GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
USUSRET TUNISU

Dalić uoči sudara u Kairu: ‘On je jedan od najboljih, šteta što svijet neće vidjeti okršaj njega i Modrića‘

‘Želimo isprobati što više igrača, plan je da svi dobiju odrđenu minutažu‘
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2024. 18:52

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u subotu čeka polufinalni okršaj protiv Tunisa (21.00 sati) u sklopu pripremnog turnira koji će se održati u Kairu. U drugom polufinalu sastaju se Egipat i Novi Zeland, a pobjednici polufinala 26. ožujka odigrat će utakmicu za prvo mjesto kao i poraženi za treće.

Ove utakmice poslužit će Vatrenima kao svojevrsni team building uoči odlaska na Europsko prvenstvo koje se na ljeto održava u Njemačkoj, a tim se povodom medijima obratio i izbornik Zlatko Dalić.

- Pred nama su dvije važne utakmice u kojima želimo napraviti dobar rezultat. Ideja je napraviti dobru pripremu za Euro i da odradimo team building, ali, rezultat je bitan. Tunis nas je prije četiri svladao u Varaždinu. Želimo isprobati što više igrača, plan je da svi dobiju određenu minutažu. Žao mi je što smo ostali bez Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu, ostalo je u redu - rekao je u uvodu Dalić pa nastavio:

- Sretni smo što je turnir prebačen u Kairo, ovim se putem zahvaljujem egipatskom savezu na organizaciji. Imamo dobre uvjete ovdje, tereni su dobri i osjećam da će se igrati dobar nogomet.

Kada je u pitanju reprezentacija Tunisa izbornik Dalić kaže:

- Nakon lošijih rezultata promijenili su izbornika. Sada su možda i opasniji jer dolaze novi, mladi igrači koji se žele nametnuti. Nekoliko igrača se pokazalo i u Ligi prvaka. Nemamo previše informacija o njima i moglo bi biti nezgodno, a oni igraju protiv treće reprezentacije svijeta i sigurno će se željeti dokazati. Možda jesmo došli na druženje, ali rezultat nam je važan.

Domaćin na raspolaganju neće imati Mohameda Salaha koji je ozlijeđen.

- Velika je šteta za sve da njega neće biti, on je jedan od najboljih igrača svijeta godinama i bilo bi lijepo da je ovdje. Znamo koliko znači za Egipat i cijeli ovaj dio svijeta. Šteta što nećemo vidjeti sraz njega i Modrića.

Kratko je utakmicu najavio i Josip Juranović.

- Ta će nam utakmica dosta toga otkriti. Svakako ne želimo uništiti reputaciju. Krenut ćemo žestoko od prve minute i tako do kraja. Što se tiče Egipta i Salaha, on je jedan od najboljih igrača na svijetu, ali ekipa ne ovisi samo o jednom igraču.

Linker
27. travanj 2024 21:07