Kaos u Australiji

 SCREENSHOT
STRAVIČNE SCENE

Video: Neviđeni kaos na drugoj strani svijeta! Golman dobio kantom u glavu, pa s posjekotinama napustio teren

Svemu je prethodila odluka Australskog nogometnog saveza zbog koje je organiziran protest
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 13:50

Australci će još dugo pamtiti kaos koji se u 8. kolu domaćeg prvenstva dogodio na gradskom derbiju između Melbourne Cityja i Victoryja u kojemu je Vratar Melbourne Cityja Tom Glover zadobio je navodni potres mozga i posjekotinu na licu nakon što ga je navijač protivničke momčadi tijekom invazije na terenu, pogodio metalnom kantom u lice.

Gloveru su bili potrebni šavovi za posjekotinu, a sudac Alex King također je zadobio posjekotinu na desnoj obrvi tijekom divljih i zastrašujućih scena kada su navijači Victoryja upali na teren, iako je glasnogovornik Football Australia rekao da je bio više uznemiren nego povrijeđen. Sve službene osobe osiguranje je moralo ispratiti do svojih automobila, a u priopćenju za javnost, Football Australia opisao je nasilje "šokantnim" i da "takvom ponašanju nema mjesta u australskom nogometu". Također su potvrdili da će odmah provesti punu istragu u kojoj će biti izrečene oštre sankcije.

Navijači iz oba kluba bacili su baklje na teren, ali kada je Glover bacio dvije baklje natrag u prostor za navijače Victorya na sjevernom krilu, izazvao je divlju reakciju pri kojoj je otprilike 100 navijača Victorya uletjelo na teren i okružilo Glovera. Tada je jedan navijač Victoryja zgrabio metalnu kantu i bacio je u njegovo lice.

Napetosti su rasle tijekom cijelog dvobojna nakon odluke Australske nogometne lige da veliko finale njihovog prvenstva prepusti Sydneyju sljedeće tri godine. Prethodno su prava domaćina velikog finala A-lige bila dodijeljena gradu iz kojega je dolazila najbolje najbolje plasirana momčad. Navijači oba kluba najavili su da će izaći sa stadiona u 20. minuti u znak protesta protiv odluke APL-a, ali nitko nije mogao predvidjeti sramotne scene koje su se dogodile. Nekoliko trenutaka prije incidenta s Gloverom, baklja iz prostora za navijače Victoryja pogodila je snimatelja TV mreže Network Ten u leđa, natjeravši ga da se okrene i ispruži ruke, postavljajući pitanje zašto su se navijači ponašali na taj način. Potom je napustio svoje mjesto vjerojatno iz sigurnosnih razloga.

Linker
04. svibanj 2024 00:53