ALEXANDER HASSENSTEIN
LIVERPOOL SRUŠIO AJAX

Bayern pregazio jednu od najtvrđih momčadi Europe, Brozović i društvo se spasili u sudačkoj nadoknadi!

Četiri komada primio je Atletico na Allianz Areni, a mogao je i još pokojeg.
Piše: Patrik Mršnik/HINAObjavljeno: 21. listopad 2020. 19:56

BAYERN - ATLETICO MADRID 4:0 (Coman 28', 72, Goretzka 42', Tolisso 66')

BAYERN: Neuer - Pavard (od 73' Sarr), Sule, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka (od 83' Martinez) - Muller (od 83' Davies), Tolisso, Coman (od 73' Douglas Costa) - Lewandowski (od 83' Choupo-Moting)

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Felipe, Renan Lodi - Llorente (od 79' Lemar), Herrera, Koke (od 79' Torreira), Carrasco (od 76' Vitolo) - Suarez (od 76' Correa), Joao Felix


Ostali rezultati:

Skupina A:
RB Salzburg - Lokomotiv Moskva 2:2 (Szoboszlai 45', Junuzović 50' / Eder 19', Lisakovič 75')

Skupina B:
Real Madrid - Šahtar 2:3 (Modrić 54', Vinicius Jr. 59' / Tete 29', Varane 33'-ag, Solomon 42')
Inter - Borussia Monchengladbach 2:2 (Lukaku 49', 90' / Bensebaini 63-11m, Hofmann 85')

Skupina C:
Manchester City - Porto 3:1 (Aguero 21'-11m, Gundogan 65', Torres 73' / Luis Diaz 14')
Olympiacos - Marseille 1:0 (Koka 90+1')

Skupuina D:
Ajax - Liverpool 0:1 (Tagliafico 35'-ag)
Midtjylland - Atalanta 0:4 (Zapata 26', Gomez 36', Muriel 42', Miranchuk 89')


Aktualni europski nogometni prvak Bayern krenuo je u obranu naslova uvjerljivom 4-0 pobjedom protiv Atletico Madrida.

Pobjede su ostvarili i Liverpool porazivši Ajax sa 1-0, Atalanta koja je u Danskoj pobijedila Midtjylland sa 4-0, te Manchester City koji je uspio slomiti Porto sa 3-1.

Bavarci su dominirali cijeli susret i potpuno su nadigrali španjolski sastav. Golove za njemački sastav zabili su Coman (28, 72), Goretzka (41) i Tolisso (66). Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico zbog ozljede, dok je Ivo Grbić sjedio na klupi za pričuvre.

U drugom susretu iz A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2-2. Gosti su poveli u 19. minuti. Anton Mirančuk je ubacio iz kornera, Rifat Zemaletdinov glavom prebacio do Edera koji je zabio za 1-0. Izjednačio je Dominik Szoboszlai u posljednjim trenucima prvog dijela fantastično pogodivši malo iskosa s ruba kaznenog prostora u desne rašlje. Salzburg je poveo na otvaranju drugog dijela, u 50. minuti je pogodio Zlatko Junuzović. No, 15 minuta prije kraja utakmice gosti su izjednačili, a pogodak je postigao Lisakovič. Za goste je cijeli susret odigrao Vedran Ćorluka.

Iznenađenje večeri priredio je Šahtar koji je u susretu B skupine u Madridu pobijedio Real sa 3-2.

Premda je nastupio bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom, Šahtar je u Madridu šokirao "Kraljevski klub". Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-0 golovima Tetea (29), Varanea (33-ag) i Solomona (42).

Real je smanjio u 54. minuti fantastičnim golom našeg Modrića koji je pogodio s više od 25 metara. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka. Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "Kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2-3, a zabio je Vinicius Junior svega 15 sekundi nakon što je ušao u igru. Čim je ušao u igru, ukrao je loptu Ukrajincima te se sjurio prema gol u zabio.

Do kraja susreta Real je jurio izjednačenje, ali nije uspio. U drugoj minuti sudačke nadoknade Federico Valverde je zabio za 3-3, no pogodak je naknadno poništen zbog zaleđa.

U drugom susretu oz ove skupine Inter i Borussia Moenchengladbach su odigrali 2-2, a sva četiri gola pala su u nastavku.

Talijani su poveli u 49. minuti golom Romela Lukakua, izjednačio je Bensebaini u 63. minuti iz kaznenog udarca, a vodstvo gostima donio je Hofmann u 84. minuti. Ipak, u posljednjim trenucima susreta Lukaku je svojim drugim golom izborio remi. Ivan Perišić je igrao do 79. minute za Inter, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 80. minuti.

U skupini C Mancheste City je pobijedio Porto sa 3-1, nakon što su gosti vodili 1-0, dok je Olympiakos porazio Marseille sa 1-0.

Porto je poveo u 14. minuti golom Luisa Die, no "Građani" su okrenuli rezultat preko Aguera (20-11m), Gundogana (65) i Ferrana Torresa (73).

Susret u Pireju razriješio je pogodak Ahmeda Hassana u sudačkoj nadoknadi. Duje Ćaleta-Car je igrao za goste.

U skupini D Liverpool i Atalanta su ostvarili gostujuće pobjede. "Redsi" su slavili kod Ajaxa 1-0, dok je Atalanta porazila Midtjylland sa 4-0.

Pitanje pobjednika u Amsterdamu riješio je autogol Tagliafica u 35. minuti.

Atalanta je u Danskoj sve riješila u prvom poluvremenu postiogavši sva tri gola, a strijelci su bili Zapata (26), Gomez (36) i Muriel (42). U nastavku se među strijelce upisao i Mirančuk (89). Mario Pašalić je ušao u igru u 68. minuti.

KRAJ: Završilo je 2:2 na San Siru. Kolarov je pucao iz slobodnjaka i pogodio malu mrežicu s krive, vanjske strane.

90+5' Još uvijek nije gotovo na San Siru. Inter ima 2:2 i slobodan udarac nakon prekršaja Gintera.

90+2' Gol u Milanu, Lukaku je ipak spasio Inter. Zabio je Belgijanac za 2:2. Neće Gladbach do punog plijena.

90' Olympiacos je sada poveo, zabio je Koka u prvoj minuti sidačke nadoknade. Prošli put kad su poentirali, Grcima je VAR poništio pogodak, sada neće biti tako.

U Munchenu još dvije minute igre.

89' Atalanta je sustigla Bavarce, Miranchuk je zabio za 0:4 u Danskoj. Inače, Mario Pašalić je na tom dvoboju u igri od 68. minute.

85' Pišemo i pokušaj Joaa Felixa iz slobodnog udarca, čisto da ne ispadne da Atletico baš ništa nije napravio ili barem mogao napraviti ove večeri na Allianz Areni.

Na drugom kraju kontinenta, evo iznenađenja na pomolu. Golom Hofmanna Gladbach vodi na San Siru!

83' Tri izmjene Hansija Flicka. Idemo redom.

Choupo-Moting umjesto Lewandowskog, Davies umjesto Mullera i Martinez umjesto Goretzke.

Valjda smo sve nabrojali kako treba...

Treba li vratiti pravilo tri izmjene i u Ligi prvaka?

79' Probat će Simeone s još dvije promjene doći barem do počasnog pogotka. Ulaze Torreira i Lemar umjesto Kokea i Llorentea.

77' Kasni malo utakmica na Etihadu pa je Ferran Torres tek u 73. minuti zabio za Cityjevih 3:1 protiv Porta.

75' Odmah nakon pogotka, Coman je ustupio svoje mjesto Douglasu Costi. Suarez izlazi s druge strane, u igri je Angel Correa, a tu je i Vitolo umjesto Carrasca.

72' GOOOOL! Coman još jednom! Dvaput nesretno vrti Felipea, Muller mu daje loptu u prostor, a ovaj uz piruetu gađa suprotni Oblakov kut.

Četvorka u Munchenu!

68' Što god više gledamo pogodak Tolissa, sve je ljepši.

Za to vrijeme, treneri polako pripremaju izmjene, jer niti jedna još nije učinjena.

Na Etihadu City preko Gundogana preokreće protiv Porta.

66' GOOOOL! Kakav pogodak Tolissa. Golčina samo takva. Rašlje Oblaka su pogođene nakon odbijanca od Suareza. Uh, ovo se isplati vidjeti nekoliko puta.

63' Dugo se gledao VAR u Milanu, a najzad je dosuđen kazneni udarac za Borussiju kojeg je realizirao Bensebaini. Izjednačenje.

Sporan je bio Vidalov prekršaj nad Thuramom koji je ipak na koncu i okarakteriziran kao prekršaj.

62' Muller je maločas mogao zakucati za konačnu potvrdu pobjede Bayerna, ali pokušaj nekakvih škarica odlazi u aut... Dobro ste pročitali, u aut...

Znamo da bi 3:0 bio najopasniji rezultat za trenere poput Josea Mourinha, ali Bayern će teško ispustiti i ovih plus dva.

59' Koliko Interu znači jedan ovakav strijelac?

55' Istim obrascem igre nastoji Bayern potpuno umrtviti Atletico. I dalje su francuski bekovi Pavard i Hernandez jako agresivni, i dalje Lewandowski vreba kao kobac u kaznenom prostoru a likovi Comana, Mullera ili Kimmicha uvijek mogu jednim potezom promijeniti sve.

52' Vodi i Olympiacos protiv Marseillea golom Masourasa, a Bayern u Munchenu opet plete mrežu oko Oblaka. Moglo bi ubrzo biti još golova. Kad smo ih prošli put najavili, jedan je odmah pao.

I onda klasično posipavanje pepelom.

Ne, Oly ne vodi, VAR poništava pogodak. Igrači su već bili postavljeni na centru kako bi se izveo kick-off, kad je sucu javljeno da će lopta nazad kod vratara Marseillea zbog zaleđa.

50' Opet je bilo dramatično, no Pavard izbija loptu ispred Felixa nakon nove dobre akcije Atletica. Dakle, drama je počela odmah od starta drugog poluvremena.

Istovremeno, Inter zabija i vodi protiv Gladbacha, strijelac je Lukaku.

47' VAR poništava pogodak! Evo Atletica. Joao Felix je zabio. Llorente je pokrenuo akciju, Trippier je ubacio a Sule odbio do Felixa.

Felix puca, a lopta na putu do gola očito dira Suareza. Pomoćni sudac diže zastavicu, VAR se aktivirao a pogodak je poništen.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Evo i podatka o čojeku koji upravo čeka svoje drugo dijete. Supruga je već u rađaoni, a on je pomogao u rađanju novog gola Bayerna.

Zanimljivo je na Etihadu


Iako izgleda kao da je City u kontroli, dojam je da Porto trebao voditi. Bilo je tu zanimljivosti, nekoliko spornih sudačkih odluka...

Na toj je utakmici 1:1, City ima 65 posto loptu u nogama, ali i manje udaraca od svojih portugalskih suparnika.

POLUVRIJEME: Vodi Bayern potpuno zasluženo s 2:0 protiv Atletica. Moglo je biti i izraženije, ali i ovo je potpuno realan pokazatelj stanja na terenu Allianz Arene.

44' Nervoza u gostujućim redovima pred poluvrijeme. U rasponu od dvije minute žute kartone su dobili Renan Lodi i Koke, a Bayern je sada mogao zabiti još jednom.

Muller pronalazi Lewandowskog kojeg je potpuno zaboravio Trippier. To obično završava kobno za suparnike, ali ovoga puta nije.

42' Atalanta nastavlja gdje je stala... Gol Luisa Muriela znači da momčad iz Bergama sada ima 0:3 protiv Midtjyllanda.

41' GOOOOL! Odgovor smo dobili vrlo brzo. Zabio he Goretzka nakon pogreške Herrere. To je ada povećanje vodstva Bavaraca. Coman upisuje i asistenciju nakon prvog pogotka.

40' Sjajan udarac Hernandeza lijevom nogom iz poluvoleja odlazi preko gola Jana Oblaka. No, mogu li Bavarci zabiti još jednom do odlaska na odmor?

36' Dva pogotka u istoj minuti, i to oba u skupini D i oba gostujućih momčadi. Atalanta je pogotkom Gomeza povećala svoju prednost na 2:0, dok je Tagliafico autogolom u Amsterdamu doveo Liverpool u vodstvo.

35' Teško Colchonerosi uopće iznose loptu iz svoje polovice. Imaju dosta problema u kreaciji, općenito spajaju tek par dodavanja prije no što Bayern preuzme kontrolu nad igrom.

31' Nije izdržala obrana Atletica, a i ne čudi s obzirom na to da Bayern danas zaista (još jednom) izgleda fantastično.

28' GOOOOL! Vodi Bayern! Kimmich za Comana, a ovaj zabija. Junak finala u Lisabonu dovodi Bayern u vodstvo.

26' Povela je i Atalanta u Danskoj! Zabio je Zapata, a naš Mario Pašalić susret je počeo na klupi za pričuve.

24' Atletico je preko Carrasca još jednom opasno zaprijetio. Neuer je obranio, a gosti pokazali da i oni mogu zakuhati itekako opasnu situaciju ispred najboljeg svjetskog vratara.

22' Treći je to bio pogodak Sergia Aguera u isto toliko utakmica koje je odigrao protiv Porta, a prvi njegov gol u Ligi prvaka uopće od 22. listopada prošle godine. Dakle, zabio je Aguero u LP nakon točno godinu dana.

A evo i još jednog podatka...

19' Dotaknimo se i dvoboja Olympiacosa i Marseillea u Pireju. Ni tamo nema pogodaka, ali je u prvoj postavi hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car.

Na Allianz Areni žuti karton za Mullera zbog prekršaja nad Trippierom, a City je brzo poravnao protiv Porta golom Aguera s bijele točke.

17' Suleova vratnica bila je najava nove prilike za Bayern. Ovo je bila odlična akcija preko Mullera i Tolissa koji je ubacivao prema Lewandowskom...

Ipak, na vratima Atletica je Jan Oblak, bila je to sjajna njegova blokada.

14' Suleova stativa u Munchenu, ali Diazov pogodak u Manchesteru. Jesmo li na pragu novog iznenađenja? Porto vodi na Etihadu.

13' Lagani pritisak Bayerna na zadnju liniju Španjolaca i dalje traje. Prividno drže inicijativu aktualni prvaci Europe, ali bez problema se Atletico otvori u kakvoj polukontri. Suarez i Felix uvijek su spremni za reakciju u napadu.

10' Još uvijek se mreže ne tresu ove večeri. S obzirom na čak devet pogodaka u prve dvije utakmice, moramo izraziti blago razočaranje. Ali, ima vremena, sve se stigne popraviti.

7' Evo nam Lewandowskog! Coman je ubacio s lijeve strane, prije toga izveo je i sjajnu minijaturu, ali je Poljak u svom prvom udarcu bio neprecizan. Otišlo je na koncu i dosta daleko od gola, barem po Lewinim golgeterskim kriterijima, ali zapišimo i to.

6' Prvi žuti karton večeras dobio je David Alaba. Treba Austrijancu vremena da dođe u pravu formu, treba i Bayernu večeras, očito, da se zagrije.

3' Prva velika prilika za Atletico. Renan Lodi je ubacio s lijeve strane, a Suarez zamalo zakasnio u sredini. Mogao je to biti rani hladan tuš za Bavarce...

Da ne zaboravimo notirati, hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić večeras je na klupi u ulozi prve rezerve za Jana Oblaka.

2' Šteta, još jednom. Sinoć nismo imali gledatelje u Parizu na ogledu PSG-a i Manchester Uniteda, danas ih nema ni u Munchenu. Fali taj navijački huk, tišina je već dosadila...

image
ALEXANDER HASSENSTEIN

21.00 Večernje utakmice su započele, lopta se zakotrljala od Pireja do Danske... Očekujemo mnoštvo pogodaka, nadamo se i dobrim nastupima hrvatskih nogometaša.

20.55 Spremni smo za start večernjih dvoboja. Još će dugo zvoniti pljuska Realu od strane Šahtara. Ali, idemo se prebaciti u Munchen gdje ćemo pratiti okršaj Bayerna i Atletica.

Jasno, jednim okom bit ćemo i na preostalih pet dvoboja, sa zanimanjem pratiti i ostale susrete.

20.45 Kakvo slavlje Šahtara u Madridu. Već su proslavili Realovi nogometaši gol Valverdea u sudačkoj nadoknadi, no on je ipak bio poništen zbog zaleđa Vinicusa neposredno ispred gola...

U Salzburgu je završilo podjelom bodova,.

20.33 Dok čekamo nastupe još nekih naših nogometaša, današnja statistika Luke Modrića izgleda ovako:

image
SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

20.25 Vraća se Lokomotiv u igru. Za 2:2 u Salzburgu zabio je Vitalij Lisakovič. Bivši je to igrač Dinama, Rudeša i Varaždina.

20.15 Danas Diego Simeone slavi veliki europski jubilej. No, može li ga začiniti dobrim rezultatom na jednom od najtežih, ako ne i najtežem gostovanju?

20.10 Zabio je sada i Vinicius Jr. i to samo par sekundi nakon što je ušao u igru. Veliki triler sprema se u završnici u Madridu.

20.08 Pogodak Luke Modrića! Sjajno je pogodio kapetan Vatrenih za smanjenje zaostatka Reala protiv Šahtara!

20.02 Salzburg je preokrenuo vodstvo gostiju iz Moskve i poveo s 2:1. Strijelac je Zlatko Junuzović.

20.00 Ne znate što se događa u Madridu? Možda ne bi bilo loše da pogledate OVDJE.

Potpuna blamaža.

Za informaciju, Salzburg i Lokomotiv Moskva igraju 1:1, Vedran Ćorluka za goste je krenuo od prve minute.

19.55 Dobre vijesti i iz Intera. Na utakmici s Borussijom iz Monchengladbacha startat će Ivan Perišić dok će Marcelo Brozović susret početi s klupe za pričuvne igrače.

19.50 Stigli su sastavi za večerašnji dvoboj u Munchenu. Bayern i Atletico sastaju se u derbiju večeri.

Kod domaćih će ipak zaigrati Joshua Kimmich koji je bio pod upitnikom zbog činjenice da bi danas po drugi puta trebao postati otac. Naravno, nema Sergea Gnabryja koji je korona-pozitivan.

Kod Atletica starta udarni dvojac Suarez - Felix.

Večerašnji se protivnici na Allianz Areni itekako dobro poznaju iz 2016. godine kada su se sudarili u čak četiri navrata. Prvo je u polufinalu LP 2016. Atletico izbacio Bayern zbog pogotka u gostima kojeg je Griezmann zabio upravo u Münchenu u porazu 2:1 (doma pobijedili 1:0). Već su se na jesen iste godine ponovno sreli u skupini D Lige prvaka i ponovno je svatko slavio na svom terenu. Atletico večeras prvi ima priliku na treću sreću osvojiti bodove u gostima kod aktualnog prvaka Europe Bayerna.

Bavarci po svemu sudeći i dalje neće moći računati na ozlijeđenog Leroya Sanea, a madridski Atletico s druge strane, osim ozlijeđenog Vatrenog Šime Vrsaljka, neće moći računati niti na Diega Costu, koji je ozlijedio bedreni mišić. Od sličnih se tegoba nisu uspjeli oporaviti ni prvotimci Saul Niguez i Jose Gimenez, koji također nisu otputovali u Njemačku, što je veliki udarac za momčad Diega Simeonea. Uz sve to, Atletico je nedavno ostao bez vrlo bitnog igrača iz veznoga reda, Thomasa Parteyja, koji je prešao u Arsenal.

- Počela je još jedna sezona, još jedno novo natjecanje koje je uvijek uzbudljivo. Nadamo sa da ćemo početi na najbolji način, odnijeti pobjedu iz Münchena. Bit će to lijep način da pokažemo svima kakvi smo ove sezone. Bit će uzbudljivo ići na pobjedu. Znamo da je vrlo teško, prvaci su i vrlo jaka momčad, ali možemo im puno naštetiti ako odigramo dobru utakmicu - najavio je dvoboj Angel Correa, Simeoneov standardni prvotimac na desnome krilu.

Napadački će dvojac Rojiblancosa u Münchenu činiti Joao Felix i Luis Suarez. Urugvajcu će ovo biti šansa za revanš Bayernu, koji mu je prije samo dva mjeseca zadao jedan od najtežih poraza karijere, 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka. Suarez je u toj utakmici doduše zabio za 4:2 i tračak nade Barcelone, ali sigurno se neće rado sjećati tog dvoboja. Do sada sa svojom novom momčadi ima tri pogotka i jednu asistenciju u četiri nastupa, dobar učinak za Urugvajca uz kojeg valja naglasiti da je igrao s limitiranom minutažom.

U redovima Bayerna očekuje se, pak, nastup bivšeg igrača Atletica Lucasa Hernandeza. Nakon sezone u kojoj su ga shrvale ozljede Hernandez se za sada čini kao prvi izbor Flicka na lijevoj strani obrane, ispred Alphonsa Daviesa. Nije tajna da je Hernandez bio jedan od ljubimaca Diega Simeonea i da je njegov odlazak bio težak udarac za momčad (ne toliko težak za klub, koji je zaradio 80 milijuna eura), a večeras bi se po prvi put nakon odlaska trebao naći na istom travnjaku sa Simeoneom i bivšim suigračima.

- Lucas sebe više vidi kao središnjeg braniča, ali nama jako dobro paše kao bek. Donosi veliku kvalitetu u obrambenoj igri. Alphonso je posljednje vrijeme na malo slabijoj razini, no za nas je vrlo važan igrač. Puno pridonosi brzinom i dinamičnošću. Važno je da se vrati na pravi put - rekao je o svojim lijevim bekovima trener Bayerna Hansi Flick.

- Liga prvaka je nešto posebno za svakog igrača i momčad. Igranje protiv Atletica u prvoj utakmici je vrhunac. Diego Simeone je nastavio razvijati momčad i imate jednu od najboljih obrana u Europi. Također imaju i ogromnu kvalitetu prema naprijed. Radujem se utakmici i protivničkom treneru koji je izvrsno odradio posljednjih 9 godina - dodao je Flick.

Linker
05. svibanj 2024 05:11