Mateo Kovačić

 Jonathan Moscrop/zuma Press/profimedia
RASTANAK SE BLIŽI

Osvanula lista igrača kojih će se Chelsea riješiti. Sve je jasnije da Kovačić u Londonu broji zadnje mjesece

Nakon rekordne potrošnje na nove igrače, londonski klub će se na ljeto okrenuti prodaji
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2023. 13:47

Mateo Kovačić broji posljednje mjesece na Stamford Bridgeu. Od kada je završio zimski prijelazni rok, u kojem je Chelsea srušio sve rekorde po potrošnji na mnogobrojna pojačanja, engleski mediji sastavljaju listu igrača koji će na ljeto otići iz londonskog kluba. Na toj listi uvijek se nalazi ime hrvatskog reprezentativca.

Kovačić je u Chelsea stigao u ljeto 2018., a dovođenjem Enza Fernandeza, koji igra na sličnoj poziciji, postalo je jasno kako na Stamford Bridgeu dugoročno ne razmišljaju o njemu, a jasno je da je sljedeće ljeto idealno vrijeme za njegov transfer s obzirom na to da Kovačiću ugovor s Chelseajem traje do ljeta 2024. Dobro vrijeme za njegovu prodaju je i činjenica da će koncem sezone imati 29 godina i definitivno će Chelsea moći zaraditi pristojne novce na njemu.

O Kovačićevom odlasku piše i ESPN koji je donio veliku listu igrača koje Chelsea ima namjeru prodati nakon kraja aktualne sezone. Hrvatski veznjak je u skupini onih igrača za koje će klub spreman poslušati ponude, ali ih neće prodati pod svaku cijenu. Osim Kovačića, u toj skupini se nalaze još Kalidou Koulibaly i Callum Hudson-Odoi.

Oni igrači koji bi sigurno trebali otići su prije svih Christian Pulisic i Hakim Ziyech, kao i Romelu Lukaku koji se trenutno nalazi na posudbi u Interu. Mason Mount i N‘Golo Kante su od kluba dobili ponude za nove ugovore, ali i oni bi mogli otići ako ne produže ugovornu obvezu.



GLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega Hajduk nije favorit protiv Varaždina? Jesu li Splićani trebali vratiti na Poljud Tonija Teklića? Koji je pravi nasljednik Mislava Oršića u Dinamu? Može li Zoran Zekić iznenaditi Osijek? Odgovore na ta i sva druga pitanja u vezi 21. kola SuperSport HNL potražite u novom izdanju ‘VAR sobe‘ s Ilijom Lončarevićem:

Linker
08. svibanj 2024 23:11