Daniel Štefulj (u sredini) blizu je Dinama
 FILIPPO MONTEFORTE Afp
PREGOVORI U FINIŠU

U Rijeci vjeruju da će dvojicu svojih igrača prodati Dinamu, ali sada za njih traže pet milijuna eura!

Na Rujevici traže i pojačanja, prvi cilj je propao: htjeli su dovesti igrača Lensa, ali nije prošlo
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. siječanj 2021. 20:19

Na zadnju pripremnu utakmicu Rijeke u Umagu stigao je i sportski direktor kvarnerskog prvoligaša Ivan Mance. Kaže da su imali ponudu za besplatne pripreme u portugalskoj Albufeiri, trebali su samo riješiti avionske karte, ali nisu mogli prihvatiti zbog kratkoće vremena jer prvenstvo se nastavlja već 19. siječnja. Tamo je Rijeka boravila prije nego što se odlučila za Umag, prvi put protekle zime. Još ranije u Španjolskoj i Dubaiju.

Kao što je Zoran Mamić najavio da vjeruje kako će transferi Ivana Nevistića i Daniela Štefulja iz Rijeke u Dinamo biti realizirani, jednako očekuju i na Rujevici. Taj posao je bio praktično dogovoren, ali je zapeo na odbijenici Frana Karačića i Nevena Đuraseka da prijeđu u Rijeku. Kako može doći do dogovora?

Od Riječana čujemo da su oni računali inkasirati od Nevistića i Štefulja četiri milijuna eura, te da Karačić i Đurasek vrijede još barem milijun. Sada Rijeka traži više novca, želi pet milijuna eura ili četiri i neke druge igrače. O tome se pregovara. Pitanje je tko bi bio pojačanje za Rijeku, a da ima volju ovoga časa prijeći iz Dinama na Kvarner.

Riječani bi rado u tu priču uključili Menala i Kulenovića, međutim, to Dinamu, čini se, ne odgovara jer oni imaju visoku cijenu. Samo za otkup Kulenovića Rijeka bi po ugovoru trebala platiti barem 1,5 - 1,7 milijuna eura, a za Menala 0,7 milijuna eura.

- Očekujem odluku o Nevistiću i Štefulju sljedeći tjedan. Prije ponedjeljka ništa neće biti - kazao nam je Mance.

U utorak je derbi Dinama i Rijeka, možda šansa za konačan dogovor. Osim njih dvojice postoje upiti za Lončara, Smolčića i Pavičića. Prvenstveno za posudbe s kasnijim otkupom. No, kako god bude po pitanju izlaznih transfera, Rijeka planira angažirati poneku prinovu iz inozemstva.

- Dovest ćemo pojačanja. Tražimo prije svega brzo krilo i veznjaka. Ode li Štefulj, i lijevoga beka - rekao je Mance.

Prvi cilj nisu realizirali. Rijekin izbor broj jedan bio je 24-godišnji Cyrille Bayala, krilo iz Burkine Faso. Iako su ga menadžeri nagovarali da odabere Hrvatsku, on se odlučio za Francusku. Potpisao je za tamošnjeg drugoligaša Ajaccio, gdje je već igrao na posudbi. Ugovor je imao s Lensom.

- Šteta jer htjeli smo ga. On je igrao u Sheriffu iz Tiraspola i preporučili su nam ga naši ljudi koji su bili tamo. No, njemu, koji je iz Burkine Faso, koja je francusko govorno područje, Francuska je vrh - otkrio nam je Mance, dodajući: - Radimo dalje. Bit će nešto. Ne žurimo, važno nam je odabrati pravo pojačanje, dovest ćemo nekog izvana.

Linker
26. travanj 2024 21:38