KARIM JAAFAR Afp
BEZVREMENSKI MAESTRO

Dalić je s olakšanjem dočekao veliku vijest iz Madrida: Modrić sada ‘produljuje ugovor‘ i s Vatrenima?

Kraljevski klub‘ i 36-godišnji kapetan Hrvatske idućih bi tjedana trebali obnoviti ugovor
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 24. travanj 2022. 09:55

Saga o nastavku karijere Luke Modrića dobiva očekivani rasplet. Talijanski novinar Fabrizio Romano, specijaliziran za problematiku ugovora klubova i igrača, na svom je Twitter profilu objavio kako će kapetan hrvatske reprezentacije i madridski Real aktualnu ugovornu obvezu produžiti za još jednu sezonu. Formalno potpisivanje vjerojatno će biti obavljeno u svibnju.

Na medijske spekulacije da Modriću torinski Juventus, kao i neimenovani katarski klub nude dvogodišnji ugovor te bolje financijske uvjete, trener ''kraljevskog kluba'' Ancelotti odmahnuo je rukom:

- Točno je da Luka još ništa nije potpisao, ali on praktički ima doživotni ugovor s Realom.

image
BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp

Posljednjih nekoliko tjedana svi mediji koji učestalo prate Real, bavili su se ''problemom Luke Modrića'' i nastojali isprovocirati klupsko vodstvo da ultimativno produži ugovor s hrvatskom zvijezdom. Sam Modrić problematiku novog ugovora nije doživljavao toliko dramatično.

- Moj odnos s čelnicima kluba uvijek je bio maksimalno korektan i ukoliko postoji obostrana želja o nastavku suradnje siguran sam da ćemo naći opciju koja zadovoljava obje strane. Kao i do sada. Svima je poznata moja želja da karijeru završim u Realu. Ako i u klubu tako razmišljaju, za dogovor nam ne trebaju niti dvije minute – kazao je Modrić španjolskim novinarima.

No, neke Modrićeve prezentacije, prožete lucidnim potezima (poput utakmice s PSG-om), iznova su natjerale medije da se pozabave fenomenom 36-godišnjeg Hrvata...

- Stalno se spominju moje godine. Ali, ja nisam nikada toliko uživao u nogometu kao sada s 36. Osjećam se dobro i pričinja mi zadovoljstvo igrati u Realu. U deset godina u Madridu osvojio sam s Realom 18 trofeja. Nadam se da će ih biti još...

Luka Modrić već sada se smatra legendom Reala. Po broju nastupa (429) hrvatski je reprezentativac 19. na vječitoj listi svih nogometaša ''kraljevskog kluba''. Za očekivati je da će produženjem ugovora Modrić ''skinuti'' donedavnog suigrača, Cristiana Ronalda (438 nastupa).

Epilog priče o nastavku suradnje Modrića i Reala, zasigurno će s olakšanjem dočekati i u stožeru hrvatske reprezentacije. Izborniku Daliću iznimno je bitno da uoči SP-a svi kandidati imaju ''čistu situaciju'' u klubovima. Poglavito smatra važnim da kapetan ima krucijalnu ulogu u klubu poput Reala.

Španjolski novinari već nekoliko godina najavljuju Modrićevu zadnju sezonu u Realu, a hrvatski pred svako veliko natjecanje spominju oproštaj od reprezentacije. Izvjesno je međutim da će lipanj 2023. Modrić dočekati kao igrač Reala.

Ne bi stoga trebalo isključiti niti mogućnost da za godinu dana Luka predvodi nacionalnu momčad u kvalifikacijama za naredni Euro...

Linker
10. svibanj 2024 23:08