ZNAK PODRŠKE

Kladionica HL-a Cro Bet iz ponude izbacila sva sportska događanja u Rusiji i Bjelorusiji

Hrvatska lutrija pridružila se brojnim europskim i svjetskim lutrijama i kladionicama koje su donijele takvu odluku

Hrvatska lutrija

Ljubitelji klađenja vjerojatno su već zamijetili kako u ponudi Cro Bet kladionica nema sportskih događanja iz Rusije i Bjelorusije. Tom poslovnom odlukom Hrvatska se Lutrija priklonila međunarodnim organizacijama (WLA - Udruženje svjetskih lutrija i EL - Udruženje europskih lutrija), koje su iz svog članstva suspendirala Rusku lutriju JSC Technology Company "Centar" i Bjelorusku lutriju CJSC Sport Pari.

Izbacivanje sportskih manifestacija s područja Rusije i Bjelorusije, ističu u Lutriji, istodobno je i znak podrške Ukrajini, te izražavanje solidarnosti spram ukrajinskog naroda. Hrvatska Lutrija, poput ostalih svjetskih priređivača igara na sreću, pozornost posvećuje društvenoj odgovornosti, kroz konkretnu reakciju na razini globalne industrije. Izvjesno je da će lutrijske organizacije Rusije i Bjelorusije biti isključene iz članstva na prvoj Generalnoj skupštini The European Lotteries, u lipnju ove godine.

Hrvatska Lutrija svojom odlukom slijedi međunarodne političke stavove Republike Hrvatske, kao i ostalih zemalja koje se nedvosmisleno opredjeljuju za mirnodopsko rješenje ratnog sukoba u Ukrajini. Nažalost, privatne kladionice (zasad) nisu slijedile primjer Hrvatske Lutrije i iz svoje ponude izbacile sportske priredbe s područja Rusije i Bjelorusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:51