PASCAL GUYOT Afp
SUKOB S KAPETANOM

Francuzi otkrili pravi razlog neslaganja Igora Tudora s najvećom zvijezdom, Hrvat ima veliku zamjerku

Hrvatski stručnjak francusku zvijezdu izostavlja iz prve momčadi Marseillea
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 12:11

Unatoč odličnom ulasku u sezonu Ligue 1 i drugom mjestu iza favorita Paris Saint-Germaina, u Marseillu atmosfera nije bajna. Početkom tjedna Jérôme Rothen, bivši igrač Paris Saint-Germaina i francuske reprezentacije, je za radio postaju RMC kritizirao odnos trenera momčadi, Igora Tudora, prema zvijezdi sastava Dmitriju Payetu.

"Tudor je tu da svoje ideje postavi na mjesto, ali ponekad je previše tvrdoglav i ne sluša druge, takav je bio ranije u svojoj karijeri i takav je slučaj u Marseilleu. Mnogi igrači su se žalili na to, počevši od Dimitrija Payet", rekao je Rothen.

Francuski mediji sada prenose kako su mogući razlozi "sukoba" nespremnost igrača, točnije prekomjerna kilaža. Tudor ga je nastavio izostavljati iz prve momčadi Marseilla ove sezone, upravo zbog zabrinutosti oko njegove kondicije i težine.

Hrvatski strateg vjeruje da 35-godišnji Payet nema izdržljivost ili fizičku kondiciju da bi mogao izvesti svoj stil igre visokog intenziteta, unatoč tome što se Francuzova težina nije promijenila u odnosu na prošlu sezonu kada je uživao u izvrsnoj sezoni pod Jorgeom Sampaolijem.

Ipak, iako Payet tek treba započeti utakmicu ove sezone pod hrvatskim trenerom, odnos između igrača i trenera ostaje relativno uredan usred raznih drugih nesuglasica između Tudora i njegove momčadi. Iako Payetovo odbijanje da prihvati kapetansku traku protiv Bresta naglašava njegove frustracije, izvori tvrde on je daleko od demoraliziranja i svoje mišljenje zadržava za sebe, a u fokus stavlja dobre rezultate momčadi.

Francuski mediji također dodaju da je stručni stožer Igora Tudora svjestan utjecaja koji Dimitri Payet ima u svlačionici, te prepoznaju da hrvatski šef i kapetan kluba moraju imati čvrst odnos kako bi imali uspješnu sezonu.

Linker
28. travanj 2024 06:02