FRANCK FIFE Afp
NA KORAK DO DVA TROFEJA

Je li Liverpoolova sezona na kraju promašena? Pitajte navijače što misle o tome - presuda je već donesena!

Sezona engleskog velikana do prije nekoliko tjedana izgledala je fantastično...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. svibanj 2022. 12:18

Dva osvojena Kupa u Engleskoj, mrtva utrka s Cityjem za naslov, finale Lige prvaka... Međutim, sama završnica donijela je veliko razočaranje najprije u Premier ligi, a onda i u Ligi prvaka. Ostala su na koncu samo dva Kupa.

"Na kraju se sve mjeri bojom medalje koju dobiješ nakon utakmice." To je bila perspektiva Jürgena Kloppa o Liverpoolovoj sezoni, kada su ga u petak prije finala LP pitali o tome.

Naslov pobjednika Premier lige bio bi navijačima i klubu najslađi mogući bonus s obzirom na vodstvo koje je tijekom sezone izgradio Manchester City. Na koncu je bonus izostao, ali nitko to nije doživio kao poraz. Ostala je Liga prvaka i obračun s Real Madridom. Među igračima i navijačima Liverpoola vladalo je uvjerenje da su oni bolja momčad. Klopp je, naravno, naglašavao iskustvo Madrida, ali nikako nije želio prihvatiti oznaku autsajdera u finalu. Vjerovao je da njegova momčad ima igru s kojom može ​može pobijediti bilo koga.

image
FRANCK FIFE Afp

Međutim, dvadeset i tri udarca pljuštala su na gol Thibauta Courtoisa. I niti jedan nije ušao. Dovoljno da si postaviš neizbježno pitanje - je li Liverpool morao više učiniti? Je li morao zabiti gol iz tolikih šansi? Je li ovo bio veliki promašaj Kloppove momčadi? I je li ova sezona ipak bila loša? Jürgen Klopp o tome ima jasan stav.

"Ovi dečki su odigrali izvanrednu sezonu", rekao je Klopp: "U dva natjecanja nismo uspjeli premda smo bili jako dobri. City je na koncu bio bolji za jedan bod, Real Madrid za jedan gol. To ništa ne govori o nama, o našim slabostima. No, ići ćemo i sljedeće sezone po nove titule, definitivno hoćemo.

image
GEOFFROY VAN DER HASSELT Afp

Obratio se Klopp i momčadi.

"Nakon prespavane noći i možda još jednog mog govora, dečki će shvatiti koliko je to što su napravili posebno. Čak i ako nitko na ovoj planeti ne bi shvatio zašto sutra imamo svečanu paradu, mi ćemo je imati."

Očito je Klopp svjestan kako će pokušaj Liverpoolovog slavlja nakon dva teška poraza izgledati onima izvana. Međutim, navijači imaju jasnu poruku o tome kako gledaju na svoje ljubimce. Obožavatelji Liverpoola u Pariz su dolazili avionima, vlakom i automobilima. Čak i gliserom. Došli su u ogromnom broju. I mnogi će biti na svečanoj paradi u Liverpoolu. Tim Jürgena Kloppa za njih je pobjednički.

Stoga je presuda o njihovoj sezoni već donesena. Nitko to ne osjeća bolje od navijača...

Linker
22. travanj 2024 01:32