Luka Modrić i suigrači

 JORGE GUERRERO Afp
NOGOMETNI VELIKAN

‘Neka se nikada ne umirovi‘, novi naklon za Luku, ali i Realovu pričuvu: ‘Samo ovdje ne može biti starter‘

Hrvatski reprezentativac upisao je asistenciju u 4:0 slavlju Kraljevskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2024. 07:51

Po tko zna koji put u karijeri, Luka Modrić zaradio je naklon suparničkih navijača. Po izlasku iz igre u 70. minuti ogleda s Granadom, subotnji kapetan Real Madrida ispraćen je uz "standing ovation" - stadion Los Cármenes ustao je i zapljeskao velikanu nogometne igre.

U 4:0 slavlju Kraljeva u sklopu 35. kola La Lige, Modrić je upisao jednu asistenciju - za posljednji gol na utakmici u režiji Brahima Diaza. Doduše, Realu pobjeda samo dodatno ukrašava ionako trijumfalnu španjolsku sezonu, titula je osigurana u prošlom kolu nakon pobjede nad Cadizom, odnosno poraza Barcelone na gostovanju kod Girone.

image

Luka Modrić

BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp

Fran Garcia, Arda Güler te dvaput Brahim Diaz izredali su se pred vratima Granade, a Modrić zaradio nove vrhunske ocjene španjolskih medija. Na skali od jedan do 10, Marca mu je dala osmicu.

"Hrvat još neko vrijeme ima mjesto u madridskoj shemi. Znao je iskoristiti minute u Ligi prvaka, ukrao je Musiali gol u 84. minut", započinje Marca osvrt prisjećanjem na susret sa sredine tjedna, a onda stiže do vikend utakmice.

"Modrić je preuzeo kontrolu nad sredinom terena i pomogao svojim suigračima da ne zalutaju. Vidjeli smo mnogo mladih igrača na terenu, Modrićevo prisustvo im je značilo. Realova desetka svojom vječnom kvalitetom lako izlazi iz zbrke na travnjaku. U drugom poluvremenu preuzeo je loptu i Madrid je mogao igrati svoj nogomet. Ovakvi nogometaši nikada ne bi trebali u mirovinu", zaključuje spomenuti list.

Posebne pohvale zaradio je Brahim Diaz, dvostruki strijelac koji ove sezone ima status rezerve pored vrsnih ofenzivaca.

"Krilni napadač izgubio je težinu u prvih 11, no u drugom dijelu napravio je čudo. Suigrači mu vjeruju, Diaz stvara magiju", tvrde kroničari Marce, pa zaključuju da Diaz samo u Realu ne može igrati u udarnoj postavi.

image

Brahim Diaz

JORGE GUERRERO Afp

"Ovaj nogometaš bio bi neprikosnoveni starter u bilo kojoj drugoj momčadi svijeta, no u Realu mora pristati na ovakvu ulogu. Ima 12 golova i šest asistencija u dosadašnjem dijelu sezone, iskoristio je sjajnu timsku igru i tražio hat-trick", podvlači Marca.

Inače, Real je u ovoj utakmici izjednačio klupski rekord. U 19 ligaških utakmica održali su mrežu čistom, tako dobar učinak pamte samo u sezonama 1986./1987. i 1987./1988.

Kraljevsku mrežu u aktualnoj su utrci čuvala tri vratara: Courtois u dva, Kepa u sedam, a Lunin u 10 navrata.

Linker
12. svibanj 2024 07:52