Slavlje Slaven Belupa u Varaždinu
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
POGLEDAJTE POGOTKE

Video: Uspavanka se pretvorila u dramu! Varaždinci se nisu uspjeli spasiti, susret završili s desetoricom

Slaven je do 83. minute imao potpuno mirnu situaciju. Tada se zakuhalo, ali bodovi idu u Podravinu.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 23. listopad 2020. 17:45

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO 1:2 (Petković 83' / Krstanović 18', Bačelić Grgić 50')

VARAŽDIN: Zelenika - Memija, Milić (od 76' Grgec), Senić, Urata (od 46' Daničić) - Elezi (od 46' Kolarić), Đurasek, Delić (od 61' Petković), Drožđek (od 61' Peco) - Benko, Obregon

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Soldo - Lulić, Mlinar (od 90' Van Bruggen), Bačelić Grgić, Glavčić, Goda - Knoll (od 88' Jeffren), Krstanović

KRAJ: Završeno je u Varaždinu, gosti na koncu ipak nose bodove u Koprivnicu. Zasluženo, jer kroz veći dio utakmice bili su bolji suparnik.

90+1' Crveni karton! Drugi žuti za Senića, da budemo precizniji. Zbog prekršaja nad Godom, veznjak domaćih morat će na nešto ranije tuširanje.

90' Još jedna promjena Tomislava Stipića. Umjesto Mlinara u igri je Van Bruggen.

Čekaju nas još četiri minute sudačke nadoknade.

88' Sve je u redu s Godom, a evo i prve izmjene kod gostiju. Jeffren je ušao umjesto Knolla.

85' STATIVA! Benko iz okreta gađa vratnicu, dirao je to i Filipović, vršcima prstiju odbio u okvir gola. Kakva drama u posljednje dvije minute...

Ostao je sada ležati Goda nakon jednog jako opasnog kontakta sa suparničkim igračem, čini se da je ostao bez svijesti... Istovremeno, Daničić je zbog toga dobio žuti karton.

83' GOOOL! Ali, kad nije pogodio Glavčić, dao je Petković s druge strane. Još nije gotovo u Varaždinu. Probio je lijevu stranu, a lopta se od Filipovićeve noge odbila u mrežu za 1:2.

83' Uh, kakvu je bombu sad prema Zeleniki poslao Glavčić. Bilo je opasno blizu, nakon krasnog primanja odvalio je malo iskosa s lijeve strane.... Da je probilo rašlje, evo novog foršpana za kakvu nogometnu emisiju.

82' Stigao je i podatak o tome da večerašnjoj utakmici u Varaždinu prisustvuje 727 gledatelja.

79' Fotografija drugog pogotka Slaven Belupa zaista ima priču... Zavaljao je Bačelić Grgić i vratara Zeleniku, kasnije i Senića za aktualnih 0:2.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

76' Izlazi Milić, a ulazi Grgec. To je ujedno i posljednja varaždinska promjena. Baš ništa još nije promijenio Tomislav Stipić.

74' Moglo je sada sve biti riješeno. Krstanović je sam istrčao u kontru, našao se pred Zelenikom u okršaju jedan na jedan. Istina, imao je Glavčića lijevo, mogao je to i dodati, a njegov je udarac skinuo bivši vratar reprezentacije.

70' Memija je sada srušio Godu u pokušaju jedne kontre Belupa i zaradio žuti karton. Razmahao se sudac Čuljak danas... Istini za volju, svašta je i svirao, pokazivao kartone za "ovo i ono".

66' Nema previše događanja u ovim trenucima, maločas je Petković koji je netom ušao probao... Piše se udarac u okvir, ali i baš ništa više od toga.

61' Nove dvije izmjene u Varaždinu. Peco ulazi umjesto Drožđeka, a Petković umjesto Delića. Hoće li to nešto promijeniti večeras?

59' Novi žuti karton dobio je Tomislav Božić, jedan od gostujućih stopera. Možda je bilo malo pretjerano, ali takav je Čuljkov današnji kriterij.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

55' Utakmica, na sreću svih onih koji u njoj sudjeluju kao gledatelji, sasvim sigurno neće poprimiti obilježja negledljivosti. Tome je tako jer je Tomislav Stipić očito jako dobro motivirao svoje momke. S druge strane, Varaždin sad mora nešto napraviti, i to čim ranije moguće.

52' Hoće li domaćima moral pasti nakon ovoga? Mogao bi, a kako se čini, sve će razigraniji postati i gosti koji su zavrijedili sve pohvale za oba pogotka večeras.

50' GOOOOL! Vodi Slaven s 0:2, strijelac je Stipe Bačelić Grgić. Došao je veznjak gostiju prije do lopte...

Knoll je proslijedio Krstanoviću, ovaj ostavlja za Mlinara koji izbjegava zaleđe, a lopta pada pred Bačelića Grgića koji je nadmudrio Zeleniku i predriblao Senića.

Ostalo je stvar rutine...

48' Definitivno je da će ulascima novoga dvojca Varaždin postati još ofanzivnije nastrojen. Namjere su jedno, međutim, trebat će nešto i realizirati ako se misli do bod(ov)a.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Dvije su promjene u Varaždinu. Ulazi Damjan Daničić umjesto Urate, trebao bi i zauzeti njegovo mjesto na lijevom beku. Isto tako, nema Elezija, unutra je Kolarić.

POLUVRIJEME: Kako rekosmo, ostaje 0:1 golom Krstanovića. Trebat će Varaždinci još dosta raditi na protočnosti igre prema naprijed, ali treba odati i priznanje Farmaceutima čiji su obrambeni blokovi pokazali zavidnu dozu čvrstine onda kad je to bilo najpotrebnije.

45' Dobar udarac Senića iz velike daljine nakon što su domaći minutu-dvije pleli mrežu oko Filipovićeva gola.

Odapeo je Senić s kakvih tridesetak metara, ali vratar gostiju bio je na razini zadatka.

Minuta sudačke nadoknade nas čeka.

42' Teško domaći dolaze do lopte, iskusnjaci poput Parackog, Krstanovića i Bačelića Grgića bez problema zadržavaju posjed potkraj prvog dijela. Vrijeme ide, a sve je izvjesnije da će ostati 0:1.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

38' Pregledava se VAR nakon prekršaja nad Zelenikom, sve je u redu, malo se zagužvalo oko njega, a na zagrijavanje je poslan i Dinko Horkaš...

Žuti je sada dobio i Bačelić Grgić zbog zaista žestokog starta na Đuraseka. Kontakti, faulovi, kartoni.. Toga ima, a igre u zadnje vrijeme i ne previše.

36' Žuti karton za Senića. Ostao je malo i razgovarati sa sucem Čuljkom nakon prekršaja nad Krstanovićem.

34' Jedan je pokušaj s kakvih dvadesetak metara sada uputio Elezi. Bila je to dobra pozicija, moglo se i opasnije zaprijetiti, no od svega su za zapamtiti ostali sporadični zvižduci i uzdasi domaćih navijača kojih ipak ima, bez obzira na aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

32' Za to vrijeme, ugodno se osjećaju Koprivničani u prednosti koju imaju. Obrana se podigla do centra, Knoll luta u međuprostore i izluđuje varaždinsku obranu, a Krstanović jasno, vreba...

29' Varaždinci su promijenili napadačku formaciju u 5-4-1, što je s gostujuće klupe jasno svojima signalizirao Stipić.

To u praksi znači da je Benko u sredini, a da su Drožđek, Obregon i Delić nešto ofanzivnije postavljeni po svojim koridorima. Elezi se spušta na stopera.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

25' Stišću domaći. Dvaput je Urata probio lijevu stranu, jednom uz pomoć Drožđeka, jednom se ubacio i Đurasek, ali lopta zasad ne pronalazi put do plavih dresova u sredini, baš tamo gdje bi trebala.

23' Toplak je skočio nakon ovog Lulićevog prekršaja nad Drožđekom. Mogao je ovo bez ikakve rasprave biti žuti karton za igrača Slaven Belupa, ali je zagrebački sudac Čuljak ostao pri usmenoj opomeni.

21' Nije previše ofanzivan bio sastav gostiju do postignutog pogotka, ali je prije par minuta pokazao koliko može biti djelotvoran na gostujućim terenima.

Iz ovakvih se polukontri redovno zabija na Poljudu ili Maksimiru, pa što ne bi i u Varaždinu...

18' GOOOOL! Zabio je Ivan Krstanović! Kakva akcija gostiju. Sve otprve, mat u tri poteza!

Mlinar i Lulić, asistencija za Krstanovića, a ovome nije preostalo ništa drugo nego da zakuca za 0:1.

17' Bit će sada opasan slobodni udarac za Slaven Belupo. Milić je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Glavčićem...

Upravo je Glavčić to lijevom nogom i izveo, ali je pogodio živi zid pa će lopta u novi korner.

15' Upravo se jedna takva situacija dogodila sada. Istina, nakon što je Obregon sjajno uposlio Drožđeka, a ovaj u primanju u prazno poslao Mlinara, izostao je samo onaj zadnji touch...

Realizacija, e to je u ovoj akciji bio problem.

14' Čuvaju loptu domaći, nastoje izgraditi kakav opasniji pokušaj. To zasad ne prolazi, iako momčad Samira Toplaka u sebi ima nekoliko izrazitih napadača koji u svakom trenutku mogu preokrenuti tijek utakmice.

11' Zanimljiva situacija. Krstanović je dobio loptu u for, ali je prilikom primanja igrao rukom. Sam je napadač gostiju izbacio loptu u aut kako bi prekinuo spornu akciju, a Samir Toplak je prišao pomoćnom sucu i pitao ga kako on nije vidio Krstanovićevo igranje rukom...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

8' Obregon je po lijevoj strani dobro iskombinirao s Uratom, ovaj je još bolje ubacio na glavu Delića... Njegov je pak udarac bio preslab da bi značajnije ugrozio Filipovića.

6' Krstanović bi sada vrlo rado volio da nakon jednog njegovog bezopasnog udarca bude korner, ali od toga nema ništa. Farmaceuti su prvi put večeras nešto probali...

4' Korner je za Varaždin nakon što je Obregonov udarac blokiran. Nije bilo problema za Filipovića.

2' Debitantski nastup za Varaždin na domaćem terenu večeras upisuje Stefan Milić, a Senić je pomaknut u posljednju liniju po ulasku Elezija u sredinu.

Treba vidjeti ofanzivnu formaciju Varaždinaca. Benko je na TV-grafici nacrtan u ulozi desne polušpice.

18.00 Utakmica u Varaždinu je počela!

17.00 Stigli su sastavi za današnju utakmicu. U varaždinskim redovima od prve minute krenut će i Benko i Obregon, dok je u postavi Farmaceuta sve prema najavama.

Nastavljaju se muke po Toplaku i na samom kraju prve četvrtine prvenstva Prve HNL. I pred susjedski ogled morao je prevrtjeti početnu postavu koju će poslati na megdan Slavenu Belupu. Prema najavi, u odnosu na prošlo kolo, samo su dvije izmjene, ali su pomaci u pojedinim linijama značajni.

Najveći su ponovo u obrambenoj iz koje će izostati kapetan Stolnik zbog trećeg žutog kartona.

- Za nas je to strašno veliki hendikep, veći nego što mnogi mogu zamisliti. U zadnjoj liniji opet će silom prilika zaigrati četvorka, točnije formacija koja nije nikad prije bila skupa. To je realnost koju ne možemo izbjeći - pojašnjava Toplak.

Dakle, prema njegovoj najavi pred varaždinskom publikom će premijerni nastup imati Stefan Milić, dok će drugi došljak iz Maksimira, Damjan Daničić, biti na klupi.

- Po mojem mišljenju, današnjom utakmicom počinje borba za plasman, u kojoj su za sada snage izjednačene. Sigurno nam neće biti niti najmanje jednostavno, kamoli lagano. Gosti su jako zahtjevan suparnik koji je uz to u zanosu poslije visoke pobjede nad Istrom 1961. Imaju ideju i svoj osebujni stil. Međutim, mi smo u dva posljednja međusobna dvoboja, krajem prošlog prvenstva i pripremnom ogledu, pokazali da imamo pravu igru protiv njih. Za nas je važno da uspijemo popraviti neke stvari koje su nas skupo stajale u nekoliko prethodnih utakmica, a uspijemo li u tome, možemo dobro zaključiti ovu fazu prvenstva - rekao je trener Toplak, kojeg smo za kraj upitali što bi moglo biti odlučujuće za rezultat:

- Puno toga, ali možda prije svega tko će biti raspoloženiji ili uspješniji u špici napada, Obregon ili Krstanović? Iskusni Krstanović uvijek je opasnost, a naš je Obregon pogocima u Kupu i na Rujevici najavio novo dobro razdoblje, a zna se, kada strijelci uđu u pozitivnu seriju, mogu puno toga odlučiti - rekao nam je Toplak.

Inače, u situaciji kada su najavljene odgode nekih utakmica Prve HNL zbog epidemije, nema prepreka za dolazak gledatelja na večerašnji susret u Zagrebačkoj ulici (18 sati). Štoviše, iz NK Varaždin pozivaju svoje navijače i nadaju se što većoj podršci s tribine. Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene i iznose 50 kuna za sektor Sredina, te po 30 kuna za Lijevi i Desni sektor.

Ulaz će biti omogućen za tri tisuće posjetitelja (trećina ukupnog kapaciteta stadiona). U klubu vjeruju da će se njihovi navijači odazvati u velikom broju i još jednom pokazati svoju veliku privrženost. Želja je da uz njihovu pomoć Toplakova momčad u petom nastupu izbori prvu sezonsku pobjedu na domaćem travnjaku. Naime, poslije Gorice iz grada baroka s po tri boda otišli su Osijek i Dinamo, dok je susret s Lokomotivom okončan remijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:24