Niko Kovač
 RONNY HARTMANN/AFP
Piše L‘Equipe

Niko Kovač radi potpunu čistku u svlačionici Monaca! Među desetoricom otpisanih i velike zvijezde

Na transfer listi ima iznenađenja, a kombinirana vrijednost igrača iznosi 45 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2020. 13:37

Otkako je Niko Kovač preuzeo trenersku klupu Monaca traju nagađanja o mogućim pojačanjima koje bi hrvatski trener volio dovesti u redove svoje momčadi.

Mario Götze, Kevin Vogt, Marius Wolf, Weston McKennie, Luka Jović i Sébastien Haller samo su neki od igrača koji su se medijski dovodili u kontekst potencijalnog transfera u Kneževinu. Ali, kako bi bio u mogućnosti realizirati dolazak nekog od željenih pojačanja Kovač prvo mora smanjiti postojeću momčad, tvrdi L'Equipe.

'Kovač je izabrao desetoricu igrača kojima nije bilo dozvoljeno putovati u trening kamp u Poljskoj, a među njima su neki igrači koji su prošle sezone igrali redovito poput Keite Baldea. Kandidati za transfer ostali su raditi po individualnom programu u Monacu", navodi francuski list.

Posljednjih dana Monaco je prodao 19-godišnjeg Lylea Fostera Vitoriji Guimaraes za 1.2 milijuna eura, dok je 21-godišnji Francesco Antonucci posuđen Feyenoordu. Među desetoricom igrača koji su na prodaju su Jemerson, Youssef Aït Bennasser, Adama Traore, Samuel Grandsir, Julien Serrano, Adrien Bongiovanni, Wilson Isidor, Cesc Fabregas i Stevan Jovetić. Posljednja dvojica recimo prošle sezone nisu imala redovitu minutažu, a među najplaćenjijim su igračima kluba.

Ukupna vrijednost 'otpisane desetorke' prema Transfermarktu iznosi 45 milijuna eura.

Nakon razočaravajuće sezone u kojoj su završili na tek devetom mjestu i ostali bez europskih natjecanja po završetku sezone Monaco su pored našeg Danijela Subašića napustili i Kevin N'Doram, Diego Benaglio, Moussa Sylla, kapetan Kamil Glik i Benjamin Henrichs, ali momčad je svejedno prevelika i broji 40 igrača. Stoga je u nadolazećim danima za očekivati nove Monacove prodaje, nakon čega bi tek mogla uslijediti kupovina pojačanja.

Linker
07. svibanj 2024 04:54