Ibrahim Aliyu (desno)
 GORAN MEHKEK/CROPIX
NAKON 4 MJESECA

Video: Veliki preokret u Zagrebu! Lokosi slave, pogledajte mat u dva poteza preko pola terena

Lokosi su konačno ostvarili pobjedu u HNL-u. Za to su morali preokrenuti protiv Farmaceuta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2020. 14:32

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 2:1 (Tuci 51', Aliyu 72' / Prce 39')

Sudac: Dario Bel (Osijek) 5. Pomoćnici: Šarić i Knez. Četvrti sudac: Krečak. VAR: Bebek. AVAR: Pataki. Delegat: Zečević.

LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Papadopoulos, Kovačić, Pivarić - Đira (od 64. Petrak), Cokaj - Aliyu, Kallaku (od 84. Tahiraj), Chajia - Tuci.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić (od 81. Van Bruggen), Paracki, Prce (od 63. Bačelić Grgić) - Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić (od 81. Brković), Soldo - Iličić (od 55. Krstanović), Knöll.

Žuti kartoni: Iličić (31 - simuliranje), Knöll (43 - nesportsko ponašanje), Paracki (60 - preoštar start), Petrak (69 - preoštar start), Krstanović (88 - preoštar start), Van Bruggen (90 - preoštar start).

KRAJ: Završeno je pobjedom Lokomotive od 2:1. Vrijedni su to bodovi za aktualnog doprvaka Hrvatske.

90+1' Igra se prva od tri minute sudačke nadoknade. Žuti karton i za van Bruggena.

89' Sad je Lokomotiva imala priliku za dokrajčiti Slaven. Dobar posao Pivarića, na ubačaju je kratak Aliyu, a Petrak šalje loptu negdje na parking u Kranjčevićevoj ulici. Odmah nakon nastavka igre, Krstanović je dobio žuti karton.

87' Dobar dolazak Lulića pred kazneni prostor, nije prošla lopta na Krstanovića, nema ništa od eventualnog izjednačenja. Barem ne još...

84' Umjesto Kallakua ulazi Tahiraj. Bit će to taktička promjena Lokomotivine klupe na kojoj danas glavnu riječ ima Draženko Prskalo, inače pomoćnik Gorana Tomića.

81' Nije sudac Bel sada svirao jedan prekršaj na Krstanoviću pa je došlo do nekih naguravanja i gubljenja živaca. Glavčić izlazi, umjesto njega će ući Brković. Van ide i Božić, umjesto njega u igri je van Bruggen.

77' Malo je nedostajalo da Bačelić-Grgić zabije nakon slobodnog udarca za Slaven. Nije mu Krstanović to loše prebacio, a Soldo je to zadnji dirao pa će biti samo gol-aut za domaće.

74' Gledao se VAR, ali pogodak je regularan. Strašan bijeg 18-godišnjeg Nigerijca Aliyua za njegov drugi pogodak u HNL-u.

72' GOOOOL! Kakav pogodak Lokomotive! Aliyu za 2:1. Pola posla obavio je Chajia krasnom dugom loptom, Aliyu nije imao problema s realizacijom

69' Prvi žuti kod Lokosa, Petrak je požutio nakon svega pet minuta od ulaska. Težak prekršaj nad Lulićem i dobra prilika za goste iz slobodnog udarca.

67' Porastao je posjed Lokomotive, sada je na 57:43 u postotku.

63' Prce izlazi, a umjesto njega na teren će Bačelić-Grgić, povratnik nakon ozljede. Zamjena i kod Lokomotive. Điru će zamijeniti Petrak.

61' Žuti karton i za Gorana Parackog. Treći je to danas za Slaven, a Paracki neće igrati protiv Rijeke, kluba u kojem je odigrao svoju juniorsku karijeru.

58' Pivarić ubacuje, a Aliyu ne poentira pored Solde... Velika prilika za preokret u Zagrebu otišla je u nepovrat.

56' Iličić izlazi, prvu će promjenu na utakmici kompletirati Ivan Krstanović.

53' Taman kad najavimo da nam nedostaje ono nešto, momci na terenu isporuče... Situacija je otvorena, ovaj susret opet traži svog pobjednika.

51' GOOOOL! Evo poteza više. Zabio je Indrit Tuci. Izbacio je Prce do Karačića koji je sjajno proigrao Tucija... Ovaj glavom za izjednačenje.

49' Krenulo se sa istim nastojanjima, da se zabije. I trud je vidljiv, međutim nedostaje ono nešto... Nogometni sladokusci to će nazvati "potezom više". No, Farmaceuti se neće buniti ostane li ovako.

46' Kreće nastavak. Gosti vode, nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Završeno je prvih 45 minuta u Kranjčevićevoj. Zgoditkom Franje Prce vode gosti iz Koprivnice.

44' Žuti karton je dobio Knoll. Niti njemu, baš kao ni ranije požutjelom Iličiću ne prijeti izostanak zbog suspenzije u sljedećem, posljednjem jesenskom kolu.

42' Slaven je nastavio s napadima, Bogojević je centrirao neugodno, Cokaj je izbacio iz kazenog prostora.

39' GOOOOOL! Evo pogotka za Slaven! Prce je zabio. Treća prilika za goste u nepune dvije minute dala je rezultata. Paracki šalje loptu, Prce je desnom prima, a lijevom šalje u gol.

38' Odmah potom, još bolja prilika. Knoll bježi na novo dodavanje Glavčića, ostalo je puno prostora, no Hendija sjajno brani.

37' Iličić puca nakon dodavanja Glavčića, lak posao za Hendiju. Prvi je to udarac u okvir koprivničkog sastava.

35' Dva je puta ubacio Pivarić s lijeve strane, Lulić je blokirao, a onda Paracki očistio... Đira je na posljetku sam sebe pogodio u ruku.

32' Kakva prilika za Lokose! Aliyu je dvaput pucao, Cokaj mu je prethodno prebacio, jednom je Filipović obranio, drugi put je Božić ispucao... Je li završena uspavanka u Kranjčevićevoj?

30' Pola sata igre je prošlo. Trude se i jedni i drugi, a Iličić je sada zaradio žuti karton zbog toga što je htio simulirati pad u kaznenom prostoru, odnosno najstrožu kaznu za Slaven.

27' Nema žutih kartona još, sada je Božić bio blizu da ga zaradi. Prekršaja ne manjka, ali zato manjka golova.

24' Opet je Slaven s loptom nešto više, igra se otvoreno i nastoji stvoriti pokoja prilika, no nedostaje jedna prava serija dobrih dodavanja kako bi igra bila povezanija.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

20' Nije bilo kaznenog udarca, igra se dalje. Kontakt Parackog i Tucija nije bio dovoljan da bi se sudio penal, ali Paracki je nakon toga napravio prekršaj nad Chajiom te dobio usmeno Belovo upozorenje.

18' Sudac Dario Bel je u konzultaciji s VAR-sobom. Pao je Tuci u kaznenom prostoru, ide sada Bel to provjeriti... Možda vidimo i jedanaesterac nakon kontakta Parackog i Tucija koji se činio dosta bezazlenim.

16' Hendija je došao na loptu prije od Iličića, Riječanin je bio dobar na Glavčićevom pasu, ali zamalo prespor... Pomoćni sudac Kruno Šarić podigao je zastavicu, bilo bi zaleđe da se aktivirao Iličić s loptom.

13' Bilo je ovo sada dosta opasno. Bogojević je dobio loptu na nekih desetak metara malo s desne strane, ali udarac je bio... Reći ćemo loš. Trebalo je to biti bolje.

11' Nema prilika u posljednjim minutama, na stadionu u Kranjčevićevoj i dalje je neodlučeno. Lulićev pokušaj opisan u prethodnom unosu jedini je kojeg smo dosad vidjeli.

7' Pokušao je sada Lulić na dobru povratnu loptu Iličića. Bilo je 20-ak metara udaljenosti od Hendije, a lopta je otišla daleko od gola.

5' Knoll je bio u šansi, ali bilo je zaleđe. Dario Bel, glavni sudac, pustio je akciju do kraja, ali je jasno da je Austrijanac bio u nedopuštenoj poziciji.

3' Hendija je dobro intervenirao u prvoj prilici za Slaven. Bit će ovo susret možda vrijedan i šest bodova, naročito za Lokomotivu.

1' Počela je utakmica.

14.55 A ovako će danas izgledati Slaven Belupo.

14.50 Evo sastava Lokomotive za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 12:15