Ilustracija

 MOHAMMED HUWAIS Afp
NOĆ UŽASA

Potresna ispovijest nogometaša kojeg je ‘sačuvao anđeo‘: ‘Svi koje je policija usmjerila desno su ubijeni‘

‘Žrtvovao sam sebe da spasim prijatelja i mislim da mi je to pomoglo‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. listopad 2023. 09:38

Jedna od prvih žrtava Hamasovog napada na Izrael bio je i nogometaš Lior Asulin. Ubijen je dok je bio na jednoj rođendanskoj zabavi na kojoj je bio i drugi nogometaš, Ben Shushan, on je pukom srećom preživio nesreću, a sada je iznio detalje brutalnog napada.

“Došli smo kasno na taj tulum, negdje oko 5:30 ujutro, a onda smo sat vremena kasnije čuli alarme. Bio sa sa ženom i negdje oko 6:45 odlučili smo da ćemo bježati. Tko god da je izašao prvi, naletio je na jaki udar. Mi smo otišli negdje oko 7:20. Poslije toga su teroristi upali na tulum, a ja sam se vratio po nekoliko prijatelja koji su već bili upucani”, prenosi Slobodna Dalmacija potresnu ispovijest izraelskog nogometaša.

Nikome u početku nije bilo jasno što se točno događa.

“Tek sam kasnije shvatio da je to veliki incident bez pravih razmjera. Policija je usmjerila ljude da skrenu desno na cesti, ali ja sam skrenuo lijevo i to nas je spasilo, tko je išao desno udario je na teroriste”, dodao je Shushan.

Njegov prijatelj Lior izgubio je život.

“Čak smo se i fotografirali na tom tulumu, poslao sam fotku prijatelju. Moja žena i ja smo pričali s njim. Bio je divna duša. Dobro sam ga poznavao, ne mogu vjerovati što se dogodilo”.

Kaže da ga je spasilo čudo.

“Mislim da je iznad mene bio anđeo čuvar. Žrtvovao sam sebe da spasim prijatelja i mislim da mi je to pomoglo. Samo oko pet do 10 vozila se provuklo, kad sam vidio fotografiju na kamerama, bilo mi je jasno koliko je to bilo čudo”, zaključio je.

Linker
06. lipanj 2024 04:35