OLI SCARFF Afp
SLAVNO IME U KONKURENCIJI

‘Ako Newcastle želi brzi uspjeh, ako su spremni puno uložiti, dajte mu slobodu i dovedite njega!‘

Novo ugledno trenersko ime iskočilo je među konkurente za preuzimanje Newcastlea
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2021. 07:23

Nakon što su bogati Saudijci, konkretno fond PIF, preuzeli Newcastle stalno se nagađa o brojnim promjenama koje će se dogoditi u klubu, pa tako i o potencijalnim menadžerima. Steveu Bruceu su dani odbrojani, a među uglednim kandidatima osvanulo je nakon Brendana Rodgersa i Antonija Contea sada ime Josea Mourinha.

Bivši engleski reprezentativac Danny Mills tvrdi da bi upravo Mourinho bio idealan menadžer za Newcastle, koji bi klub brzo odveo do rezultatskih uspjeha.

"Ako se u obzir uzmu činjenice da su vlasnici spremni uložiti u pojačanja, onda bih se odlučio za Mourinha. Ako uložite dovoljno novca i omogućite mu da radi što i kako hoće, on je taj koji će momčad odvesti do uspjeha vjerojatno brže od bilo koga drugoga", rekao je Mills za talkSport.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

"Newcastle može ići polako i preživjeti ovu sezonu. Onda sljedeće završiti u gornjoj polovici ljestvice, pa među šest. Ali s Mourinhom bi sve išlo brže", dodao je Mills.

Ostaje problem što je slavni Portugalac ugovorno vezan s Romom sljedeće tri godine i što je zasad jako zadovoljan svojim poslom na klupi rimskog kluba koji je, upravo zato jer nema neograničena sredstva na raspolaganju za pojačanja, nazvao najvećim izazovom karijere.

Linker
09. svibanj 2024 19:50