Pedri Gonzalez proglašen je najboljim mladim igračem u Europi

 PAULO NASCIMENTO Nurphoto Via Afp
NAJBOLJI MLADI IGRAČ

Barcelonin wunderkind dobio nagradu Golden Boy, a to nije uspjelo nikome još od Lionela Messija!

Barcelonin Pedri je dobio nagradu za najboljeg europskog mladog igrača u 2021. godini
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2021. 13:11

Veznjak Barcelone Pedri dobio je nagradu Golden Boy za 2021. godinu. Riječ je o nagradi koju talijanski list Tuttosport dodjeljuje najboljem europskom nogometašu do 21 godine.

Pedri je u glasovanju dobio 318 bodova, dok se na drugo mjesto plasirao engleski veznjak Borussije Dortmund Jude Bellingham sa 119 bodova. Nikad razlika između prvog i drugog u ovom cijenjenom izboru nije iznosila čak 119 bodova kao ove godine.

Pedri je odigrao dobru sezonu u Barceloni, u kojoj je pod vodstvom trenera Ronalda Koemana postao ključna figura. Osim toga, afirmirao se i u reprezentaciji gdje mu je šansu pružio izbornik Luis Enrique.

U prošloj sezoni Pedri je odigrao čak 73 utakmice, od toga 52 za Barcelonu u 21 za različite španjolske reprezentacije.
Više od 5.000 minuta ostavilo je traga na veznjaku koji će u četvrtak proslaviti 19. rođendan. Zbog ozljeda je ove sezone odigrao tek četiri utakmice.

Inače, Pedri je postao tek drugi Barcelonin igrač koji je osvojio nagradu Golden Boy nakon Lionela Messija 2005. godine. Osvajali su je i Cesc Fabregas (2006.) i Sergio Agüero (2007.), ali tada nisu bili članovi katalonskoga kluba.

Posljednjih godina laureati Golden Boya bili su Erling Haaland, Joao Felix, Matthijs de Ligt i Kylian Mbappe.

Nagradu bi Pedri trebao primiti na svečanosti u Torinu 13. prosinca, dok dan kasnije Barcelona igra prijateljsku utakmicu s Bocom Juniors u Saudijskoj Arabiji, u čast Diega Maradone.

Linker
15. svibanj 2024 23:41