KENZO TRIBOUILLARD/AFP
Nakon slavlja protiv Ajaxa

Klopp ekspresno pronašao učinkovito rješenje za izostanak Van Dijka: ‘Ipak nismo toliko glupi...‘

‘Da sam od njega tražio recimo da igra na desnom beku, mislim da mu se to ne bi baš svidjelo‘
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2020. 08:14

Engleski prvak Liverpool uz dosta je muke došao do pobjede u Amsetardamu protiv Ajaxa na otvaranju nove sezone Lige prvaka.

Slavili su 'Redsi' s minimalnih 1:0, a menadžera Jürgena Kloppa posebno su impresionirali braniči Joe Gomez i Fabinho..

Jedini gol na susretu bio je zapravo autogol Nicolasa Tagliafica, a Fabinha je Klopp postavio na centralnog stopera umjesto ozlijeđenog Virgila van Dijka.

"Je li bilo pritiska u ovakvoj situaciji? Naravno i sačuvati mrežu netaknutom je velika stvar, ali nismo dovoljno glupi da mislimo da nam nije trebalo malo sreće. Fabinho se morao dobro protegnuti da bi izbio loptu s gol crte, a oni su pogodili i vratnicu", rekao je Klopp nakon susreta aludirajući na situaciju kada je Fabinho s gol-linije spasio izjednačenje za Ajax.

image
KENZO TRIBOUILLARD/AFP

"Dobra je stvar što nismo primili gol, ali mogli smo bolje. Na kraju smo željeli pobijediti utakmicu i to smo uspjeli, ali u spomenute dvije situacije bili smo daleko od savršenstva. Sada se moramo oporaviti za potpuno drugačiji izazov. U subotu igramo protiv Sheffield Uniteda čiji su se igrači odmarali na kauču i zato se moramo oporaviti brzo. Bila je to dobra izvedba, ali puno je toga za popraviti i to je bilo dobro", dodao je Klopp.

Na kraju je komentirao novi obrambeni tandem Joe Gomez-Fabinho.

"Bila je to njihova prva zajednička utakmica. Moraju se priviknuti jedan na drugoga, trebaju naučiti komunicirati. Fabinho može igrati na toj poziciji i voli to zapravo. Da sam od njega tražio recimo da igra na desnom beku, mislim da mu se to ne bi baš svidjelo."

Linker
28. travanj 2024 06:56