Igor Jovićević

 CROPIX/AFP
VELIKA DRAMA

Bivši trener Dinama bježi iz kaosa: ‘Lavov je odsječen, bombardirali su most! Daj Bože da ovo upali...‘

Javio nam se i Ognjen Vukojević: Izašao upravo u Moldaviju!; Nova TV: I Srna je napustio Kijev.
Piše: SN, Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 25. veljača 2022. 16:19

Pravu dramu nastavlja proživljavati nekadašnji trener Dinama Igor Jovićević. Strateg ukrajinskog prvoligaša Dnipra već se neko vrijeme pokušava izvući iz Ukrajine. Javio nam se jučer, evo što je tada rekao:

- Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad... Evo, pobjegli smo iz Dnipra potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga - kazao je u četvrtak i tada dodao:

- Došli smo 120 kilometara od Dnipra, danas, vjerojatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra (petak, nap.a.) pokušat ćemo nastaviti. Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana.

Danas se opet javio, s dodatnim informacijama o tome kako napreduje njegovo napuštanje ratne zone...

- Krenuli smo na Zapad prema Lavovu. Ali, odsječen je u Hmeljnickom. Tamo je bombardiran most, a auti stoje u koloni. Gužva je velika, mi se okrećemo i idemo po selima prema Rumunjskoj. Daj Bože da ovo upali... - javio se Jovićević.

Negdje istovremeno, sletjela je ona najljepša vijest koju smo dobili od Ognjena Vukojevića, bivšeg reprezentativca, člana stručnog stožera Vatrenih.

- Upravo izašao u Moldaviju - glasila je Ogijeva poruka.

Podsjetimo, Vukojević i Darijo Srna bili su odsječeni u Kijevu... A reporter Nove TV Ivan Čorkalo podijelio je informaciju što je s njime....

- Darijo Srna je isto maloprije otišao iz Kijeva. Ideja je da se pričeka da posljednji Hrvat napusti Kijev, pa će onda i hrvatska veleposlanica - naveo je Čorkalo.

Linker
28. travanj 2024 09:09