AP
ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Ništa od hrvatskog okršaja! Spursi na noge Real Madridu, Srna i Eduardo izvukli Barcu

Luka, Niko, Čarli i Stipe u prilici su proslaviti Tottenham, pa i hrvatski nogomet. Srna, ovaj put uz asistenciju Eduarda, žarko želi još jednom ponosnima učiniti Šahtar
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2011. 12:17

U švicarskom Nyonu izvučeni su četvrtfinalni parovi nogometne Lige prvaka , a potom su kuglice odlučile i pobjednici kojih ogleda će se sučeliti među posljednja četiri.

Engleski Premierligaš hrvatske reprezentativne četvorke Tottenham, u kojem igraju Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa, dobio je tešku zadaću pokušaja probijanja u polufinale protiv madridskoga Reala. U slučaju pobjede Spursi će ići na boljeg iz ogleda Barcelone i Šahtara hrvatskih reprezentativaca Darija Srne i Eduarda da Silve.

Nije teško zaključiti da kuglice u Nyonu nisu "pomazile" hrvatske predstavnike, no jednako tako bi se moglo reći i u slučaju izvlačenja svakog drugog suparnika.

Engleski par četvrtfinala čine Chelsea i Manchester United, dok Inter svoju obranu krune nastavlja protiv Schalkea iz Gelsenkirchena.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati 12. i 13. istog mjeseca.

Polufinala će se igrati također u dva termina. Prvi je 26. i 27. travnja, a "popravni" za klubove koji u njima ostvare negativne rezultate 3. i 4. svibnja.

Finale na Wembleyju igrat će se 28. svibnja.

Liga prvaka, parovi četvrtfinala:

Real Madrid - Tottenham

Chelsea - Manchester United

Barcelona - Šahtar

Inter - Schalke

Parovi polufinala:

Inter / Schalke - Chelsea / Manchester United

Real Madrid / Tottenham - Barcelona / Šahtar

Prvi četvrtfinalni par je Real Madrid - Tottenham. Drugi par je Chelsea - Manchester United. Srnin Šahtar igrati će protiv Barcelone. Najviše sreće imao je Inter koji će igrati protiv realno najslabije momčadi u četvrtfinalu, njemačkog Schalkea.

Još prošli tjedan Luka Modrić je kazao “ždrijeb četvrtfinala čekam s nestrpljenjem”. Danas u podne neće mirno sjediti uz televizijski ekran. Niti Modrić, niti ostala petorica hrvatskih reprezentativaca, članova Tottenhama i Šahtara. Osam je klubova u bubnju, bez ikakvih ograničenja. Dopasti te može baš svatko, a razlike u kvaliteti apsolutno postoje.

- Nema lakih, tko uđe u četvrtfinale potvrdio je vrijednost - istaknuo je veznjak Tottenhama. Svakako, no nitko ne dvoji da Barcelona i Schalke nisu iz istog ranga.

- Iako bi utakmice s Barcom bile najveće uzbuđenje i iskustvo, njih ne bih želio - priznao je špilmaher Spursa.

Modrić, Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa u prilici su proslaviti Tottenham, pa i hrvatski nogomet. Darijo Srna, ovaj put uz asistenciju Eduarda da Silve, žarko želi još jednom ponosnima učiniti Šahtar, Ukrajinu, ali i našu zemlju, nakon osvajanja Kupa Uefa 2009. Niti klub iz Gelsenkirchena nije bez HR-štiha. Zbog Ivana Rakitića koji je igrao u skupini, gdje se klesao temelj velikog rezultata, ali i Marija Gavranovića, švicarskog Hrvata čiji je gol presudno utjecao na eliminaciju Valencije.

- Ja bih Nijemce ako može, Schalke sigurno prolazimo - rekao nam je Srna već nakon prve pobjede na Romom.

Koje je objektivno mjesto Tottenhama i Šahtara? Kako su to klubovi sličnog ranga, međusobni susreti 5/6. travnja, te tjedan dana kasnije bili bi spektakl. Otvoren i napet. Spursi posjeduju snagu momčadi s engleskog vrha, a Rudari samopouzdanje i igračku klasu. Za nas je nemoguće zamisliti atraktivniji par, dvoboji Eduarda i Ćorluke, Srne i Modrića ili Kranjčara, bilo izravni, ili neizravni, ovisno o trenerskom izboru momčadi, pratili bi se poput derbija Dinama i Hajduka. Prije dvije godine Narančasto-crni bili su uspješniji u nokaut fazi Kupa Uefa.

- Ne razmišljamo daleko, ne opterećujemo se ni sa čime, no mi smo momčad kod koje je sve moguće. Pa i da odemo do finala. Zašto ne? Mislim da su izuzev Barcelone i Real Madrida svi na istoj razini. Čak je i Barcelonin trener Josep Guardiola nakon utakmice protiv Arsenala rekao da ne bi volio izvući Šahtar - zaključio je Srna.

Linker
04. svibanj 2024 02:46