Tottenham Hotspur's Niko Kranjcar celebrates scoring against Stoke City during their English Premier League soccer match at The Britannia Stadium, Stoke, England, Saturday March 20, 2010. (AP Photo/Jon Super) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP
IDEALAN PLAYMAKER

Engleska mu je i dalje prva opcija, ali... Soldo tvrdi da Bayern hoće Niku Kranjčara!

Bayern trenutačno nema playmakera Nikinih kvaliteta i ne bi nas čudilo da se uključe u "zimsku rasprodaju zvijezda"
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 09. studeni 2010. 12:02

Činjenica da je Niko Kranjčar na transfer listi Tottenhama, uzbudila je naš nogometni svijet. Tajnim kanalima se pokušava prodrijeti u život hrvatskog reprezentativca, kojega žele mnogi engleski klubovi, poput Newcastlea, Evertona ili Liverpoola, ali Niko Kranjčar još uvijek se drži rečenice: “Najradije bih ostao u Londonu!”

Nedavno je u jednom zagrebačkom društvu, bivši trener Kölna Zvonimir Soldo izjavio da ima pouzdane informacije da je Niko na popisu želja minhenskog Bayerna, koji je već imao dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Ivicu Olića i Danijela Pranjića.

Bayern trenutačno nema playmakera Nikinih kvaliteta i ne bi nas čudilo da se uključe u “zimsku rasprodaju zvijezda”, na kojoj će ime Nike Kranjčara kotirati vrlo visoko. S tjednom plaćom od 55.000 funti i odštetom, koja neće biti mala, bit će to skupa investicija za svaki klub. Ali, novi klub dobiva trenutno najboljeg hrvatskog ngometaša. Jer, koliko sam saznao - Luka Modrić nije na prodaju, makar ga tražila i Barcelona.

Nedavno sam bio u Londonu i znam da bi Niko najradije ostao u u britanskoj metropoli, konkretno, na White Hart Laneu. Ali, sve ovisi o tome hoće li vlasnik Daniel Levy, inače jedan od deset najbogatjih Engleza, odlučiti staviti na transfer listu njega i Garetha Balea, kojega žele Inter, Milan, Real Madrid i Manchester United. Jer, samo si ti klubovi mogu priuštiti Garetha Balea.

Bayern je bogat klub, Bayern je klub čiji si rejting može priuštiti Niku Kranjčara. Juventus, na žalost, ne može, iako su ga željeli prije nekoliko tjedana. Ali, Bayern, jedan od najboljih europskih klubova, trenutno je u rezultatskoj defenzivi, ali i s “neograničenim” budžetom, i naravno to može. Pitanje je bi li tamo Niko Kranjčar prosperirao, pored Bastiana Schweinsteigera i Thomasa Müllera, ili bi opet bio “vodonoša”, kao u koncepciji Harryja Redknappa u Topttenhamu.

Nikine želje su sljedeće. Ne želi na engleski sjeverozapad, u Newcastle, jer ispod Hadrijanovog zida ljudske očiju imaju “neki čudan sjaj”, iako je to najbogatiji dio Engleske. U Liverpool bi otišao sutra, no mnogi ne vjeruju u takav scenarij, Liverpool treba novog trenera, koji će tom klubu vratiti negdašnji sjaj. U nervoznom Liverpoolu teško bi se našlo mjesta za “ležerni” Kranjčarov nogomet.

Nedavno je izjavio da ne bi imao ništa protiv Serie A. Italija? Bila bi to “smrt” za Niku Kranjčara, jer, tamo se igra brutalnije nego u Engleskoj. Juventus je bio u igri, ali je to propalo. Intimno, Niko bi želio u Španjolsku, ali “njegov” klub Barcelona danas se raspituje o Luki Modriću, a ne o njemu? No, Barcelona je vrh nogometnog svijeta...

Bayern bi bio dobra destinacija, bolja od ostanka u Tottenhamu. Ali, iako su Daniel Levy i Harry Redknapp svojeg omiljenog igrača centrirali na transfer listu, nisam siguran da čine dobru stvar. Jer, ionako će im ili Inter ili Manchester United “ukrasti” Garetha Balea, ionako će im neki “gladni europski vuk” oteti Luku Modrića, a ako ode i Niko, Tottenham će se otisnuti u svoju svakidašnju jadikovku - na “odlično deveto ili deseto mjesto” u Premiershipu. Tottenham, koji je član “velike petorke” engleskog nogometa, neodoljivo me podsjeća na Dinamo u europskim okvirima. Velik, a tako mali...

Linker
02. svibanj 2024 22:23