PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

VIDEO: Hrvatica u Ligi prvaka izvela potez koji je mnoge ostavio u čudu, ovo se u nogometu rijetko viđa

Ivana Martinčić sudila je četvrtfinale ženske Lige prvaka između Chelsea i Lyona
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 01. travanj 2023. 12:23

Hrvatska sutkinja Ivana Martinčić sudila je četvrtine finala Lige prvaka za žene između Chelseaja i Lyona. Duboko u sudačkoj nadoknadi dosuđen je penal za Chelsea, a prva glavna sutkinja u HNL-u primijenila je pravilo koje mnoštvo nije vidjelo u praksi previše puta, te ostavila okupljene zbunjenima.

Vicky Becho je faulirala Lauren James unutar svoga kaznenog prostora, a Maren Mjelde je samouvjereno izvela najstrožu kaznu, te loptu plasirala u gornji kut. Protivnička golmanica Christiane Endler jednostavno nije imala šansi.

Ipak, mnogi navijači su ostali u čudu zato što je hrvatska sutkinja odlučila da sve igračice udalji daleko od kaznenog prostora dok se Mjalde pripremala za izvođenje. Kako se nije radilo o raspucavanju te da je još uvijek bio regularni dio meča u pitanju dosta je onih koji su se zapitali da li Hrvatica griješi s takvom odlukom.

Ispostavilo se da Martinčić nije napravila nikakvu grešku već je postupila po pravilima, točnije na pravilo o dodatnom vremenu za izvođenje penala. Kako su regularno vrijeme i nadoknada vremena za igru istekli, samo izvođaču je dozvoljeno da izvede udarac i golmanu da isti obrani.

image

Ivana Martinčić

PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Inače, bile su dosuđene samo dvije minute nadoknade, ali kako je VAR snimak pregledan više puta, Hrvatica se pobrinula da penal bude posljednji udarac u regularnom dijelu susreta. Utakmica je na kraju otišla u produžetke, a Chelsea je bio taj koji je izborio plasman u polufinale pobjedom 4:3.

Linker
29. travanj 2024 22:58