MATT WEST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/shutterstock Editorial/profimedia
CILJ NE BIRA SREDSTVA

Nova žrtva Pepa Guardiole! Jedno od najvećih pojačanja ‘izbacio‘ iz momčadi i poslao mu jasnu poruku

Španjolski stručnjak odlučio se za promjenu formacije u koju se engleski reprezentativac ne uklapa
Piše: JL.Objavljeno: 08. travanj 2023. 10:36

Posljednji premierligaški ogled, protiv Liverpoola na Etihadu (4-1), momčad Manchester Cityja odigrala je u sustavu 3-4-2-1. Menadžer Cityja Pep Guardiola bio je iznimno zadovoljan načinom igre (s trojicom u zadnjoj liniji) i najavio je kako će i dalje upražnjavati spomenutu formaciju.

No, u sastavu "nebeskoplavih" prošlog vikenda nije bilo engleskog reprezentativca (75 nastupa) Kylea Walkera, igrača kojega analitičari smatraju jednim od najboljih pojačanja Cityja u menadžerskoj eri Pepa Guardiole.

image

Kyle Walker

BEN STANSALL Afp

- Defenzivna linijom s trojicom otraga i dvojicom u sredini nekim je igračima puno zahtjevnija. Kyle ima druge karakteristike, njemu ovaj sustav ne odgovara. Sve je pitanje vještine. Za adaptaciju na novi sustav Kyleu treba vremena, a mi ga nemamo – konstatirao je Katalonac. Posredno je odgovorio i na novinarski upit – može li Walker zamijeniti Stonesa na poziciji dvojice korektora vezne linije (ispred obrambenog terceta)?

Uslijedilo je i logično novinarsko pitanje – kako se Walker u novoj konstelaciji odnosa i taktičkih zahtjeva može vratiti u momčad? Guardiola mu je poslao poruku:

- Budi svoj i dobro treniraj.

Pa zaključio:

- Nismo izgubili vjeru u Kylea. Razlog njegovog neigranja je taktički. Mogao bi eventualno igrati u posljednjoj liniji, kao desni od trojice stopera.

Tako bi se 32-godišnja zvijezda Cityjeve momčadi mogla suočiti s gubitkom statusa startera. Po prvi puta od 2020. Walker bi mogao izostati treću utakmicu zaredom iz Guardioline momčadi. No, kako je istaknuo menadžer Manchester Cityja – "klub se bori za tri trofeja i nema vremena baviti se pojedinačnim sudbinama".

Linker
02. svibanj 2024 03:39