SYLVAIN THOMAS Afp
SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH

Lagana pobuna u svlačionici Marseillea protiv Tudora! Još jedna zvijezda kluba ušla u žestoku svađu s Hrvatom

Nije točno jasno što je bio razlogom svađe u poluvremenu u kojem je Milan već imao vodstvo od dva gola
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 13:50

Mjesec dana je proteklo od imenovanja našeg Igora Tudora za trenera francuskog nogometnog diva Marseillea. Međutim, sve je veći broj igrača kluba s juga Francuske kojima očito nije baš "legao" novi trener, njegove metode rada, taktika ili što li već.

Pariški sportski dnevnik L‘Équipe tako piše da je veznjak Marseillea Matteo Guendouzi posljednji igrač koji se posvađao s trenerom Igorom Tudorom, nakon što su se Gerson i Jordan Amavi već imali verbalnu razmjenu stavova s povišenim tonovima. Matteo Guendouzi je navodno imao "živahnu svađu" s Tudorom u poluvremenu prošlonedjeljne prijateljske utakmice s Milanom, a koju je talijanska momčad dobila 2:0. Nije točno jasno što je bio razlogom svađe u poluvremenu u kojem je Milan već imao vodstvo od dva gola, ali znano je tek da je Guendouzi poslan na tuširanje, te travnjaka više vidio nije.

Ono što se da za iščitati, pa i iz reakcije predsjednika kluba Pabla Longorije, da je prijašnji trener Jorge Sampaoli bio omiljen u svlačionici, te je naš Tudor dočekan lagano "na nož". Predsjednik Longoria je pokušao podsjetiti igrače da unatoč njihovoj nostalgiji za Jorgeom Sampaolijem, nikakvi stavovi te vrste neće biti prihvaćeni. Ponovio je podršku Tudoru, naglasivši da je on sam izabrao novog trenera, te da svaki igrač koji želi i misli drukčije može doći u njegov ured i zatražiti transfer.

image
SYLVAIN THOMAS Afp

Iz kluba je inače početkom tjedna procurilo da su igrači sami tražili sastanak s upravom zbog nezadovoljstva Tudorovim metodama, dok je zapravo inicijativa bila od Longorije. Kapetan Dimitri Payet kasnije je potvrdio da nijedan igrač nikada nije podnio takav zahtjev. U svakom slučaju, ostaje da se autoritativnije i distanciranije metode treniranja novog trenera vide daleko od Sampaolijevih, a igrači su nezadovoljni takvim stanjem.

Tu spada i, kako se navodi, fizički vrlo zahtjevan predsezonski program koji uključuje treninge u 19 sati. Igrači su također zbunjeni zbog očitog zamrzavanja Bambe Dienga kod trenera Tudora, pri čemu su reprezentativcu Senegala pokazana izlazna vrata unatoč tome što se činilo kao idealan za Tudorov stil igre. Inače, naš trener je prvotno planirao ostaviti Guendouzija na klupi u prvoj utakmici Marseillea u nedjelju navečer, protiv Reimsa, iako će suspenzija Papea Gueyea to vjerojatno promijeniti.

Izgledno je da Igor Tudor namjerava nametnuti svoj autoritet i neće oklijevati s vremena na vrijeme izbaciti igrače visokog profila - poput Payeta, Gersona i Guendouzija. Svi mogu očekivati ​​manje važne uloge nego pod Sampaolijem. Klupska uprava je svjesna potencijalnih problema s nekim od vodećih igrača u momčadi, ali se nadaju da s obzirom na to da je Svjetsko prvenstvo u Kataru na vidiku, igrači neće previše ustrajati na tvrdoglavosti jer je njima samima u najvećem interesu igrati i biti spremni za svoje reprezentacije. No, da Tudor ima problema u svlačionici, to se više ne da sakriti.

Linker
06. svibanj 2024 09:42