JEAN-FRANCOIS MONIER AFP
GAME OVER

ČAK I NAJBOGATIJI DRHTE PRED EKONOMSKIM SLOMOM! HRVAT IZ PRVE ZAVRŠENE LIGE PETICE 'Sve je bilo OK dok su mislili da će doći novac od TV prava...'

MATEO PAVLOVIĆ Hrvat u redovima francuskog prvoligaša Angersa o situaciji nakon što je objavljeno da Ligue 1 neće biti završena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. svibanj 2020. 14:26

Nije prošlo previše vremena od trenutka kada je vijest izišla u eter do trenutka kad smo uhvatili Matea Pavlovića u njegovu domu u Francuskoj. Dakle, Ligue 1 ne igra se više ove sezone, gotovo je, Vlada je odlučila i nogometu pokazati crveno svjetlo.

- Baš sam prije malo prije vidio poruku u klupskoj whatsapp grupi gdje smo obaviješteni kako je sezona završila. I to je konačna odluka. A ostali zaključci i posljedice zasad nisu poznati - priča nam Pavlović, čiji Angers iza sebe ima vrlo dobru sezonu.

Baš šteta

Prije prekida zaredao je Angers s tri pobjede, držao čvrsto deseto mjesto na tablici, sa 12 bodova više od zone ispadanja, trebalo je to, znači, biti mirno proljeće do kraja sezone.

- Da, šteta što je ovako završilo. Igrali smo dobro, bili u dobroj formi, u sigurnoj zoni i baš smo uživali u svakoj utakmici. Nadali smo se svi da će se igrati, da ćemo dovršiti posao na veliko zadovoljstvo, ali nažalost, ništa od toga.

Dobro, primarni cilj sezone bio je ostanak u ligi, s te strane može se reći da je sezona završila uspješno.

- Istina, cilj smo ostvarili, jer, čvrsto smo ostali u ligi. Međutim, žao nam je što se više ne igra, mogli smo napraviti još neke iskorake, pomaknuti se možda još za koje mjesto prema gore. Možda ne bismo mogli dohvatiti Europu, čini se ipak predaleko, ali svakako smo mogli još dobrih stvari napraviti u preostalih deset kola. Imali smo do ovog trenutka više bodova nego u svim ranijim prvoligaškim sezonama, imali bismo do kraja još i više, ali tko će se toga sjećati, svi će ovu sezonu pamtiti samo po tome što je prekinuta.

Kakva je, inače, u Francuskoj situacija s koronom, je li kao i kod nas u Hrvatskoj?

- Svuda je, više-manje slično. Ne izlazim puno, po ono najosnovnije, treniram kod kuće po programu klupskog trenera, nismo počeli trenirati niti u grupama. Sada i ne znam kada ćemo početi.

Sindikat je jak

Kakav će biti financijski udar na klubove i igrače, jesu li u Francuskoj klubovi već smanjili ugovore igračima, kako to izgleda u Ligue 1?

- Ovdje je jak Sindikat nogometaša i bori se za igrače, oni sve vode i brinu o toj problematici. Naš je kapetan bio na razgovoru kod klupskog predsjednika, rečeno mu je da kod nas nije takva drama, da ima novca i da ćemo za travanj sigurno dobiti plaću. E sada, što će biti nakon što je sezona završena, vidjet ćemo. Jer je sve je bilo OK dok su mislilo da će se sezona nastaviti, da će doći novac od televizijskih prava, svi su s tim računali. Sada, ne znam. Koliko sam pratio Canal+, koji ima pravo na prijenose, nije platio novac za travanj, oko 100 milijuna eura. Ako ne isplati niti za svibanj, to je 200 milijuna... Kakve će biti posljedice, tko zna, to će se rješavati od kluba do kluba.

Kakvi su, ili kakvi su bili, Pavlovićevi planovi za nastavak karijere?

- Ha, kakvi su planovi. Potpisao sam ovdje u Angersu ugovor na četiri godine, imam još tri za odraditi i vidim se ovdje. Dobro mi je, snašao sam se, prilagodio, igrao sam dosta, dali su mi četverogodišnji ugovor, a to dosta govori. A što će sada biti, vidjet ćemo.

Nije žarište

Dok je on u Francuskoj, obitelj je po drugim državama.

- Mama i sestra su u Hrvatskoj, a tata je u Kalinjingradu, u klubu Baltika. Kaže da tamo nije ništa strašno, jedan ili dva umrla dosad. Ne rade, zatvoreni su, ali nije panika kao u ostatku Europe.

Doduše, nije strašno niti u samom Angersu.

- Angers, srećom, nije žarište, puno je lošija situacija istočnije, u Parizu, Strasbourgu, tu kod nas u gradu nema puno oboljelih. Štoviše, čak i zaražene iz ostalih gradove dovode kod nas, jer tu ima još mjesta u bolnicama.

Linker
07. svibanj 2024 17:56