Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia
DRAMA NA TERENU

Aguero o šoku koji ga je natjerao u mirovinu: ‘Kao da se utapam, srce je počelo brže kucati...‘

‘Uhvatio sam kapetana Alavesa za ruku kao da mu želim reći: ‘Prekini igru‘
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2024. 08:28

Sergio Agüero, jedan od najboljih napadača u povijesti Manchester Cityja i Premier lige, u 2021. godini odigrao je svoju posljednju profesionalnu utakmicu. Tada je u Barceloninom susretu protiv Alavesa bio primoran napustiti teren zbog "bolova u prsima i osjećaja i vrtoglavice".

Nakon liječničke konzultacije, napadaču je inicijalno rečeno da uzme pauzu od tri mjeseca, ali je Agüero tada odlučio objaviti svoje povlačenje iz nogometa tijekom posebne ceremonije na Nou Campu nakon što je dobio dodatne rezultate testova.

Aguero je otkrio kako se točno osjećao tijekom utakmice, tvrdeći da je bilo kao da se "guši" i da će se "skoro onesvijestiti", nakon što je iskusio iste te probleme na treningu tjedan dana prije.

- Osjećao sam se kao da se utapam, nisam osjećao bol. Imao sam veliki pritisak u glavi. Shvatio sam da je to zato što sam bio fizički bolestan i pomislio sam: ‘Sr**e, tako sam loš - započeo je Aguero u razgovoru za Clank Media.

- Skočio sam na udarac glavom. Otišli su na kontru i počelo mi se vrtjeti. Osjećao sam da ću se onesvijestiti i htio sam se smiriti. Htio sam nešto reći, ali riječi nisu izlazile. Uhvatio sam kapetana Alavesa za ruku kao da mu želim reći: ‘Prekini igru‘. Počeo je vrištati i prekinuli su igru.

- Kad sam se smirio, osjetio sam da mi je srce počelo brže kucati. Tu me uhvatio napadaj aritmije. Tjedan dana prije to mi se dogodilo na treningu, ali trajalo je samo 20 sekundi.

Aguero je objavio svoju odluku o odlasku u mirovinu na emotivnoj konferenciji na Camp Nouu u prosincu 2021. Joan Laporta također je kratko govorio na spomenutoj konferenciji rekavši Agueru:

- Volio bih da si stigao ranije. Kad si bio u Atletico Madridu, svi smo te htjeli ovdje, bili smo zavidni.

Linker
29. travanj 2024 01:10