JUSTIN TALLIS Afp
TEŽAK PORAZ I - PLJESAK

Škoti tužni, ali ponosni nakon ispadanja od Hrvatske: ‘Momci, nemojte opet čekati 23 godine!‘

‘Poražavajuće je što još jednom nismo uspjeli proći skupinu‘.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. lipanj 2021. 08:06

Škoti su tužni, ali nisu slomljeni. Vjerovali su u povijesni rezultat i plasman u drugi krug nekog velikog turnira, ali naletjeli su na raspoloženu Hrvatsku kojoj su do sada bili "crna mačka". Navijači momčad Stevea Clarka s travnjaka koja je uspjela barem zabiti gol na Euru nisu ispratili zvižducima već pljeskom. Urednik magazina Tartan Army Iain Emerson priznao je da je rezultat "apsolutno mučan", ali kako svejedno puca od ponosa.


- Poražavajuće je što još jednom nismo uspjeli proći skupinu. Ali možemo visoko podići glave zbog načina na koji smo se pokazali. Tužan sam što je gotovo jer reprezentacija je podigla čitavu zemlju - kazao je.

image
JUSTIN TALLIS Afp


Tek što je jedno natjecanje za njih završilo. Škoto su se okrenuli drugom.
- Bilo je sjajno ponovno se vratiti na veliki turnir. Nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo iduće godine - poručio je Emerson.

Uglavnom, sve reakcije škotskih navijača koje su tamošnji mediji zaustavljali na stadionu, fan zonama, ulicama svode se na isto - tužni i ponosni nakon što su bili tako blizu, a opet ostali tako daleko. Znani i neznani imali su potrebu oglasiti se i dati potporu reprezentaciji, a ministar Nicola Sturgeon poručio je kako je nacija ponosna na njih.


- Odveli ste nas na prvi veliki turnir nakon 23 godine. Igrale ste srcem i ponosni smo na vas - kazao je.


Inače, odmah nakon utakmice nekoliko stotina najvatrenijih navijača okupilo se u središtu Glasgowa gdje su se uz pjesme iz standardnog škotskog navijačkog repertoara u dobrom raspoloženju oprostili od turnira. Policija je izvijestila kako nije bilo incidenata. "Momci, nemojte opet čekati 23 godine", naslov je s kojim je The Scottish Sun ispratio reprezentaciju s Eura.

Linker
14. svibanj 2024 18:35