Kepa Arrizabalaga i Luka Modrić

 Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
GENIJALAC IZ ZADRA

AS secirao Modrića: ‘Dok mu Bernabéu skandira, za Ancelottija nema rasprave. Jedan podatak je prekrasan‘

Jedini je imao više od stotinu dodira s loptom (101), uz najviše dodavanja (84) i to s 90 posto točnosti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. listopad 2023. 08:49

Tiražni španjolski AS hvalospjevima se osvrnuo na Luku Modrića koji je dirigirao igrom Reala u 4:0 pobjedi protiv Osasune dodavši kako njegov nogomet nema "rok trajanja".

"Hrvat se vratio u startnih 11 i zakuhao pobjedu Reala. Izašao je u 79. minuti uz ovacije Santiago Bernabéua "Modrić! Modrić! Modrić!". Bila je to prva utakmica u kojoj je startao nakon što se prethodne tri našao na klupi od čega u zadnje dvije nije dobio niti minute što mu se prvi puta dogodilo još otkako je 2012. stigao u Real Madrid", piše madridski list.

Protiv Osasune se, dodaju, "genijalac iz Zadra vratio u svoje prirodno stanište i iskopao temelje pobjede".

"Određivao je tempo utakmice, jedini je imao više od stotinu dodira s loptom (101), imao je najviše uspješnih dodavanja (84) i to s prekrasnih 90 posto točnosti. Devet dodavanja bile su duge lopte, a nitko nije imao više od njegovih 19 dodavanja u posljednjoj trećini terena."

U AS-u podvlače:

"I pored sumnji, Luka je pokazao da je njegova violina još uštimana, da mu nogomet, iako mora biti rascjepkan zbog prenaseljenosti veznog reda, još uvijek nema rok trajanja. O razini nema rasprave. Ni za Ancelottija: ‘Isti je kao i uvijek, sa svojom kvalitetom i predanošću‘. Luka Modrić je aktualan."

Linker
26. travanj 2024 12:56