Munchen, 210410.Allianz Arena.Prva polufinalna nogometna utakmica Lige Prvaka izmedju njemackog Bayerna i francuskog Lyona.Na slici: Danijel Pranjic u akciji.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
DANIJEL PRANJIĆ

'Dobio sam ponudu iz Kine koju je nemoguće odbiti! Ponuda je prestrašna...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. svibanj 2012. 23:43

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić pred potpisom je ugovora s jednim kineskim klubom. Odmah nakon finala Lige prvaka, koje se održava 19. svibnja, Pranjić će otputovati u Kinu i potpisati ugovor na dvije i pol godine.

Ime kluba nije nam želio otkriti, jer tako je dogovorio s budućim poslodavcem. No, radi se o ambicioznom prvoligašu. Kako je došlo do po svemu senzacionalnog transfera?

- Dobio sam ponudu iz Kine koju je zaista nemoguće odbiti! Ponuda je prestrašna kad se radi o financijama. Ma, nevjerojatna je, novac je zaista golem - kazao nam je Pranjić.

Naravno da u prvi mah Pranjić nije razmišljao o odlasku u Kinu, jer se radi o državi u kojoj se ipak ne igra najbolji nogomet na svijetu, nije uobičajeno da se iz Bayerna, jednog od najboljih klubova na svijetu, odlazi u Kinesku ligu.

- Naravno da sam po primitku ponude debelo razmislio. Uostalom, nisam još potpisao, razgovaram sa svojom obitelji, primarno sa svojom ljepšom polovicom, ali iskreno na pragu sam definitivne odluke da potpišem i odem u Kinu. Praktički sam već odlučio, jer ponavljam, ponuda je takva da se ne odbija. Vjerujem da ću na kraju potpisati taj ugovor.

Naravno da nam Pranjić nije želio kazati koliko bi godišnje zarađivao, ali neki izvori tvrde da bi mu godišnja plaća iznosila oko 4,5 milijuna eura, odnosno, da bi za dvije i pol godine primio točno 11 milijuna eura!?! Fantastično, zaista je nemoguće kazati 'ne’ Kinezima.

- Vlasnik kluba će nakon finala Lige prvaka po mene poslati privatni zrakoplov kojim ću se odmah prebaciti u Kinu. Prije toga ću obaviti liječnički pregled u Münchenu. Ma, ima tu još stvari koje mi nude, priča je zaista nevjerojatna. Nude mi, recimo, privatnog vozača od 0-24, stan ili kuću po izboru, nude mi sve što poželim.

Možda će nekome biti neobično da Kinezi nude toliki novac, ali nemojte zaboraviti da je nogomet u toj zemlji u velikoj ekspanziji. Danijel Pranjić je najveći ulov ovog kineskog kluba, jer radi se o hrvatskom reprezentativcu, koji igra u Bayernu, klubu koji je u posljednje tri godine dva puta finalist Lige prvaka!

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
02. svibanj 2024 23:17