udarca!

65' - Nova promjena kod Rijeke. Umjesto Obregona u igri je slovenski veznjak Haris Vučkić.

64' - GOOOL! Siguran je Drmić... lopta u jednu, Rogić u drugu stranu!

63' - JEDANAESTERAC ZA RIJEKU! Pavičić se solo-prodorom sjurio u šesnaesterac i opalio prema golu, a Batarelo to u padu zaustavio rukom... pritom je branič Šibenika i 'požutio'.

60' - Gužva u šesnaestercu Šibenika... srećom po goste, nisu to uspjeli realizirati Riječani.

58' - I opet prijeti Jakoliš s desnoga boka, brani to Zlomislić!

image
CROPIX Cropix

56' - Nova velika šansa za Šibenik! Jakoliš je tražio Bačelić-Grgića na suprotnoj vratnici, a u posljednji trenutak izbija to Escoval...

52' - Mijenjat će Šibenik. Ušao je Bačelić-Grgić umjesto Sahitija. Reagira i Goran Tomić. Ući će Josip Drmić kojega je namjeravao odmarati za PAOK, izlazi Filip Braut.

47' - GOOOL! Kapetan Mario Ćurić izveo je taj korner, a Ivan Delić vinuo se najviše i glavom sjajno probio mrežu za 1:0 Šibenika na Rujevici!

47' - Perić je opet testirao Zlomislića koji fantastično brani i izbacuje to u korner...

46' - Vraćamo se na Rujevicu. Mario Rosas nije ništa mijenjao, a Goran Tomić u svlačionici je ostavio Vuka i Stanića, ušli su Pavičić i Ampem.

image
CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Iako su Rijeci (opravdano) poništena dva pogotka, Šibenčani su ostavili mnogo bolji dojam. Posebno su raspoloženi Marin Jakoliš i Antonio Marin, taj tandem zasad sjajno funkcionira, dok su kod Riječana najopasniji Abass i Obregon. Osjetan je izostanak glavnih igrača Rijeke poput Drmića, Murića, Smolčića, Labrovića i Tomečaka, koje trener Goran Tomić odmara za europski uzvrat protiv PAOK-a.

45'+2' - TRESE SE SPOJNICA! I opet je Marin Jakoliš u glavnoj ulozi... opalio je lijepo s ruba šesnaesterca, vidjelo se da gađa suprotne rašlje, i odsjelo je to na spojnici... Pohvale za novi sjajan potez!

45'+1' - Jakoliš je iznimno raspoložen večeras... sada njegov pokušaj iz daljine lako hvata Zlomislić, međutim vidi se velika želja napadača Šibenika za pogotkom.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Escoval dugačkom loptom traži Obregona koji iz teške pozicije pokušava glavom, hvata to Rogić.

39' - Sjajna akcija Šibenika! Jakoliš i Marin odigrali su dupli pas te tako majstorski izigrali riječku obranu, na kraju je Merkulov uspio izbiti u korner, a Pečarić pogrešno dosudio gol-aut. Malo je nedostajalo Jakolišu da od bijesa raspara dres kao u prošlome kolu...

34' - DVOJBENA SITUACIJA! Krešić je laktom udario Delića, skočila je cijela klupa Šibenika i tražila crveni karton, no čini se da sudac Pečarić nije htio tako oštro kazniti igrača Rijeke... Delić će privremeno iz igre jer je udarac, iako možda nehotičan, bio prilično jak.

32' - Nova sjajna Zlomislićeva obrana! Marin je pokazao da može zaprijetiti i iz solo-prodora, a vratar Rijeke opet spašava svoja vrata.

image
CROPIX Cropix

31' - Drugi igrač Rijeke sa žutim kartonom je Mato Stanić, i on - kao i Krešić - zbog prekršaja na Antoniju Marinu.

30' - Strašna obrana Martina Zlomislića! Ispalio je Perić projektil iz voleja gotovo sa same bijele točke, a vratar Rijeke istaknuo se fenomenalnom refleksnom obranom!

28' - Fantastična lopta Filipa Brauta prema Obregonu u peterac, no ispružio se Perić i izbacio to u korner...

27' - Isprobao je Merkulov svoj udarac iz daljine, barem za statistiku.

24' - Zabilježit ćemo pokušaj Antonija Marina iz slobodnjaka, pogodio je samo tribinu iza gola.

21' - Uzvraćaju Šibenčani! Jakoliš je u prilici, ali Zlomislić je dobro zatvorio svoj kut.

18' - GOOOL! Ali zastavica je u zraku... Ako je Krešić taj koji je gurnuo loptu prema Obregonu, u tom slučaju je zaleđe opravdano. Osluškuje sada Pečarić što će mu dojaviti iz VAR sobe. Tako je, Krešić je usred gužve u petercu uputio kratak pas prema kolumbijskom napadaču koji, eto, već drugi put trese mrežu i drugi put ne upisuje se u strijelce.

14' - TRESE SE MREŽA! Obregon je strijelac, ali je sudac Pečarić prije toga opravdano dosudio prekršaj Krešića na Antoniju Marinu... usudio se tu prigovoriti Krešić iz nekog razloga, iako je sve bilo čisto, te mu je zagrebački sudac bez puno objašnjavanja pokazao žuti karton.

image
CROPIX Cropix

6' - Šansa za Rijeku! Abass je, netipično za njega, bio najviši u skoku, no udarac nije bio precizan...

5' - Antonio Jakoliš je igrao rukom i zaslužio žuti karton.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Glavni je sudac Zagrepčanin Goran Pečarić.


20.15 - Poznati su sastavi za okršaj na Rujevici.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 01:06